17.8 C
Chania
Saturday, May 11, 2024

Οικονομήστε… τώρα που γυρίζει

Ημερομηνία:

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν μέσα στο Μά’ι’ο και θα ισχύσουν από τον Ιούνιο ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Δε βιάζεται η κυβέρνηση……Αντιθέτως, μ’ όλη τη «θέρμη και το χυμό της» αισθάνεται την ανάγκη, κατά τρόπο εύληπτο και μεταβιβάσιμο να στείλει το μήνυμα στους παρόχους που τον στηρίζουν στην καρέκλα που κάθεται ότι δεν θα τους στερήσει  τις ηδονικές στιγμές που απολαμβάνουν με  την μεγάλη οικονόμα των δισεκατομμυρίων.

Για άλλο ένα μήνα οι σαλταδόροι στα οικογενειακά εισοδήματα πάροχοι ηλεκτρικού, θα συνεχίσουν την θηριώδη οικονόμα τους. Εξάλλου κερδίζουν 10 εκατομ. την ημέρα οι 5 πάροχοι μαζί με την ΔΕΗ του Στάσση που μοιράζει, ο Θεός ξέρει που, μετοχές αξίας 16 εκατ. που έχει αγοράσει η ΔΕΗ!!! 10 εκατομ. την ημέρα για ένα ακόμα μήνα 300 εκατομ. θα ενθυλακώσουν   οι πάροχοι.

Για να ακριβολογήσουμε, μέσα από τα καλώδια δεν περνά μόνο ρεύμα αλλά και η τεραστίων διαστάσεων,  ασύλληπτη και αδιανόητη αισχροκέρδεια των 5 παρόχων.

Πάντα με την ανοχή και την έγκριση της κυβέρνησης στο πλαίσιο της ιδεοληψίας της για την ανέλεγκτη και ασύδοτη αγορά.

Ας με συγχωρέσει ο υπουργός κ. Χατζηδάκης αλλά όταν έλεγε ότι εξυγιάναμε τη ΔΕΗ για να έχουμε φτηνότερο ρεύμα έλεγε……παπαριές ολκής!

Κάνε τον κόπο κ. υπουργέ και «ερεύνησε τον εαυτό σου κι έμαθε τα πάντα για τον εαυτό σου» προκειμένου να μη γίνεσαι…. ρόμπα ξεκούμπωτη και…..ρεζίλι!

 Δεν θα ήταν παρακινδυνευμένο να υποθέσουμε ότι εφ’ όσον και όπως έχει καταγγελθεί, στα Fands που παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκι  μετέχουν και πολιτικά πρόσωπα, ίσως και πολιτικά πρόσωπα που γνώριζαν….. από μέσα για την μεγάλη οικονόμα με την ρήτρα αναπροσαρμογής που ήταν στα σκαριά να έχουν στα χέρια τους μετοχές της ΔΕΗ.

Ενισχυτικό αυτής της άποψης είναι αυτό που ακούγεται ότι κάποιοι…..κύκλοι ζητούν και επιδιώκουν την αύξηση της τιμής της μετοχής της ΔΕΗ.

Χρειάζεται άραγε να επισημάνουμε πως σ’ αυτό και σ’ άλλα πολλά απαριθμηθέντα κακά μια και μόνη θεραπεία υπάρχει και πρέπει να γίνει επειγόντως πραγματικότητα και αυτή είναι η προσφυγή στις κάλπες; Εξάλλου τώρα το ζητά ο κ. Ανδρουλάκης του ΠΑΣΟΚΟΚΙΝΑΛ.

Να πιστέψουμε αυτό που έχει δηλώσει ότι το κόμμα του δεν θα δώσει πρωθυπουργική καρέκλα ούτε στο Τσίπρα ούτε και στο Μητσοτάκη; Το ερώτημα είναι: Τον εαυτό του που τον τοποθετεί;

Ίσως….ίσως να πιστεύει ότι η «λατρεία» του κόσμου στο πρόσωπό του, ισάξια και εφάμιλλη της λατρείας των πρωτοχριστιανικών χρόνων και των μονίμως ανοηταινόντων μέσα στην απέραντη παχυλότητα της  αφέλειάς τους θα τον ορίσουν, με τον ζήλο του νεοφώτιστου που τον διακρίνει, ως σωτήρα και λυτρωτή του έθνους.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η καταστροφή στη Γάζα, χειρότερη και από τον βομβαρδισμό της Δρέσδης

Η καταστροφή που έχει προκαλέσει στη Γάζα η αδιάκοπη στρατιωτική επιδρομή του Ισραήλ από την...

Στο Βοτανικό Πάρκο Χανίων ο γάμος του Στέφανου Κασσελάκη με τον Τάιλερ Μάκμπεθ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ...

Joost Klein: Ο Ολλανδός διέγραψε τα stories του και έκανε unfollow την Eurovision

Ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό έχει προκύψει με τη συμμετοχή...