18.7 C
Chania
Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2026

ΟΗΕ: Η σφαγή και η καταστροφή στον Λίβανο είναι φρικτές – Ο Ερυθρός Σταυρός δηλώνει «εξοργισμένος» από τους «θανάτους και την καταστροφή»

Ημερομηνία:

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Βόλκερ Τουρκ, καταδίκασε τις ισραηλινές επιθέσεις σε ολόκληρο τον Λίβανο, λέγοντας ότι μια τέτοια σφαγή αψηφά την πίστη.

«Η κλίμακα των δολοφονιών και της καταστροφής στον Λίβανο σήμερα είναι φρικτή», δήλωσε. «Τέτοια σφαγή, μέσα σε λίγες ώρες από τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός με το Ιράν, αψηφά την πίστη. Ασκεί τεράστια πίεση σε μια εύθραυστη ειρήνη, την οποία χρειάζονται τόσο απεγνωσμένα οι πολίτες».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Πακιστάν – που βοήθησαν στη διαμεσολάβηση με το Ιράν – έχουν πει διαφορετικά πράγματα σχετικά με το εάν ο Λίβανος συμπεριλήφθηκε στην προσωρινή κατάπαυση του πυρός.

Η θέση του Πακιστάν είναι ότι ο Λίβανος συμπεριλήφθηκε, αλλά το Ισραήλ και ο Λευκός Οίκος δήλωσαν ότι δεν ίσχυε κάτι τέτοιο.

Ο Τουρκ επανέλαβε ότι το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο προστατεύει τους πολίτες και τις πολιτικές υποδομές. «Κάθε επίθεση πρέπει να συμμορφώνεται με τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, όπως η διάκριση, η αναλογικότητα και οι προφυλάξεις για την προστασία των αμάχων», δήλωσε ο Τουρκ. «Αυτές οι αρχές είναι αδιαπραγμάτευτες και πρέπει πάντα να γίνονται σεβαστές, ανεξάρτητα από τις συνθήκες της ένοπλης σύγκρουσης».

Πρόσθεσε: «Πρέπει να διεξαχθούν άμεσες και ανεξάρτητες έρευνες για όλες τις φερόμενες παραβιάσεις και οι υπεύθυνοι να προσαχθούν στη δικαιοσύνη».

Ο Ερυθρός Σταυρός δηλώνει «εξοργισμένος» από τους «θανάτους και την καταστροφή» στον Λίβανο

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) δήλωσε ότι είναι «εξοργισμένη από τους θανάτους και την καταστροφική καταστροφή» που προκλήθηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο την Τετάρτη.

«Οποιαδήποτε συνολική συμφωνία για την περιοχή πρέπει να λαμβάνει υπόψη την ασφάλεια, την προστασία και την αξιοπρέπεια των αμάχων στον Λίβανο», τόνισε η ΔΕΕΣ σε ανακοίνωσή της. «Μετά από περισσότερες από πέντε εβδομάδες εχθροπραξιών, ο πληθυσμός έχει επειγόντως ανάγκη από ανάπαυλα από τη βία», επέμεινε.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ