17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Ξεχειλίζουμε από ΟΡΓΗ και ΘΥΜΟ”: H Ένωση Γονέων Χανίων για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ημερομηνία:

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου Χανίων εκφράζει τη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στους γονείς και τις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας και τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη που μας συγκλόνισε όλους.

Παράλληλα όμως ξεχειλίζουμε από ΟΡΓΗ και ΘΥΜΟ, γιατί γνωρίζουμε ότι δεν είναι κάτι που «έτυχε». Τη στιγμή που διαβάζουμε τις ανακοινώσεις των εργαζομένων που προειδοποιούσαν γι’ αυτό που έρχεται, ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ να κρύψετε τις ευθύνες πίσω από την «ατομική ευθύνη» του ανθρώπινου λάθους. Δεν ήταν απλά ένα δυστύχημα. Ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Να γίνει πλήρης διερεύνηση και να βγουν στο φως όλες εκείνες οι ευθύνες και οι αιτίες που έχουν να κάνουν με τη διαρκή απαξίωση της ανάγκης μας για ασφαλείς μεταφορές.

Σε αυτό το τρένο, όπως και στα δεκάδες μέσα μεταφοράς που όλα τα τελευταία χρόνια μετράνε ατυχήματα και δυστυχήματα, θα μπορούσε να είναι ο καθένας από μας, από τα παιδιά μας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

  • Δεν ανεχόμαστε άλλο να φοβόμαστε κάθε φορά που χρειάζεται να μετακινηθούμε!
  • Δεν ανεχόμαστε άλλο να φοβόμαστε για το πώς θα γυρίσουν τα παιδιά μας από τα ετοιμόρροπα σχολεία σας!
  • Δεν ανεχόμαστε άλλο να αντιμετωπίζετε τη μόρφωση, τη ζωή των παιδιών μας και τη δική μας ως κόστος, που δε χωράει στο κυνήγι του κέρδους σας!

Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια στις μετακινήσεις μας. Είναι δικαίωμα μας αδιαπραγμάτευτο και θα το επιβάλλουμε με τον αγώνα μας, γιατί πλέον είναι ζήτημα ζωής και θανάτου!

Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς μας να συνεχίσουν την πολύμορφη έκφραση της αλληλεγγύης τους στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και της καταδίκης των υπευθύνων και των αιτιών που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα.

ΔΕΝ  ΣΑΣ  ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...