22.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ξημέρωσε Black Friday και στην Κρήτη – Μεγάλες ουρές έξω από πολυκατάστημα στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Η ξενόφερτη … Μαύρη Παρασκευή ξημέρωσε και στην Κρήτη με τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων να προχωρούν σε γενναίες εκπτώσεις και τους καταναλωτές να ξεχύνονται στην αγορά με την ελπίδα ότι θα είναι από τους τυχερούς που θα πετύχουν τα προϊόντα που επιθυμούν σε τιμή … κάτω του κόστους.

Από τις 7 πρωί σε ορισμένα καταστήματα καταναλωτές είχαν κάνει ουρά για να πάρουν προϊόντα, σε ορισμένες δε περιπτώσεις δεν έλειψαν και οι…εντάσεις! Φοιτητές, μαθητές αλλά και γονείς από νωρίς το πρωί σχημάτισαν ουρές έξω από πολυκατάστημα του Ηρακλείου περιμένοντας να ανοίξει τις θύρες του με τους σεκιούριτι να προετοιμάζουν τον κόσμο. Στις 8 οι πόρτες άνοιξαν και οι επίδοξοι καταναλωτές εισέβαλαν στο κατάστημα που γέμισε φέρνοντας στο μυαλό εικόνες που βλέπαμε να εξελίσσονται στην Αμερική.

Οι προσφορές αφορούσαν σε συγκεκριμένα είδη και περιορισμένο αριθμό ενώ την τιμητική τους είχαν παιχνιδομηχανές, τηλεοράσεις, υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά είδη.

Η εφαρμογή της εισαγόμενης Μαύρης Παρασκευής – όπως ήταν αναμενόμενο – προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με τις ενώσεις των ιδιωτικών υπαλλήλων αλλά και συνδικαλιστικούς φορείς του εμπορικού κόσμου να τάσσονται κατά του ξενόφερτου εθίμου τονίζοντας ότι ισοπεδώνει, όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει στον κλάδο.

Σε κάθε περίπτωση αλυσίδες πολυκαταστημάτων και στο νησί προχωρούν σήμερα σε δυναμικές εκπτώσεις με την ελπίδα ότι θα προσελκύσουν ουρές καταναλωτών με τους τελευταίους να έχουν κατακλυστεί τα τελευταία 24ωρα από διαφημίσεις που προαναγγέλουν σπουδαίες προσφορές.

Η προέλευση της Μαύρης Παρασκευής 

Η Black Friday είναι μια αμερικάνικη ιδέα και είναι πάντα την επόμενη μέρα από την «Ημέρα των Ευχαριστιών».

Η ονομασία προέρχεται από τη Φιλαδέλφεια, και ο όρος χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να περιγράψει τον τεράστιο αριθμό ανθρώπων, που εξορμούσαν στα καταστήματα για να κάνουν τα ψώνια τους.

Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών, και η Black Friday προσφέρει φανταστικά καλές τιμές και εξαιρετικές προσφορές.

Ο όρος Black Friday έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1960 και σηματοδοτεί την αρχή της χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις ΗΠΑ.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν βεβαίως χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία.

Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...