14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ξεπούλημα: Το χαράτσι, η απάθεια και η πλύση εγκεφάλου

Ημερομηνία:

Του Κώστα Βασιλάκη

Οι άνθρωποι είναι… επιστήμονες, ξέρουν να κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους επενδύοντας στην πλήρη απάθεια ενός λαού, ο οποίος οργίζεται, βρίζει, απειλεί «θεούς και δαίμονες», αλλά στην πλειοψηφία του- και αυτή είναι η πραγματικότητα- λειτουργεί σαν το σκυλάκι που περιμένει μετά το ξύλο ένα κοκαλάκι να το γλύψει.

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση στην απάθεια του κόσμου που εξακολουθεί να μένει καθηλωμένος στον καναπέ του, παρακολουθώντας τα προπαγανδιστικά και φιλοκυβερνητικά δελτία ειδήσεων των 8, τα οποία του έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου μετατρέποντάς τον σε άβουλο ον.

Η ανακοίνωση του νέου χαρατσιού της ακίνητης περιουσίας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε πόλεις και χωριά. Στη Ζάκυνθο κατέλαβαν υποκαταστήματα τραπεζών, τα τηλέφωνα των κυβερνητικών βουλευτών, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, έχουν πάρει φωτιά και οι βρισιές που λέγονται δεν μπορούν να καταγραφούν εδώ.
Οι καθοδηγητές ψυχών και συνειδήσεων βλέποντας το οργισμένο ποτάμι, άρχισαν αμέσως το παιχνίδι τους. Αυτό των υποσχέσεων για βελτίωση του φόρου, του περίφημου ΕΝΦΙΑ.

Η  εφημερίς «ΤΑ ΝΕΑ» μας πληροφορεί στο πρώτο της θέμα προχθές για «διόρθωση φόρου για χιλιάδες ιδιοκτήτες», ενώ στο κύριο άρθρο κάνει λόγο για «σπάνια επίδειξη αντανακλαστικών» του υπουργείου Οικονομικών. Το «ΕΘΝΟΣ» στο πρώτο θέμα έχει τίτλο: «Αντίο Τρόικα» και κάπου στην πρώτη σελίδα σε ένα μονόστηλο θυμάται και τον ΕΝΦΙΑ με τίτλο: «Ποιοι γλυτώνουν τον φόρο των ακινήτων».

Εντελώς τυχαία την ίδια μέρα υπερψηφίζεται στη Βουλή, από τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, η περίφημη τροπολογία που εντάχθηκε νύχτα σ’ ένα άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που ανοίγει το δρόμο για τη συνένωση των εταιρειών που κατέχουν τις δύο εφημερίδες και άλλα Μέσα. Μια συνένωση χρεοκοπημένων που οδηγεί σε εκατοντάδες απολύσεις, σε εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα, και το κούρεμα δανείων.

Μια τροπολογία που μπήκε σε άσχετο νομοσχέδιο παρ’ ότι το Σύνταγμα αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά στο άρθρο 74, παράγραφος 5, ότι «προσθήκη ή τροπολογία άσχετη με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου ή της πρότασης νόμου δεν εισάγεται για συζήτηση». Θα μου πείτε εδώ και χρόνια έχουν γράψει το Σύνταγμα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, αυτό θα σκεφτούν τώρα;

Τα ίδια Μέσα, οι ίδιες και άλλες εφημερίδες, που στηρίζουν την πλέον αντιδημοκρατική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από το 1974 και μετά, από χθες βλέποντας ότι η οργή δεν μπορεί να καταλαγιάσει, προσπαθούν τουλάχιστον να σώσουν τον… βασιλέα. Μας λένε ότι το Μέγαρο Μαξίμου, δηλαδή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, είναι εξοργισμένος με το υπουργείο Οικονομικών για τις αστοχίες του στο φόρο ακινήτων. Για τον… αντιβασιλέα, τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, δεν ακούστηκε τίποτα, κοιτάει να κρατήσει την ουρά του απέξω.

Βγήκαν, βεβαίως- βεβαίως, και οι συνήθεις ύποπτοι βουλευτές των δύο Κομμάτων, Τζαμτζήδες και Σαχινίδηδες, οι οποίοι καταθέτουν ερωτήσεις και κάνουν παρεμβάσεις.

Και ερωτώ ο αδαής. Όταν υπερψήφιζαν τον συγκεκριμένο φόρο στη Βουλή δεν γνώριζαν τι έφερνε στην κοινωνία, την καθημαγμένη κοινωνία, από την ανεργία, την υπερφορολόγηση, τη φτώχεια και την καταστροφή επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών. Αν θυμάμαι καλά τότε πανηγύριζαν γιατί μετά τις πιέσεις που λένε πως άσκησαν ο νόμος έγινε καλύτερος.

Η λογική τους; Δεν σου παίρνω παιδί μου το κεφάλι με το μαχαίρι, σου το παίρνω με την γκιλοτίνα. Πιο γρήγορα και χωρίς βάσανο.

Ήθελα και να ήξερα αυτή τη νέα κοροϊδία ο κόσμος θα την αποδεχθεί. Θα πιστέψει ξανά στις υποσχέσεις τους και στις ψεύτικες εξαγγελίες τους. Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, είναι πραγματικό και η απάντηση θα δοθεί είτε στις επόμενες μέρες, είτε στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Είδομεν!

Υ.Γ. Ξέχασα. Το ΠΑΣΟΚ λέει έκανε παρέμβαση να ξεκινήσει η πληρωμή μετά από ένα μήνα για να γίνουν οι διορθώσεις. Για διορθώσεις όμως δεν ακούγεται κουβέντα. Μου θυμίζει την ιστορία της του κλεισίματος της ΕΡΤ. Ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ, δια του Παντελεήμονος Καψή, να φτιάξει τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά προχθές και με τις ψήφους των «πράσινων» βουλευτών, άλλαξε ο νόμος και το εποπτικό συμβούλιο θα διορίζεται από τον αρμόδιο για τη ραδιοτηλεόραση υφυπουργό. Κάτι βγήκε και είπε ο Καψής μάλλον για την τιμή των όπλων.

"google ad"

Τέτοια γελοιοποίηση.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ