19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ξεπερνούν τα 1.600 καταγεγραμμένα κρούσματα στα σχολεία της Κρήτης, όμως τα μαθήματα γίνονται κανονικά!

Ημερομηνία:

Ίλιγγο προκαλούν τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στα σχολεία της Κρήτης, μόλις χτύπησε το πρώτο κουδούνι για το 2022.

Σε επίπεδο Ηρακλείου, στην πρωτοβάθμια έχουμε 186 θετικούς μαθητές σε 156 τμήματα, 122 εκπαιδευτικούς και επτά άτομα βοηθητικό προσωπικό. Φαίνεται πως δεν υπάρχουν πολλές μολύνσεις σε ένα σχολείο ενώ, όσο αφορά στους δασκάλους και νηπιαγωγούς, μόλις το 25% των νοσούντων είναι από το Ηράκλειο.

Δηλαδή, οι περισσότεροι που εντοπίστηκαν θετικοί είναι από άλλες περιοχές της χώρας που έλειπαν για διακοπές των Χριστουγέννων και χρειάστηκε να ταξιδέψουν για να κάνουν μάθημα και πάλι. Ήταν κάτι που είχε φανεί από την περασμένη βδομάδα, καθώς κρούσματα είχαμε και τα προηγούμενα 24ωρα και έπρεπε οι εκπαιδευτικοί να μείνουν σε καραντίνα. Χθες, Κυριακή, μοιράστηκαν 4.600 self tests στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου ενώ ήδη η διεύθυνση προμηθεύτηκε επιπλέον 5.000 για να έχει για ώρα ανάγκης.

Σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου έχουμε 493 μαθητές θετικούς, 59 καθηγητές και 1 άτομα λοιπό προσωπικό.

Στη δευτεροβάθμια Ρεθύμνου έχουμε 87 θετικούς μαθητές, 54 εκπαιδευτικούς, 1 άτομα λοιπό προσωπικό, στα Χανιά 236 μαθητές, 45 καθηγητές και 5 άτομα λοιπό προσωπικό ενώ στο Λασίθι έχουμε 141 μαθητές, 18 καθηγητές και 2 άτομα λοιπό προσωπικό.

Στην πρωτοβάθμια Λασιθίου έχουμε 112 μαθητές θετικούς και 35 εκπαιδευτικούς, στα Χανιά 22 μαθητές, 14 εκπαιδευτικούς και 3 λοιπό προσωπικό ενώ στην πρωτοβάθμια Ρεθύμνου νοσούν 29 καθηγητές.

Στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας υπήρξαν 9 κρούσματα σε μαθητές και 2 σε εκπαιδευτικούς.

Σε κάποιες περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, όπως τα Χανιά, εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα σε συγκεκριμένα τμήματα, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν μπαίνει λουκέτο σε κανένα.

Όμως, είναι πολύ πιθανό τα αμέσως επόμενα 24ωρα να αρχίσουν οι αναστολές λειτουργίας. Σημειώνεται πως υπήρχαν και πολλοί μαθητές, κυρίως πρωτοβάθμιας, που δεν πήγαν σχολείο γιατί οι γονείς τους φοβήθηκαν.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...