20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

“Ξενοδοχείο η Rosa ποτέ της δε θα γίνει”: Επανακατάληψη στα κτίρια στο Λόφο Καστέλι – Αντίκρυσαν εκτεταμμένους βανδαλισμούς | Φωτός

Ημερομηνία:

Με ένα πανό που έγραφε “ξενοδοχείο η Rosa ποτέ της δε θα γίνει” στο κτίριο της Μεραρχίας, τα ανακαταλειμμένα κτίρια στο Λόφο Καστέλι καλοσώρισαν όσους τα επισκέφθηκαν.

Η ανακατάληψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακή όταν μέλη της συλλογικότητας “Rosa Nera” οργανωμένα εισήλθαν εντός του χωρού και ενώ είχαν αποχωρήσει οι αστυνομικές δυνάμεις που επέβλεπαν τον χώρο.

Σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα Αυτοοργανωμένοι Δημόσιοι Χώροι αναφέρθηκε ότι:

«… Η Κατάληψη Rosa Nera ανοίγει πάλι το μπαλκόνι των Χανίων, το Κοινωνικό κέντρο του τοπικού κινήματος και τον ελεύθερο δημόσιο χώρο. Ανακατάληψη τώρα στα Χανιά. Καλείται συνέλευση αλληλεγγύης στην Κατάληψη Rosa Nera. Καλούμε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι στην Αυλή»

Σε άλλη ανάρτηση αναφερόταν:

Επιβεβαιώνεται ότι η αυλή και τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι είναι και πάλι υπό κοινωνικό έλεγχο“.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε και έλαβε απόφαση για νέα ανοιχτή συνέλευση προς όλους τους πολίτες τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα στην αυλή του χώρου.

Στο κάλεσμα γίνεται αναφορά και στους πολλούς βανδαλισμούς που έχουν γίνει εντός των κτιρίων.

Πιο αναλυτικά αναφέρεται ότι:

Η Κατάληψη Rosa Nera καλεί όλες και όλους, καθεμία και καθένα που στέκεται ενάντια στην ξενοδοχοποιηση του Λόφου Καστέλλι, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την καταστολή της Rosa Nera, εναντια στην περίφραξη του μπαλκονιού των Χανίων στην αυριανή Ανοιχτή Συνέλευση στις 5.μ.μ. στην αυλή του λόφου.

"google ad"

Καλούμε κάθε συλλογικότητα και εργατικό σωματείο των Χανίων να συμμετέχει στον αγώνα και να καταδικάσει τους βανδαλισμούς της εταιρείας και της αστυνομίας στα κτήρια.
Ξενοδοχείο η Ρόζα ποτέ της δεν θα γίνει

Ο Λόφος Καστέλλι ελεύθερος θα μείνει.

Όλα για Όλους και Όλες.

Σημειώνουμε ότι σε επιτόπιο ρεπορτάζ που πραγματοποιήσαμε επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν βανδαλισμοί όπως η ρήψη κοπριάς σε υπνοδωμάτια και σε άλλους χώρους, η καταστροφή εκατοντάδων βιβλίων, ακόμη και η ανθρώπινη αφόδευση πάνω σε κρεβάτια. Επίσης, έχει τσιμεντωθεί τουαλέτα ενώ έχουν καταστραφεί και σειρά εργαλείων που υπήρχαν στον χώρο.

Επίσης, στο κτίριο έχουν γίνει τομές που είναι άγνωστο ποιες θα είναι οι συνέπειές τους ενώ καταστράφηκαν ακόμη και ρούχα που δίνονταν σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη στα πλαίσια χαριστικών παζαριών.

Εντύπωση προκάλεσαν επίσης οι εικόνες εθνικιστικών συνθημάτων και συμβόλων.

Δείτε φωτογραφίες:

Καταστροφή ρούχων

Ακόμη και ανθρώπινα περιττώματα βρέθηκαν
Καταστροφή της δανειστικής βιβλιοθήκης

Καταστροφή εργαλείων
Τσιμέντωμα σε τουαλέτα
Τομές σε τοίχους των κτιριων

Υπενθυμίζουμε ότι η κατάληψη είχε εκκενωθεί για δεύτερη φορά την 1η Απριλίου 2024, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στα κτίρια, αφού περικυκλώθηκε η περιοχή, ενώ είχαν γίνει και 8 προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός των χώρων της κατάληψης.

Ο χώρος ήταν υπό κατάληψη επί 16 χρόνια, όταν η αστυνομία είχε επέμβει και τον είχε εκκενώσει τον Σεπτέμβριο του 2020. Στις 5 Ιουνίου 2021, τα κτήρια στον λόφο Καστέλι είχαν ανακαταληφθεί και παρέμεναν έτσι έως την  1η Απριλίου.

Αυτό το καλοκαίρι συμπληρώνονται 20 χρόνια κατάληψη Rosa Nera στα κτίρια στο Λόφο Καστέλι.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ