13.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Ξεχύθηκε ο οχετός: Καταρρίπτονται νέα χυδαία και συκοφαντικά ψέματα για την Μαρία Καρυστιανού και τα παιδιά της

Ημερομηνία:

Ο πόλεμος που δέχεται η Μαρία Καρυστιανού είναι ανηλεής.

Ανυποχώρητη στη μάχη της για δικαιοσύνη, η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της Μάρθης, η οποία έχασε τη ζωή της στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν ανελέητο πόλεμο λάσπης. Από την πρώτη στιγμή, η ίδια αναζητά την αλήθεια και την τιμωρία των υπευθύνων για τον θάνατο των 57 ανθρώπων που χάθηκαν εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Η δυναμική της παρουσία και το κύμα συμπαράστασης

Η Μαρία Καρυστιανού δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά κατά πολιτικών προσώπων, ακόμα και του πρωθυπουργού και του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι ομιλίες της στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο βρήκαν μεγάλη απήχηση, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα.

Η πρόσφατη κινητοποίηση του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών έφερε στις πλατείες εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι η κοινωνία απαιτεί δικαιοσύνη.

Στοχοποίηση και χυδαίες συκοφαντίες

Αρχικά, οι επιθέσεις εναντίον της Μαρία Καρυστιανού προέρχονταν κυρίως από τρολ λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα, υποστηρικτών της κυβέρνησης. Όμως, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης θεωρεί πως υπάρχει συγκάλυψη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μαρία Καρυστιανού δέχεται σφοδρή επίθεση με αισχρά και ψευδή δημοσιεύματα, τα οποία τις τελευταίες ημέρες κορυφώνονται. Στα social media διακινείται ψευδές κείμενο που ισχυρίζεται πως έχασε την επιμέλεια της κόρης της, ένα χυδαίο ψέμα που εντάσσεται σε μια προσπάθεια να πλήξει το πρόσωπό της και να αποδυναμώσει τον αγώνα της.

Η ίδια παραμένει ακλόνητη, συνεχίζοντας να διεκδικεί δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών και τις οικογένειές τους, παρά την οργανωμένη προσπάθεια φίμωσης και διασυρμού της.

Η αποκάλυψη της αλήθειας

Το κείμενο της υπό εξέταση εικόνας είναι το ακόλουθο:

«Η Μαρια Καρυστιανού έχασε την επιμέλεια των παιδιών της με την υπ’ αριθ. 5267/24 οριστική απόφαση δικαστηρίου.

Όταν χώριζε, ισχυρίστηκε στον συζυγό της ότι δεν ήταν δικά του τα παιδιά.

Έγινε τεστ πατρότητας και αποδείχτηκαν δικά του.

Τότε εκείνος ξεκίνησε τις διαδικασίες αφαίρεσης μητρότητας, λόγω ψυχολογικής κακοποίησης των παιδιών. Εκείνη πέρασε στην αντεπίθεση υποβάλλοντάς του μηνύσεις ότι κακοποιεί σεξουαλικά την κόρη τους.

Το δικαστήριο δεν πείστηκε και μετά από σειρά ακροάσεων η αφαίρεση επιμέλειας οριστικοποιήθηκε».

Τι ισχύει

Όπως αναφέρεται στο ellinikahoaxes.gr, μελετώντας το κείμενο της εικόνας, εκ πρώτης όψεως εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τον αριθμό της δικαστικής απόφασης που επικαλείται. Συγκεκριμένα, ο αριθμός που ακολουθεί τον τετραψήφιο αριθμό της απόφασης αναφέρεται στη χρονολογία που αυτή εκδόθηκε. Συνεπώς, ο ισχυρισμός επικαλείται απόφαση που εκδόθηκε το 2024 για υποτιθέμενη δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια των παιδιών (πληθυντικός) της κ. Καρυστιανού και του κ. Ψαρόπουλου, κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να ισχύει καθώς η Μάρθη έχασε τη ζωή της στην τραγωδία των Τεμπών ένα χρόνο νωρίτερα, στις 8 Φεβρουαρίου 2023, όντας ενήλικη.

Εκτός αυτού, δικαστική απόφαση με τον αριθμό 5267/2024 εντοπίζεται για πρώτη φορά σε ρεπορτάζ στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» με ημερομηνία 29 Αυγούστου 2024. Η εν λόγω απόφαση όμως δεν είχε ουδεμία σχέση με την κ. Καρυστιανού και τον κ. Ψαρόπουλο, αλλά αφορούσε μια εντελώς άσχετη περίπτωση δικαστικής διαμάχης.

Η απόφαση 5267/2024 επίσης αναλύεται σε δημοσίευμα στον ιστότοπο του οργανισμού νομικών εκδόσεων και εκπαίδευσης «Νομική Βιβλιοθήκη» αλλά και σε καταχώρηση στην πλατφόρμα νομικού περιεχομένου QuaLex.

Πηγή εικόνας: QuaLex

Διαβάζοντας την περίληψη της δικαστικής απόφασης όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα QuaLex, βλέπουμε πως η διαμάχη αφορούσε εν διαστάσει γονείς (που δεν κατονομάζονται), με τον πατέρα κάτοικο Άργους, οι οποίοι διεκδικούσαν την επιμέλεια του ενός ανήλικου παιδιού τους.

Η απόφαση εξετάζει δύο αγωγές μεταξύ των διαδίκων, που βρίσκονται σε διάσταση, σχετικά με την επιμέλεια του ανήλικου τέκνου τους. Η μητέρα ζητούσε την αποκλειστική επιμέλεια του τέκνου, ενώ ο πατέρας ζητούσε επίσης την αποκλειστική επιμέλεια, καθώς και τη ρύθμιση του δικαιώματος επικοινωνίας με το τέκνο, την παρακολούθηση της μητέρας από ψυχίατρο και ψυχολόγο, και την επιβολή χρηματικής ποινής για κάθε παραβίαση της εκδοθησομένης απόφασης. Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η μητέρα επανειλημμένα παρεμπόδισε την επικοινωνία του τέκνου με τον πατέρα του, παρά τις δικαστικές αποφάσεις που ρύθμιζαν το δικαίωμα επικοινωνίας. Επιπλέον, προέβη σε ψευδείς καταγγελίες σε βάρος του πατέρα για κακοποίηση του τέκνου με σκοπό να διακόψει την επικοινωνία του με το τέκνο. Σύμφωνα με την κρίση του Δικαστηρίου, το γεγονός ότι η μητέρα, παραβιάζοντας τις δικαστικές αποφάσεις, παρεμποδίζει την επικοινωνία του πατέρα με το τέκνο και επιδιώκει να διαταράξει τη συναισθηματική σχέση μεταξύ τους, συνιστά κακή άσκηση της γονικής μέριμνας. Με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία, το δικαστήριο έκρινε ότι το συμφέρον του ανηλίκου επιβάλλει την ανάθεση της αποκλειστικής επιμέλειας στον πατέρα, καθώς αποδείχθηκε ότι η μητέρα δεν ενδιαφέρεται για την ψυχική υγεία του τέκνου της, αφού επί σειρά ετών είχε αποκόψει πλήρως αυτό από τον πατέρα του και δεν επέτρεπε καμία επικοινωνία μεταξύ τους, αδιαφορώντας για τις αρνητικές επιπτώσεις που είχε αυτό για την ψυχολογία του και την ψυχοπνευματική του ανάπτυξη. Αποφάσισε επίσης ότι το τέκνο θα συνεχίσει να διαμένει με τη μητέρα έως τις 31 Αυγούστου 2024, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου 2024 θα διαμένει με τον πατέρα στο Άργος, όπου θα φοιτήσει και σε σχολείο της περιοχής. Το δικαστήριο ρύθμισε το δικαίωμα επικοινωνίας του πατέρα με το τέκνο μέχρι την έναρξη της μόνιμης διαμονής του με τον πατέρα, και προέβλεψε την επιβολή ποινών σε περίπτωση παραβίασης των όρων επικοινωνίας από τη μητέρα.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός πως η απόφαση 5267/2024 εμφανίζει αρκετές ομοιότητες με τον υπό εξέταση ισχυρισμό, όπως την ψυχολογική επίδραση της συμπεριφοράς της μητέρας στο παιδί, και τις ψευδείς κατηγορίες της μητέρας προς τον πατέρα.

Παράλληλα με τα ανωτέρω. τα Ellinika Hoaxes επικοινώνησαν με τον πρώην σύζυγο της κ. Καρυστιανού, κ. Αντώνη Ψαρόπουλο, ο οποίος σχετικά με τον υπό εξέταση ισχυρισμό μας δήλωσε, εμφανώς θυμωμένος, το εξής:

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το περιεχόμενο αυτών των αναρτήσεων είναι αποκυήματα νοσηρής και μακάβριας φαντασίας»

Συμπέρασμα

Ο ισχυρισμός είναι ψευδής. Η απόφαση δικαστηρίου με αριθμό 5267/24 παραπέμπει σε απόφαση που εκδόθηκε το 2024, συνεπώς δεν θα μπορούσε να αφορά την επιμέλεια των δύο παιδιών της κ. Καρυστιανού, αφού η Μάρθη έχασε τη ζωή της στην τραγωδία των Τεμπών το 2023. Επιπροσθέτως, όπως καταγράφεται στην αντίστοιχη πλατφόρμα της Νομικής Βιβλιοθήκης, η απόφαση δικαστηρίου 5267/2024 δεν είχε ουδεμία σχέση με την κ. Καρυστιανού και τον πρώην σύζυγό της και αφορούσε μια εντελώς άσχετη δικαστική διαμάχη. Μιλώντας στα Ellinika Hoaxes, ο πρώην σύζυγος της κ. Καρυστιανού, Αντώνης Ψαρόπουλος, διέψευσε τον ισχυρισμό των αναρτήσεων, χαρακτηρίζοντας τες «αποκυήματα νοσηρής και μακάβριας φαντασίας»


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

  1. https://www.protothema.gr/greece/article/1531625/piran-tin-epimeleia-tou-paidiou-apo-ti-mana-giati-eipe-psemata-gia-ton-patera/
  2. https://daily.nb.org/nomothesia-nomologia/apokleistiki-anathesi-tis-epimeleias-teknou-ston-patera-meta-tis-psevdeis-katangelies-apo-ti-mitera-gia-kakopoiisi-tou-apo-ton-patera-brath-5267-2024/
  3. https://www.qualex.gr/el-GR/periexomeno/nomologia/nomologia?id=2203124

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ