Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Ξαπλώστρες, ομπρέλες και πολλά σκουπίδια έβγαλαν από το βυθό της θάλασσας στους Αγίους Αποστόλου οι “Φίλοι του Βυθού” | Φωτός

Σε μια πρώτη προσπάθεια αποκατάστασης του βυθού στο κεντρικό λιμανάκι των Αγ. Αποστόλων και απομάκρυνσης των υλικών, που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο έπειτα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 26ης Οκτωβρίου, προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 20/12/2017, ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Χανίων “Φίλοι του Βυθού”.

“Σήμερα βρισκόμαστε εδώ στη βορεινή παραλία των Αγίων Αποστόλων στο πλαίσιο της δράσης, που διοργανώσαμε σε συνεργασία με τους Φίλους του Βυθού, προκειμένου να καθαρίσουμε τον βυθό, απομακρύνοντας μέρος των αντικειμένων, που παρασύρθηκαν, έπειτα από τις πρόσφατες πλημμύρες”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

“Έχουμε ένα πρώτο αποτέλεσμα, προφανώς υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες δεν είναι δυνατόν να απομακρύνουμε το σύνολο των αντικειμένων, όμως η προσπάθεια θα συνεχιστεί, ώστε να αποδώσουμε τις παραλίες μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Πρόεδρο, Χάρη Καραβαράκη, και τα μέλη του Συλλόγου “Φίλοι του Βυθού” για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα του, καθώς και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για την κινητοποίηση.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Χανίων, οι Υπηρεσίες του Δήμου προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, που προκλήθηκαν, με τα περιορισμένα μέσα, που διαθέτουν, χωρίς να περιλαμβάνεται στη δικαιοδοσία τους η αποκατάσταση των παραλιών. “Βλέποντας την αδυναμία των άλλων Υπηρεσιών να παρέμβουν, αναλαμβάνουμε έστω και με τη δική τους προφορική προτροπή. Αυτή η προσπάθεια θα έχει συνέχεια, ενώ παράλληλα είμαστε ανοικτοί και δεκτικοί αν κάνουμε κάποιο λάθος να το διορθώσουμε”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Βάμβουκας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι του Βυθού”, Χάρης Καραβαράκης, τόνισε ότι τα μέλη του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων για μια πρώτη παρέμβαση, ενώ η προσπάθεια θα συνεχιστεί και με άλλους καθαρισμούς κατά την άνοιξη. “Τα υλικά, που συγκεντρώθηκαν ήταν πολλά, γι΄ αυτό και όσοι θέλουν να μας βοηθήσουν στους επόμενους καθαρισμούς είναι ευπρόσδεκτοι”, τόνισε ο κ. Καραβαράκης.

Δείτε φωτογραφίες:

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις κλοπών σε Χανιά και Ρέθυμνο – Συνελήφθησαν 5 άτομα

Πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν κατά την επιστροφή τους στο λιμάνι του…

2 hours ago

SOS εκπέμπουν οι λιμενικοί της δυτικής Κρήτης για το μεταναστευτικό

“Δοκιμάζονται οι αντοχές μας” αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού…

2 hours ago

Τέμπη: Οι 15 τόνοι ξυλόλιο «καίνε» την κυβέρνηση – Σάλος με τα στοιχεία – σοκ που ανέδειξαν οι πραγματογνώμονες

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη για τη μπάλα φωτιάς που ακολούθησε της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.…

2 hours ago

Άρθρο Β. Κοντεζάκη: Σκέψεις με αφορμή τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Το όραμα καταρχήν είναι για ένα ανεξάρτητο, μαχητικό, παραγωγικό και ανοικτό στα μέλη του και…

2 hours ago

This website uses cookies.