13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ξεκινάει σήμερα ο “Αγροτικός Αύγουστος 2016” – Πολιτιστικές εκδηλώσεις για το τριήμερο

Ημερομηνία:

Με κεντρικό σύνθημα «Όταν η παράδοση πιστοποιείται», ξεκινάει σήμερα Παρασκευή στην Πλατεία 1866 στα Χανιά ο «Αγροτικός Αύγουστος» που θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου και διοργανώνεται  από τον Δήμο Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων με ζωντανή, κρητική, παραδοσιακή μουσική, χορό, και μαγειρέματα.

Για το τριημέρο Σάββατο 27, Κυριακή 28 και Δευτέρα 29, το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων  έχει ως εξής:

 

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

– 20.00 Ομιλία για την κρητική διατροφή με τον κ. Ψυλλάκη Νίκο.

– 20.00 «Παρασκευή σφακιανής πίτας» από το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης των Κ.Α.Π.Η. του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων

 

– 20.30 Συναυλία με μουσικές από όλη την Ελλάδα με τους:  Πατεράκη Ανδρέα & Δημοτάκη Νίκο με το συγκρότημα τους και τους χοροδιδασκάλους – μουσικούς, Τραγούδα Στέφανο και Δημήτρη.

Παραδοσιακοί χοροί από τους: Παραδοσιακό Σύλλογο “Σταυραετοί”, Πολιτιστικό Σύλλογο Κεραμιδίου και Πολιτιστικό Σύλλογο Πορταριάς.

 

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

– 20.30 Συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Μαρσύας».

Με έδρα την Κρήτη και χαρακτήρα “ethnic rock”, το συγκρότημα διακρίνεται για τον προσεγμένο ήχο και τον ιδιαίτερο στίχο του, που ταξιδεύουν το κοινό στην παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου. Το συγκρότημα “Μαρσύας” αποτελείται από τους: Χρήστο Πατεράκη: Λαούτο, Βασίλη Μαλαξιανάκη: Φωνή, Σταμάτη Σταυρόπουλο: Μπάσο και Πέτρο Σταυρόπουλου: Τύμπανα

– Show cooking από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης με συνταγές με τα προϊόντα των παραγωγών μας.

"google ad"

 

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

-20.00 «Παρασκευή σαπουνιού από ελαιόλαδο» από το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης των Κ.Α.Π.Η. του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων

– 20.30 Συναυλία με παραδοσιακή μουσική από τον Λευτέρη  Μαθιουδάκη και το συγκρότημά του.

Παραδοσιακοί χοροί από τους: Χορευτικό Όμιλο “Αροδαμό”, Πολιτιστικό Σύλλογο Κατωχωρίου – Κεραμιών, Πολιτιστικό Σύλλογο Χορδακίου  “Η Σκλόκα”

Μέχρι το τέλος του “Αγροτικού Αυγούστου” θα υπάρχουν και άλλες εκδηλώσεις για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε στην σελίδα του Δήμου Χανίων (www.chania.gr)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ