29.8 C
Chania
Wednesday, May 22, 2024

Οι «Αστερισμοί» του Νικ Πέιν στο θέατρο Κυδωνία

Ημερομηνία:

Από το Γουέστ Eντ του Λονδίνου στο θέατρο Κυδωνία στα Χανιά!

Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ παρουσιάζει από την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013, στο Θέατρο Κυδωνία, στα Χανιά, το βραβευμένο έργο του άγγλου συγγραφέα Νικ Πέιν «Αστερισμοί», (Constellations 2012). Το έργο που παιζόταν μέχρι πρόσφατα στο Γουέστ Έντ του Λονδίνου, για δεύτερη χρονιά, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια κοινού και κριτικών, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση, σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, σκηνικά και κοστούμια Μαρίας Μυλωνά, μουσική των Νίκου Βίττη, Νάσσου Σωπύλη και φωτισμούς Μαρίας Μπαλαντίνου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ελπίδα Ζαμπετάκη και Γιώργος Γραμματικάκης. Την παράσταση συνοδεύει πρόγραμμα-βιβλίο με τη μετάφραση του έργου, τη διανομή, την εργοβιογραφία  του συγγραφέα καθώς και φωτογραφίες από την παράσταση. Περιέχει επίσης δύο σημαντικά κείμενα, ένα του συγγραφέα με τίτλο «Το Πένθος και το Πολυσύμπαν»,  και ένα γραμμένο ειδικά για την παράσταση από τον Αριστείδη Αραγεώργη, Επίκουρο Καθηγητή Φιλοσοφίας των Φυσικών και Μαθηματικών Επιστημών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) με τίτλο «Πολλά σύμπαντα-μία ζωή. Κοσμολογία, φυσική και φιλοσοφία στο θεατρικό έργο Αστερισμοί του Νικ Πέιν».

Το έργο θα παρουσιαστεί κατ’ αρχήν για έξι (6) παραστάσεις από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου ως εξής:

Παρασκευή 26, Σάββατο 27, Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη: ώρα έναρξης 9.30 μμ, τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ. Κυριακή 28 και Μεγάλη Δευτέρα 29: ώρα έναρξης 8.30 μμ, (απογευματινή) τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ, γενική είσοδος.

Για τις παραστάσεις μετά το Πάσχα θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανακοίνωση.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος νικητής – Στόχος η δεύτερη θέση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρώσει το βράδυ...

Κρητικός εφευρέτης έφτιαξε Κύβο Ρούμπικ για τυφλούς – Παγκόσμια διάκριση

Μαθητής εσπερινού λυκείου στην Κρήτη, διακρίθηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό...

Προσωπικότητα: Μπορεί να αλλάξει μετά τη μεταμόσχευση;

Φανταστείτε να ξυπνάτε από το χειρουργείο όχι μόνο με...