17.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Οι Αμερικανοί ψηφίζουν Σαντορίνη και Κρήτη για μήνα του μέλιτος

Ημερομηνία:

Το μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο της Σαντορίνης μαγνητίζει χιλιάδες κόσμο κάθε χρόνο, αποτελώντας έναν ιδανικό τόπο τόσο για καλοκαιρινές διακοπές όσο και για μήνα του μέλιτος, τουλάχιστον για τους Αμερικανούς εν προκειμένω. Το αιγαιοπελαγίτικο νησί για μία ακόμη χρονιά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του US News ως ο καλύτερος προορισμός για το πρώτο ταξίδι του έγγαμου βίου…

Το κυκλαδίτικο νησί κέρδισε για τρίτη συνεχή φορά τον τίτλο του καλύτερου προορισμού για τον μήνα του μέλιτος για τα έτη 2014 – 2015, αφού ψηφίστηκε από το 83% των αναγνωστών της ιστοσελίδας.

Συστήνοντας τη Σαντορίνη, το US News προτείνει: «Η πρώτη σας δουλειά στο νησί είναι να φτάσετε στις «χρωματιστές» παραλίες -τη μαύρη και την κόκκινη- που σίγουρα θα αποτελέσει μία αξέχαστη επίσκεψη. Στη συνέχεια, επισκεφθείτε αρχαιολογικούς χώρους, με πιο ενδιαφέρον το Αρχαίο Ακρωτήρι, ή μπορείτε να ανεβείτε τα αρχαία σκαλοπάτια που οδηγούν στην ιστορική πόλη της Θηρασιάς».

«Από εκεί, δείτε την θέα που κόβει την ανάσα προς την καλντέρα, μία λαμπερή τιρκουάζ πηγή νερού που είναι ο πυρήνας για τα διάφορα νησάκια του αρχιπελάγους αυτού. Πολλοί μπορεί να πείτε ότι χρειάζεται μία ημέρα για να απολαύσει κανείς το νησί – κόσμημα, αλλά για να ζήσει κανείς όλα όσα προσφέρει η Σαντορίνη, χρειάζεται από λίγες ημέρες έως μία εβδομάδα. Έτσι, θα έχετε αρκετό χρόνο για να μάθετε για αυτήν την κουκίδα των Κυκλάδων περισσότερα από όσα βλέπει το μάτι», συνεχίζει.

Η έκρηξη του ηφαιστείου περίπου το 1650 π.Χ. ανάγκασε το κέντρο που ήταν τότε το νησί Στρογγυλή να υποχωρήσει στη θάλασσα. Πολλοί λένε ότι η Στρογγυλή ήταν στην πραγματικότητα η θρυλική Χαμένη Ατλαντίδα, που έχει εξαφανιστεί στα βάθη των ωκεανών.

«Τα ερείπια αυτής της μυθολογικής μητρόπολης τώρα περιστοιχίζεται από όμορφες αμμουδιές και κατάλευκα εκκλησάκια. Σήμερα η Σαντορίνη αποτελείται από δύο κατοικίσιμα νησιά και άλλα μικρά νησάκια. Οι περισσόεροι επισκέπτες περνούν το χρόνο τους ως επί το πλείστον στα Φηρά και την Οία, ενώ η Θηρασιά αποτελεί έναν προορισμό για ημερήσια εκδρομή απόλυτης χαλάρωσης. Και μην ξεχνάτε τα υπόλοιπα πιο ήσυχα νησάκια: την Παλαιά και τη Νέα Καμένη, το Ασπρονήσι και τη Χριστιάνα, όλα άξια εξερεύνησης…», προσθέτει το US News.

Από τη λίστα αυτή δεν λείπει άλλος ένας ελληνικός προορισμός που οι Αμερικανοί επιλέγουν για μήνα του μέλιτος, και αυτός είναι η Κρήτη, που τοποθετείται στην πέμπτη θέση.

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί για το US News

1. Σαντορίνη

2. Μάουι

3. Βενετία

4. Κουάι

5. Κρήτη

6. Μπόρα – Μπόρα

"google ad"

7. Μαλδίβες

8. Φλωρεντία

9. Μαρτινίκα

10. Ταϊτή

ethnos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...