16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Οι αρνητές γονείς και στην Κρήτη προκαλούν αλλαγές στο νόμο

Ημερομηνία:

Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται και στην Κρήτη. Πρόκειται για ελάχιστες αλλά υπαρκτές περιπτώσεις. Γονείςπου αντιδρούν στα μέτρα που λαμβάνονται στα σχολεία για την πανδημία επιλέγουν να κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Στο νησί έχουμε περίπου 10 περιπτώσεις, σε επίπεδο Ηρακλείου δεν πρόκειται για περισσότερες από τέσσερις οικογένειες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενώ υπάρχει μία περίπτωση σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιφέρειας. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στην πρωτοβάθμια Λασιθίου, τρία παιδιά μένουν ακόμα και σήμερα εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας ετοιμάζουν ένα νέο νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο που παρατηρείται και λόγω της πανδημίας.

Έτσι, με νομοθετική ρύθμιση που θα εισαχθεί πιθανότατα εντός της βδομάδας, επαναφέρουν την ποινική κύρωση για τους συγκεκριμένους γονείς, η οποία καταργήθηκε στον νέο Ποινικό Κώδικα του 2019 ως πταίσμα.

«Η παρούσα κυβέρνηση έχει τη διάθεση να γίνει μία ad hoc ρύθμιση προκειμένου η απόφαση κάποιων αρνητών – γονέων να στερούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης από τα παιδιά τους, να θεωρείται πλέον πλημμέλημα, ελαφρύ μεν, αλλά πλημμέλημα», ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή.

Η υφυπουργός διευκρίνισε ότι τέτοιες περιπτώσεις δεν θεωρούνται αδίκημα, χάρη στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε ότι τα παιδιά που στερούνται σήμερα το δικαίωμα στην εκπαίδευση λόγω των αρνητών – κηδεμόνων τους είναι μερικές δεκάδες ενώ επανέλαβε ότι οι περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να γνωστοποιούνται στις αρχές από τους διευθυντές των σχολείων.

Εξήγησε ότι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται είναι να ενημερώνει αρχικά ο διευθυντής τους γονείς για το τι πρέπει να πράξουν και εν συνεχεία τις κοινωνικές υπηρεσίες και τη Δικαιοσύνη.

Φωτογραφία: Aaron Burden από Unsplash.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...