12.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Οικονομικά θέματα και λειτουργία Ο.Τ.Α στη συνάντηση του Δημάρχου Χανίων με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρα

Ημερομηνία:

Τα οικονομικά ζητήματα, που απασχολούν του Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην παρούσα φάση, καθώς και η γενικότερη λειτουργία τους αποτέλεσαν τα ζητήματα, που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στον Δήμο Χανίων.Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, παρουσία των Βουλευτών, Κυριάκου Βιρβιδάκη και Μανούσου Βολουδάκη, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χανίων, Δημήτρη Φραγκάκη, του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Νεκτάριου Αλεξανδράκη, και υπηρεσιακών παραγόντων τέθηκαν από πλευράς του Δημάρχου Χανίων τα εξής ζητήματα:

Αναφορικά με το τέλος παρεπιδημούντων προτάθηκε στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών η είσπραξη και η απόδοση του στους Δήμους να γίνεται με πιο συστηματικό τρόπο από τους μηχανισμούς του κεντρικού κράτους.

Παράλληλα, ζητήθηκε η χρονική παράταση της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Δήμους.

Προτάθηκε η επέκταση της συνεργασίας, που έχει εφαρμόσει ο Δήμος Χανίων με τον Σύλλογο Λογιστών Ν. Χανίων, με την υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομικών και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τέλος, τέθηκε από τον κ. Βάμβουκα το ζήτημα της γραφειοκρατίας στις σχέσεις μεταξύ Ο.Τ.Α. και κεντρικού κράτους, η οποία δημιουργεί καθημερινά προβλήματα και εμπόδια στη λειτουργία των Δήμων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...