16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Οι αντι-μουσουλμανικές κορόνες αύξησαν τη δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ

Ημερομηνία:

Μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ των μουσουλμάνων αλλά και το φακέλωμά τους ξεσηκώθηκαν πολλές αντιδράσεις στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο. Όμως, αντί αυτό να οδηγήσει σε μία μείωση της δημοτικότητας του δισεκατομμυριούχου υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την Προεδρία των ΗΠΑ, το αντίθετο συνέβη.

Σύμφωνα με το politico.com, τη Δευτέρα ο Ντόναλντ Τραμπ ξεπέρασε το φράγμα του 40%.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα, ψηφοφόροι που δηλώνουν Ρεπομπλικάνοι ή ανεξάρτητοι δίνουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους στον Τραμπ με 41% έναντι μόλις 14% στον κύριο αντίπαλό του για το χρίσμα τον Γερουσιαστή Ted Cruz.

O Donald Trump γιόρτασε για την ευνοϊκή δημοσκόπηση με μία σειρά από μυνήματα στο Twitter για την επιθυμία του να κάνει τις ΗΠΑ “σπουδαίες ξανά”.

Ο κ. Trump λαμβάνει 54% σε όσους έχουν παιδεία ως το γυμνάσιο και 52% από όσους υποστήριζαν το ακραία συντηρητικό Tea Party. Πιο χαμηλά βρίσκεται στις γυναίκες με 37% αλλά πιο υψηλά με τους άντρες με 44%. Σε όσους όμως έχουν πανεπιστημιακή παιδεία καταγράφει χαμηλότερα ποσοστά με 31%.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ