22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Οι απαντήσεις που έλαβε η συλλογικότητα “SOS Φαλάσαρνα” από τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Κισσάμου και του Δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Η συλλογικότητα “SOS Φαλάσαρνα” έδωσε στη δημοσιότητα τις απαντήσεις που έλαβαν στις ερωτήσεις που είχαν υποβάλει στην κοινή συνέντευξη τύπου που είχαν δώσει την Τρίτη 3/10  οι πρωτοβουλίες και τα κινήματα υπερασπισης του δημόσιου χώρου.

Ερωτήσεις για υποψήφιους δημάρχους Δήμου Κισσάμου

Οι πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις αναβαθµίζουν την προστασία Μπάλου, Φαλάσαρνων και Λαφονησιού, παραλιών και ευαίσθητων οικοτόπων που ως τέτοια αποτελούν πόλο έλξης για πάνω από 3 εκ. επισκέπτες και πόλο αναφοράς για τα Χανιά και ολόκληρη την Κρήτη. Η εδώ και µια 10ετία διαχείρισή τους ήταν προβληµατική και οδηγούσε σε πολλαπλά αδιέξοδα. Η προσπάθεια της πρωτοβουλίας µας να πιέσουµε στην κατεύθυνση “ότι καταστρέφει την φύση δεν είναι ανάπτυξη” θεωρούµαι ότι έβαλε το δικό της λιθαράκι προς αυτήν την κατεύθυνση.

1.Ποια θέση παίρνει η κάθε ∆ηµοτική παράταξη για τις πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις για Φαλάσαρνα, Μπάλο και Ελαφονήσι; Πως τις κρίνουν; Τις καλωσορίζουν;

Σε περίπτωση που κερδίσουν τις δημοτικές εκλογές τι θα κάνουν;

Θα τις εφαρµόσουν; Θα προσπαθήσουν να τις ανατρέψουν; ∆εσµεύονται ότι δεν θα επιτρέψουν να κτιστεί το τεράστιο τουριστικό χωριό πάνω στη παραλία των Φαλασάρνων (κάτω από την ισοϋψή των 20 μέτρων) ναι ή όχι;

  1. Στη διαβούλευση για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες θα ενσωµατώσουν µε δική τους παρέµβαση τις πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις για Φαλάσαρνα, Ελαφονήσι και Μπάλο;

Απαντήσεις :

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΙΣΑΜΟΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Γεώργιο Μυλωνάκη

Απάντηση στο Ερώτημα 1:

Όπως είναι φυσικό, στηρίζουμε και υποστηρίζουμε τις Υπουργικές Αποφάσεις, ως εκ τούτου θα αρχίσουμε από την επόμενη μέρα να υλοποιούμε σταδιακά τα σχέδια δράσης.

Σε περίπτωση που κερδίσουμε τις δημοτικές εκλογές, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά όπως κάναμε έως τώρα , όπως επίσης και να συνεργαζόμαστε με Υπουργεία, υπηρεσίες, πανεπιστήμια και άλλους φορείς, προκειμένου να θεσμοθετηθούν (ΠΔ) Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (ΕΠΜ). Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε την άποψη «ότι πει το υπουργείο και τελειώσαμε», θα δώσουμε την μάχη για να περάσουν οι προτάσεις μας, οι οποίες πιστεύουμε ότι αναβαθμίζουν και διασώζουν τις προστατευόμενες περιοχές μας και επίσης δίνουν αναπτυξιακή ώθηση με βιώσιμο τρόπο προς όφελος των πολλών και όχι των ολίγων.

Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για κανέναν λόγο να επιτρέψουμε ξενοδοχείο κι άλλες κατασκευές πάνω στην παραλία των Φαλασάρνων, δηλαδή στο χαμηλό επίπεδο. Άλλωστε το έχουμε αποδείξει με τις αντίστοιχες αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου, εν’ αντιθέσει βέβαια με την μείζονα αντιπολίτευση η οποία έδωσε μάχη προκειμένου να επιτραπεί να χτιστεί η παραλιακή ζώνη της Παχιάς Άμμου, όπως πρότεινε το επιχειρηματικό σχέδιο.

Απάντηση στο Ερώτημα 2:

Είναι αυτονόητο πως, στη διαβούλευση για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες η βασική μας θέση θα είναι, να ενσωματωθούν σε αυτές οι αντίστοιχες κοινές υπουργικές αποφάσεις για Φαλάσαρνα, Ελαφονήσι και Μπάλο.

Από τον κ. Αντώνη Παρτσαλάκη υποψήφιο Δήμαρχο με την παράταξη Κίσαμος Ενωμένοι Πολίτες

Η θέση μας στα εύλογα ερωτήματα που θέτετε ,έχουν ως εξής :

Ερώτημα 1ο : η απάντηση δίνεται από την ανακοίνωση που βγάλαμε σαν συνδυασμός για τον εν λόγω θέμα .

Σαφώς τις καλωσορίζουμε , άσχετα αν άργησαν τόσα χρόνια και βρήκαν τον δρόμο 20 ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές !!!

Εφόσον ο κυρίαρχος Κισαμίτικος Λαός μας επιλέξει για την θέση της Δημοτικής Αρχής , σαφώς και θα τις εφαρμόσουμε γιατί είναι αναγκαιότητα η εφαρμογή κανονισμού λειτουργίας σε προστατευόμενες περιοχές  , θα εξομαλύνουμε τις όποιες ανισοροπίες φέρνουν ως προς την προστασία μεταξύ των τριών περιοχών .

Θα έλεγα ότι θα προσθέσουμε κάποιες θέσεις σε ζητήματα που δεν υπάρχει μέριμνα από τις σημερινές Κ.Υ.Α. , πχ νυχτερινή λειτουργία , προστασία χλωρίδας κτλ .

Η ανέγερση τουριστικού χωριού στην περιοχή της Φαλάσαρνας από την Α.Ε. συμφερόντων της οικογένειας Τσατσαρωνάκη καταρχήν μας βρίσκει θετικούς εφόσον και εάν αυτή γίνει πάνω από την ισοϋψή των 20 μέτρων και γίνει με την εφαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας και προπάντων της νομοθεσίας που διέπει τις περιοχές Natura από την Ε.Ε.

Αυτό το αναφέρουμε γιατί πολλές φορές η σημερινή Κυβέρνηση νομοθετεί με φωτογραφικές διατάξεις υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων .

Αν η επένδυση γίνει με αυτούς του όρους από τον επενδυτή , είναι καλοδεχούμενη και είναι στην δικιά του και μόνο επιχειρηματική αντίληψη αν θα την υλοποιήσει .

Επί ευκαιρίας θέλουμε να καταθέσουμε ότι είμαστε αντίθετοι με τον τρόπο και το μοντέλο διαχείρισης που εφαρμόζουν στην εν λόγω περιοχή γιατί και εμείς είμαστε θιασώτες του δόγματος “ότι καταστρέφει την φύση δεν λογίζεται ανάπτυξη”  και ότι αυτά τα κοσμήματα της φύσης τα έχουμε δανειστεί από τους απογόνους μας και θα κριθούμε αυστηρά σε ποια κατάσταση θα τους τα επιστρέψουμε .

Ερώτημα 2ο : η παραπάνω αναφορά μας απαντά σε πολλά σημεία στο ερώτημα που βάζετε , σαφώς και θα είναι η βάση των θέσεων μας και θα καταθέσουμε θέσεις – απόψεις για πολλά ζητήματα που έχουν “θολά” σημεία ή δεν αναφέρονται καθόλου (πιστεύουμε όχι σκοπίμως) τόσο π.χ. για την περιοχή Λαφονησίου τι γίνεται με την έκταση που δεν αφορά την απαλλοτρίωση και ποια θα είναι αυτή .

Ακόμα για θέματα με τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης και την αναγκαιότητα ύπαρξης δημοτικού χώρου στάθμευσης , απαραίτητου για την εφαρμογή κανόνων απέναντι στην ιδιωτική ασυδοσία .

Θα θέσουμε θέματα για την πραγματική προστασία της χλωρίδας & πανίδας των εν λόγω περιοχών και συνοδών έργων που θα αναδεικνύουν και θα προστατεύουν περαιτέρω την εικόνα τους .

Θα αναφερθούμε σε εφαρμογή κανόνων όχι μόνο για το χερσαίο μέρος αλλά και για την θαλάσσια περιοχή , που τόσο υποβαθμίζεται και δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την προστασία της .

Ευχαριστούμε που μας δίνεται βήμα να αναπτύξουμε εμείς τις απόψεις μας και όχι να μιλάνε άλλοι για λογαριασμό μας .

Καλή δύναμη και να ξέρετε ότι βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο .

Από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις του δήμου Κισάμου  μεχρι τη στιγμή αποστολής του δελτίου τύπου (Παρασκευή 6/10 18:45) δεν έχουμε λάβει απαντήσεις. δηλαδή

  •  Μαζί για την Κίσσαμο με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Θοδωρή Σταθάκη
  • Κισαμος απ την αρχή με υποψήφιο δήμαρχο τον κ.  Μιχάλη Θεοδωρογλάκη
  • Λαϊκή Συσπείρωση Κισσάμου, με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Γιώργο Φραγκιουδάκη

Δεσμευόμαστε ότι αν τις λάβουμε πριν τις εκλογές θα τις δημοσιοποιήσουμε άμεσα

Ερωτήσεις για τους υποψήφιους δημάρχους Δήμου Χανίων

  1. Σχετικά με τη Φαλασαρνα δεσµεύεστε ότι δεν θα επιτρέψετε να γίνει τουριστικό χωριό πάνω στη παραλία;
  • Οι πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις «αναβαθµίζουν την προστασία Μπάλου, Φαλάσαρνων και Λαφονησιού, παραλιών και ευαίσθητων οικοτόπων που ως τέτοια αποτελούν πόλο έλξης για πάνω από 3 εκ. επισκέπτες και πόλο αναφοράς για τα Χανιά και ολόκληρη την Κρήτη. Η εδώ και µια 10ετία διαχείριση τους ήταν προβληµατική και οδηγούσε σε πολλαπλά αδιέξοδα. Η προσπάθεια της πρωτοβουλίας µας να πιέσουµε στην κατεύθυνση “ότι καταστρέφει την φύση δεν είναι ανάπτυξη” θεωρούµαι ότι έβαλε το δικό της λιθαράκι προς αυτήν την κατεύθυνση».
  • Ποια θέση παίρνει η κάθε ∆ηµοτική παράταξη για τις τρεις υπουργικές αποφάσεις; Θα τις εφαρµόσουν; Τις καλωσορίζουν; ∆εν θα τις ανατρέψουν; ∆εσµεύονται ότι δεν θα επιτρέψουν να κτιστεί ένα τεράστιο τουριστικό χωριό πάνω στη παραλία των Φαλασάρνων ναι ή όχι; Στη διαβούλευση για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες θα ενσωµατώσουν µε δική τους παρέµβαση τις τρεις υπουργικές αποφάσεις;
  1. Ερώτηση που διατυπώθηκε για το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών
  • Είναι σε εξέλιξη η ιδιωτικοποίηση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας και κυριολεκτικά δεν έχει ανοίξει µύτη! Είναι ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων.

Το πάρκο δίνεται µέσω Σύμπραξης Δημόσιου  Ιδιωτικού Τομέα (Σ∆ΙΤ) σε ιδιώτη (πακέτο μαζί με 8 σχολεία) για 27 χρόνια και αυτή τη στιγµή βρίσκεται στην τελική (2η) φάση διαβούλευσης για ανάδοχο.

Ζητάµε όλες οι παρατάξεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Αν κερδίσουν στις δημοτικές εκλογές την πλειοψηφία στο Δήμο Χανίων, τι θα κάνουν ως νέα Δημοτική αρχή;

Θα  συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν την υπό εξέλιξη ΣΔΙΤ που προβλέπει την κατασκευή 8 σχολείων και την ανάπλαση του ΠΕΦ και πληρωμή ενοικίου στον ιδιώτη για 27 χρόνια?

Θα την ανατρέψουν;

Συµφωνούν να δοθεί το ΠΕΦ και τα 8 σχολεία μέσω ΣΔΙΤ για 27 χρόνια σε ιδιώτη και για κάθε εκδήλωση που γίνεται στο ΠΕΦ να πρέπει να πληρώνουν οι πολίτες και οι συλλογικότητες αντίτιµο;

Απαντήσεις:

Από τον κ. Λουτσέτη Χαράλαμπο, Υποψήφιο Δήμαρχο με την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χανίων

Γνωρίζετε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση έχει παρουσία πολλά χρόνια στα τοπικά δρώμενα, και για τα θέματα που αναφέρεστε έχουμε πάρει κατα καιρούς θέση την οποία θα συνοψίσω στη παρούσα απάντηση.

Όχι μόνο είμαστε κάθετα ενάντια στην επικείμενη καταστροφή που επιδιώκεται μέσω της επένδυσης στα φαλάσαρνα αλλά θα προσπαθήσουμε με κάθε δύναμη που έχουμε να εμποδιστεί.

Γνωρίζουμε ότι το κράτος είναι εχθρικό απέναντι στο αίτημά μας για ελεύθερες παραλίες, καθώς έχει άλλες προτεραιότητες, αλλά εμάς μας ενδιαφέρουν οι ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Το ίδιο ισχύει και για το ζήτημα των ΣΔΙΤ συνολικότερα (όχι μόνο για το πάρκο αγίων αποστόλων, είναι και τα σχολεία που προωθούνται), καθώς αρνούμαστε την είσοδο ιδιωτών στην λειτουργία και στην εκμετάλλευση των δημοσίων υποδομών.

Το παράδειγμα του παμπελοποννησιακού σταδίου στην Πάτρα, όπου η επισκευή, λειτουργία και ανάδειξή του έγινε με πόρους του δήμου, χωρίς εργολάβους και χωρίς συμπράξεις τέτοιου τύπου (όπως έχει γίνει σε πολλά ολυμπιακά ακίνητα), είναι αυτό που ευαγγελιζόμαστε: Πάρκα, σχολεία, αθλητικού χώρους δωρεάν για μαζικό λαϊκό αθλητισμό για τους πολλούς, και όχι για τα κέρδη των λίγων (πχ ΠΑΕ).

Νομίζω δεν χρειάζεται να γράψω περισσότερα καθώς αφενός καταλαβαίνετε ότι ο χρόνος πιέζει αυτή τη περίοδο, αφετέρου πιστεύω ότι δεν έχετε καμία αμφιβολία για την πυξίδα μας και τις προθέσεις μας.

Καλό αγώνα σε όλους γιατί όσο σημαντική είναι η μέρα της κάλπης, τόσο σημαντικές είναι και οι επόμενες μέρες που θα πρέπει να αντισταθούμε σε μια σειρά αρνητικές εξελίξεις που ετοιμάζει η κεντρική εξουσία.

Τέλος, θα παρακαλούσα πολύ να μου αποστείλλετε τις απαντήσεις των υπολοίπων συνδιασμών για τα παραπάνω ζητήματα. Αν κάποιοι δεν απαντήσουν, ενημερώστε με σχετικά και με αυτό…

Με εκτίμηση,

Λουτσέτης Χαράλαμπος,

Υποψήφιος Δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χανίων

Από τον κ. ΜΑΡΑΚΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟ,  Υποψήφιο Δήμαρχο με την  ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

  1. ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Όπως έχουμε τοποθετηθεί και παλαιότερα τα Φαλάσαρνα μπορεί να μην ανήκουν στα όρια του Δήμου μας αλλά στην πραγματικότητα αφορούν όλη την Κρήτη και την Ελλάδα. Η φαραωνική επένδυση στην περιοχή δεν θα είναι καταστροφική μόνο για το φυσικό περιβάλλον αλλά και για το ανθρώπινο περιβάλλον. Στην πραγματικότητα θα έχουμε ιδιωτικοποίηση ενός μεγάλου μέρους της παραλίας. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τέτοιου είδους τουριστικές εγκαταστάσεις ιδιαίτερα όταν μεθοδεύεται η χωροθέτηση τους σε προστατευόμενες περιοχές ή περιοχές φυσικού κάλλους όπως τα Φαλάσαρνα ο Μπάλος, το Ελαφονήσι κτλ. Η προστασία των περιοχών με παράλληλη απαγόρευση οποιασδήποτε δόμησης σε αυτές δεν μπορεί να είναι σημείο διαπραγμάτευσης. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα αποτραπεί η αλλοίωση τους. Για αυτό είχαμε πάρει την πρωτοβουλία για την κατάθεση ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων που έγινε ομόφωνα αποδεκτή (συνεδρίαση 15/2/2023, αρ. απόφασης 60)

Ζητάμε να μην εγκριθούν από την ελληνική κυβέρνηση και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες τα σχέδια της σχεδιαζόμενης επένδυσης στην παραλία στη Φαλάσαρνα, καθώς πλήττεται το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών και τα δικαιώματα που απορρέουν από το άρθρο 24 του Συντάγματος. Επίσης, συντασσόμαστε και ενισχύουμε τις συλλογικές, πλειοψηφικές αποφάσεις του Δήμου Κισσάμου να προστατεύσει την παραλία στην Φαλάσαρνα και το φυσικό περιβάλλον από τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις, στην κατεύθυνση προστασίας των περιβαλλοντικών, πολιτιστικών, κοινωνικών & φυσικών πόρων. Καμιά παρέμβαση/επένδυση στην παραλία, δηλαδή κάτω από την ισοϋψή καμπύλη των 20 μέτρων και υποστήριξη του Δήμου Κισσάμου στον περιορισμό των αυθαιρεσιών που συντελούνται στην περιοχή. Σεβασμός και καμία παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε σχέση με τη δόμηση σε περιοχές του δικτύου ΝATURA.

  1. ΠΑΡΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

Για την “Ανταρσία στα Χανιά” τα ΣΔΙΤ αποτελούν αιτία πολέμου και αφορμή για να οργανώσουμε τους αγώνες μας για μια πόλη των αναγκών μας και όχι για συγκεκριμένα συμφέροντα. Κατά τη γνώμη μας, η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν υποχρέωση να διαθέσουν τα χρήματα που εισπράττουν ανάμεσα στα άλλα και στο χτίσιμο σχολείων, πάρκων κτλ. Το δικαίωμα των εργαζόμενων να απολαμβάνουν δωρεάν δημόσια παιδεία και υγεία και τα υπόλοιπα κοινωνικά αγαθά, τεκμηριώνεται και επειδή τα έχουν προπληρώσει. Δυστυχώς, η κυβέρνηση και ο Δήμος Χανίων προσαρμόστηκαν με τους εκβιασμούς της ΕΕ και διάλεξαν να χτίσουν 8 σχολεία και να ανακατασκευάσουν το πάρκο «Ειρήνης και Φιλίας των Λαών» με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Η κατασκευή με τη μέθοδο ΣΔΙΤ είναι ο σύγχρονος  τρόπος ιδιωτικοποίησης του δημόσιου χρήματος. Τα  έργα αυτά χρηματοδοτούνται με δημόσιο χρήμα και χαρίζονται για εκμετάλλευση στον ιδιώτη. Στην πραγματικότητα έχουμε ιδιωτικοποίηση και του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας με κίνδυνο τη ριζική αλλαγή του δημόσιου χαρακτήρα του αφού δίνεται µέσω Σ∆ΙΤ σε ιδιώτη για 27 χρόνια και αυτή τη στιγµή βρίσκεται στην τελική φάση διαβούλευσης. Για την κίνηση μας, και όπως είχαμε αναφέρει σε δημόσιες παρεμβάσεις μας, είναι δεδομένο ότι το πάρκο πρέπει να παραμείνει δημόσιο χωρίς καμία παρέμβαση ιδιώτη και χωρίς αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα του. Τα ΣΔΙΤ επί της ουσίας σημαίνουν παραχώρηση δημοσίων υποδομών και χώρων στους επενδυτές με επιβάρυνση του Δημοσίου. Η απουσία συντήρησης και οι κακοτεχνίες δεν μπορούν να γίνουν η αφορμή για την παραχώρηση του πάρκου στον ιδιώτη.

Από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις του δήμου Χανίων δεν έχουμε λάβει απαντήσεις ( μέχρι τη στιγμή αποστολής του δελτίου τύπου Παρασκευή 6/10 18:45) δηλαδή “Ονειρο είναι τα Χανιά” με Υποψήφια Δήμαρχο την κ. Κατερίνα Μανιμανάκη “Για τα Χανιά” με Υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Σημαντηράκη

Δεσμευόμαστε ότι αν τις λάβουμε πριν τις εκλογές θα τις δημοσιοποιήσουμε άμεσα

Απο τους υποψήφιους περιφερειάρχες για την περιφέρεια Κρήτης απαντήσεις μέχρι στιγμής, λάβαμε μόνο από την ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΚΡΗΤΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ τον κ.
ΖΑΜΠΟΥΛΑΚΗ ΝΙΚΟ

  1. ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με φαραωνικού τύπου τουριστικές εγκαταστάσεις
πόσο μάλλον όταν αυτές πρόκειται να χωροθετηθούν σε προστατευόμενες περιοχές ή
περιοχές φυσικού κάλλους όπως τα Φαλάσαρνα ο Μπάλος, το Ελαφονήσι κτλ.
Θεωρούμε ότι θα πρέπει να προστατεύονται με απαγόρευση οποιασδήποτε δόμησης οι
περιοχές αυτές. Γενικότερα υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα ( ειδικά με τους
μνημονιακούς νόμους ) με τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό ο οποίος
υπαγορεύεται πλέον από του επενδυτές. Αντίστοιχου τύπου επενδύσεις ετοιμάζονται
στην ευρύτερη περιοχή δυτικά των Χανίων ( 830 κατοικίες από τον ομιλο Leptos, 5 –
αστερο ξενοδοχείο 1280 κλινών από τον όμιλο Sani Ikos κτλ)

  1. ΠΑΡΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
    Είναι δεδομένο για εμάς ότι το πάρκο πρέπει να παραμείνει δημόσιο χωρίς καμία
    παρέμβαση ιδιώτη. Τα ΣΔΙΤ επί της ουσίας σημαίνουν παραχώρηση δημοσίων
    υποδομών και χώρων στους επενδυτές με επιβάρυνση του Δημοσίου. Το ότι πρέπει να
    διορθωθούν οι κακοτεχνίες ( πχ προσβασιμότητα, ζητήματα ασφαλείας για τα παιδιά,
    λιγότερο τσιμέντο, παιδική χαρά της προκοπής ) δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το
    «χαρίσουμε» σε ιδιώτη

  Δεσμευόμαστε ότι αν τις λάβουμε πριν τις εκλογές θα τις δημοσιοποιήσουμε άμεσα

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...