22.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

«Ξεφουσκώνει» το Airbnb στην Κρήτη

Ημερομηνία:

«Φρένο» στη μόδα των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb, καθώς η αγορά σημειώνει κάμψη της τάξης του 15% σε επίπεδο χώρας, με την μείωση να είναι αισθητή και στην Κρήτη.

Και όλα αυτά μετά από μια εξαετία συνεχούς ανόδου από το 2013, με τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, βιλών και διαμερισμάτων να βλέπουν φέτος μειωμένα τα έσοδα τους.

Σε επίπεδο Κρήτης, η μείωση εκτιμάται ότι αγγίζει το 12%, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού κ. Άρη Στρατάκη. Αρκετοί, μάλιστα, ιδιοκτήτες που νοίκιαζαν πάνω από τρεις μήνες τα σπίτια τους σε τουρίστες με άδεια από τον ΕΟΤ για έξτρα εισόδημα να στρέφονται πλέον στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, ενώ άλλοι ιδιοκτήτες να επιστρέφουν στην αστική μίσθωση.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων, η φορολογία, ο υψηλός ανταγωνισμός καθώς και άλλοι παράγοντες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις αρνητικές αυτές εξελίξεις.

Να σημειωθεί ότι με σήμα του ΕΟΤ λειτουργούν 221 επιχειρήσεις στο νησί μας ενώ συνολικά οι κλίνες ανέρχονται σε 1.383, για το πρώτο τετράμηνο του 2019.  Τη μερίδα του λέοντος έχει ο νομός Ρεθύμνου, με 642 κλίνες, ακολουθούν τα Χανιά με 440 κλίνες, το Ηράκλειο με 165 κλίνες και το Λασίθι.

Εντωμεταξύ, η πτώση είναι αισθητή κυρίως σε Χανιά και Ηράκλειο.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΟΚ: Το πρόστιμο που προβλέπεται σε όσους κρατάνε θέση πάρκινγκ στο δρόμο

Μπορεί το παρκάρισμα τις γιορτινές ημέρες στις μεγάλες πόλεις...

Μεγάλος ασθενής τα νοσοκομεία της Ευρώπης

Σε κρίση διαρκείας έχουν περιέλθει τα συστήματα Υγείας ανά την Ευρώπη...

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...