16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ξύλο και 16 βίαιες προσαγωγές από τα ΜΑΤ στον Σταθμό Λαρίσης για απομάκρυνση νεαρών που μπήκαν σε τρένο χωρίς εισιτήριο

Ημερομηνία:

16 προσαγωγές και 3 συλλήψεις ατόμων του αντεξουσιαστικού χώρου που προσπάθησαν να ταξιδέψουν σιδηροδρομικώς στη Βέροια χωρίς να έχουν εισιτήρια. Δείτε φωτογραφίες από την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων

Επέμβαση για την απομάκρυνση νεαρών που προσπάθησαν να ταξιδέψουν στη Βέροια χωρίς να φέρουν πάνω τους εισιτήριο πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, τα ξημερώματα της Παρασκευής στον σταθμό Λαρίσης.

Επιβάτες της πρώτης θέσης κατάγγειλαν πως 100 περίπου νεαροί που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο δεν είχαν εισιτήρια και πως το τρένο ήταν υπερπλήρες.

Ακολούθησε μικροένταση στην αποβάθρα μεταξύ των νεαρών και των υπαλλήλων του σταθμού, οι οποίοι και ζήτησαν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

ΜΑΤ και ομάδα ΔΕΛΤΑ, κατέκλυσαν τον Σταθμό Λαρίσης, σε μία προσπάθεια απομάκρυνσης των ατόμων από τον σιδηροδρομικό σταθμό, λίγο μετά τις 02.40 το βράδυ.

Οι νεαροί επιτέθηκαν λεκτικά στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχώρησαν σε βίαιες προσαγωγές ενώ ακολούθησε και “κυνηγητό” στους γύρω δρόμους. Συνολικά σημειώθηκαν 16 προσαγωγές εκ των οποίων οι τρεις κατέληξαν σε συλλήψεις

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίσταση για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών, αντίσταση, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών.

Η αστυνομία ανέφερε πως “επιδίωξη των νεαρών ήταν το ταξίδι τους στη Βέροια και η συμμετοχή τους στο 3ήμερο φεστιβάλ “Ελευθερίας vol. 6” με συναυλίες μουσικών συγκροτημάτων της underground μουσικής σκηνής”.

Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν πάντως υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία, ενώ σημειώθηκε και ένας μικροτραυματισμός 16χρονου. Καταγγελίες υπάρχουν επίσης και για προσαγωγή ατόμων που είχαν βγάλει ομαδικό εισιτήριο. Περαιτέρω διευκρινήσεις αναμένονται από τις Αρχές.

Καρέ-καρέ η επέμβαση των ΜΑΤ:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...