11.5 C
Chania
Τετάρτη, 25 Μαρτίου, 2026

Ξενοδόχοι Ηρακλείου: Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ για τα ανείσπραχτα υπόλοιπα από τη χρεωκοπία του Thomas Cook

Ημερομηνία:

Την μη καταβολή ΦΠΑ για τα ανείσπραχτα υπόλοιπα από τη χρεωκοπία του Thomas Cook ζητεί με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών κ.Σταϊκούρα, που κοινοποιείται στον υπουργό Τουρισμού κ.Θεοχάρη, η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου.

Η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε μια χρονιά που τα χτυπήματα έρχονται το ένα μετά το άλλο, επανερχόμαστε στο θέμα της μη καταβολής ΦΠΑ για τα ανείσπραχτα υπόλοιπα από τη χρεωκοπία του Thomas Cook. Αποτελεί ζήτημα που εξ αρχής είχαμε επισημάνει και τώρα, στη λήξη της προθεσμίας παράτασης της καταβολής του ΦΠΑ, επανερχόμαστε.  Με νέο δεδομένο ότι δεν έχουμε λειτουργήσει ακόμη, μετά και την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων ως και την 1/7/2020, η καταβολή του ΦΠΑ για τα ανείσπραχτα τιμολόγια του Thomas Cook, φαντάζει αδύνατη, αφού ούτε η ρευστότητα υπάρχει, αλλά και συνιστά πρωτοφανή αδικία να καταβάλεις φόρο για εργασία που δεν υλοποίησες και για την οποία δεν πληρώθηκες.

Σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε το δίκιο αίτημα του κλάδου για τη μη καταβολή ΦΠΑ σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια από τον Thomas cook.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγάλος διαγωνισμός «Κάθε Μέρα Πασχαλιά» στα SYN.KA με δώρο αυτοκίνητο

Η ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ SYN.KA διοργανώνει και φέτος...

ΦΣ Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης: Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις για το κλείσιμο της βάσης της Σούδας

Ο ΦΣ Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης καλεί σε κινητοποιήσεις ενάντια στην έλευση του αεροπλανοφόρου USS Ford στη Σούδα. Ζητούν κλείσιμο της βάσης και ακύρωση της συνεργασίας με το ΚΕΝΑΠ.

Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης: Καταγγελία για εισβολή αστυνομίας και συλλήψεις στη ΦΕΠΑ

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει την εισβολή αστυνομίας στη ΦΕΠΑ και τις συλλήψεις τριών φοιτητριών που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες διαβίωσης.

Μνημόνιο Συνεργασίας ΠΜΣ MBA Πολυτεχνείου Κρήτης και Alpha Bank

Το ΠΜΣ MBA του Πολυτεχνείου Κρήτης υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με την Alpha Bank για ενίσχυση της διασύνδεσης με τον επιχειρηματικό κόσμο και την αγορά εργασίας.