Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «Αστερισμοί» του Νικ Πέιν στο θέατρο Κυδωνία

Από το Γουέστ Eντ του Λονδίνου στο θέατρο Κυδωνία στα Χανιά!

Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ παρουσιάζει από την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013, στο Θέατρο Κυδωνία, στα Χανιά, το βραβευμένο έργο του άγγλου συγγραφέα Νικ Πέιν «Αστερισμοί», (Constellations 2012). Το έργο που παιζόταν μέχρι πρόσφατα στο Γουέστ Έντ του Λονδίνου, για δεύτερη χρονιά, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια κοινού και κριτικών, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση, σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, σκηνικά και κοστούμια Μαρίας Μυλωνά, μουσική των Νίκου Βίττη, Νάσσου Σωπύλη και φωτισμούς Μαρίας Μπαλαντίνου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ελπίδα Ζαμπετάκη και Γιώργος Γραμματικάκης. Την παράσταση συνοδεύει πρόγραμμα-βιβλίο με τη μετάφραση του έργου, τη διανομή, την εργοβιογραφία  του συγγραφέα καθώς και φωτογραφίες από την παράσταση. Περιέχει επίσης δύο σημαντικά κείμενα, ένα του συγγραφέα με τίτλο «Το Πένθος και το Πολυσύμπαν»,  και ένα γραμμένο ειδικά για την παράσταση από τον Αριστείδη Αραγεώργη, Επίκουρο Καθηγητή Φιλοσοφίας των Φυσικών και Μαθηματικών Επιστημών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) με τίτλο «Πολλά σύμπαντα-μία ζωή. Κοσμολογία, φυσική και φιλοσοφία στο θεατρικό έργο Αστερισμοί του Νικ Πέιν».

Το έργο θα παρουσιαστεί κατ’ αρχήν για έξι (6) παραστάσεις από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου ως εξής:

Παρασκευή 26, Σάββατο 27, Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη: ώρα έναρξης 9.30 μμ, τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ. Κυριακή 28 και Μεγάλη Δευτέρα 29: ώρα έναρξης 8.30 μμ, (απογευματινή) τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ, γενική είσοδος.

Για τις παραστάσεις μετά το Πάσχα θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανακοίνωση.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εντυπωσιακό θέαμα σε παραλία ωοτοκίας καρέτα – καρέτα στα Χανιά

Μια μοναδική εμπειρία έζησε χθες βράδυ, ένα ζευγάρι στον Πλατανιά. Η Ναταλία και ο Βαγγέλης…

9 hours ago

Στεγαστική κρίση και δημογραφικό: Το 72% των νέων Ελλήνων μένει με τους γονείς του

Είναι γνωστό ότι οι δημογραφικές τάσεις που επικρατούν σε μία χώρα επηρεάζουν και τις συνθήκες στέγασης, ειδικά…

9 hours ago

Αλλάζει το καθεστώς στις ΔΕΥΑ στην Κρήτη: Υπό εξέταση μόνο μία ανά νομό

Αλλαγές στο καθεστώς των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Άρδευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) εξετάζει η κυβέρνηση με το "μενού" να…

9 hours ago

Μεγάλη διάκριση για δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Σημαντική διάκριση απέσπασαν οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και Μιχάλης Δούμπος. Το άρθρο τους "Zopounidis, C. ,…

9 hours ago

Έρχεται για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων

Με ένα φαντασμαγορικό δρώμενο που θα διεξαχθεί στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων την Τρίτη 18 Ιουνίου…

9 hours ago

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Το 41% υποχωρεί από το προσκήνιο, προσοχή στην καθημερινή συμπεριφορά

Μετά από τον – όχι και τόσο ευρύ, όσο αρχικά είχε φανεί ότι θα είναι…

10 hours ago

This website uses cookies.