19.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Οι Αμερικανοί δυσφορούν για την ποιότητα της ενημέρωσης από τα σόσιαλ μίντια

Ημερομηνία:

Πολλοί είναι οι Αμερικανοί οι οποίοι θεωρούν πως αξίζει να ενημερώνονται από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, για ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ και τον κόσμο, αλλά όλο και περισσότεροι εκδηλώνουν ανησυχία για την ακρίβεια του ειδησεογραφικού περιεχομένου σε αυτά.

Αν κάτι αντιπαθούν οι Αμερικανοί στις ειδήσεις μέσω σόσιαλ μίντια αυτό είναι η ανακρίβεια, σύμφωνα με την έρευνα. Είναι ο πρώτος και με διαφορά λόγος από τους άλλους για τους οποίους δήλωσαν πως «δεν τους αρέσει» να λαμβάνουν ειδήσεις από το ΜΚΔ.

Η ευκολία πρόσβασης στην ενημέρωση από τα σόσιαλ μίντια είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίον οι Αμερικανοί πολίτες δηλώνουν πως τους αρέσει να λαμβάνουν ειδήσεις από τα ΜΚΔ.

Αυτό δήλωσε ένας στους πέντε, σε έρευνα που διενήργησε το κέντρο κοινωνικών ερευνών και δημοσκοπήσεων Pew,μια ανεξάρτητη δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσιγκτον με ειδίκευση στην παρατήρηση και αποτύπωση στάσεων και συμπεριφορών κοινής γνώμης παγκόσμιας εμβέλειας.

Η έρευνα με ζητούμενο τι αρέσει και τι δεν αρέσει από τον τρόπο που οι Αμερικανοί λαμβάνουν ενημέρωση από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο και το ερευνητικό κέντρο προσφάτως τη μοιράστηκε με την παγκόσμια κοινότητα.

Η έρευνα έχει αξία διότι η αγορά κατανάλωσης ειδήσεων των ΗΠΑ συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες του κόσμου, καθώς αναπτύσσονται τάσεις και ρεύματα, αποτελώντας «δείκτη» για πολιτικές και στρατηγικές.

«Η ενημέρωση είναι στα ακροδάχτυλα μου», «είναι εύκολα προσβάσιμη», αλλά και «είναι διαθέσιμη οποιαδήποτε στιγμή και παντού», ήταν κάποιες- χαρακτηριστικές- απαντήσεις από εκείνους οι οποίοι ήταν στο 20% του αντιπροσωπευτικού δείγματος της έρευνας εξηγώντας τους λόγους προτίμησης της ενημέρωσης τους από το σόσιαλ μίντια.

Αν και στην ψηφιακή εποχή, στην οποία η ταχύτητα μετάδοσης της είδησης είναι το «παν», ελάχιστοι – μόλις 9% των Αμερικανών – δίνουν σημασία στην παράμετρο αυτή.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ