16.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

ΟΕΒΕΝΧ: Η εφαρμογή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ χρειάζεται προσεκτική μελέτη και αξιολόγηση

Ημερομηνία:

Να προγραμματίσει με σύνεση τις επόμενες κινήσεις της σχετικά με την πρόθεση εφαρμογής ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, καλεί την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Χανίων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η δημοσίευση της πρόθεσης για εφαρμογή ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ θα δοκιμάσει για μια ακόμα φορά τις ήδη εξουθενωμένες αντοχές και τα τεντωμένα όρια των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς παραγωγής και ιδιαίτερα εκείνα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που παλεύουν καθημερινά και με δυσκολία καταφέρνουν με τις ήδη υπάρχουσες συνθήκες να επιβιώσουν.

Η αύξηση του χαμηλότερου συντελεστή ΦΠΑ από το 13% σε υψηλότερο ποσοστό θα οδηγήσει σε ανατιμήσεις σε βασικά είδη και υπηρεσίες όπως είναι τα τρόφιμα και ο ηλεκτρισμός σε μια περίοδο μάλιστα που τόσο η αγοραστική δυνατότητα της πλειοψηφίας των καταναλωτών όσο και η ρευστότητα είναι περιορισμένη και τραγικά μειωμένη. Θα οδηγήσει σε περαιτέρω απώλεια του ήδη μειωμένου τζίρου των επιχειρήσεων, σε διόγκωση των χρεών και τελικά σε συρρίκνωση του αριθμού τους.

Η αύξηση αυτή θα δημιουργήσει ακόμα πρόβλημα στον κλάδο του τουρισμού, στη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας, μιας και οι υποψήφιοι αγοραστές τουριστικών πακέτων θα προτιμούν ανταγωνίστριες χώρες που έχουν χαμηλότερο ΦΠΑ και άρα φτηνότερα πακέτα.

Η μείωση του υψηλού συντελεστή 23% θα ευνοήσει κυρίως την αγορά εισαγόμενων αγαθών και τις συναλλαγές των μεγάλων ομίλων.

Καλούμε την κυβέρνηση να μελετήσει, αξιολογήσει και να προγραμματίσει με σύνεση τις επόμενες κινήσεις της καθώς δεν αντέχουμε άλλα λουκέτα και συναδέλφους σε αδιέξοδο”.

Ο πρόεδρος: Ιωάννης Παυλάκης
Ο γεν. γραμματέας: Νικόλαος Τερεζάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ