20.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Οι βιοτέχνες και οι έμποροι του Ηρακλείου συντονίζονται και ετοιμάζουν μαζική δικαστική προσφυγή κατά του ΟΑΕΕ

Ημερομηνία:

Αν και οι κινητοποιήσεις και ο συντονισμός των φορέων των Επαγγελματιών Βιοτεχνών είχαν ξεκινήσει με μεγαλύτερη ένταση στα Χανιά με την κίνηση των 28 φορέων, τα πρωτεία των αντιδράσεων τον τελευταίο καιρό έχουν πάρει οι έμποροι του Ηρακλείου. Μάλιστα, προχωρούν και σε δράσεις πέρα από τη διαμαρτυρία αφού τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στο Εμπορικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία των Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του νομού θα πραγματοποιήσει σύσκεψη των μελών τους αλλά και κάθε ανασφάλιστου οφειλέτη του ΟΑΕΕ ώστε να παρθεί μία απόφαση για μαζική δικαστική προσφυγή κατά του ασφαλιστικού οργανισμού. Σύμφωνα με το σκεπτικό, λόγω της κρίσης, πολλοί έμποροι αδυνατούν να καταλάβουν τις εισφορές τους, δεχόμενοι τις συνέπειες αλλά και απειλές κατασχέσεων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η ΟΕΒΕΝΗ αναφέρει τα εξής:

«Η αδιαφορία της Κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων και η άρνησή τους να αφουγκραστούν την κραυγή των ελεύθερων επαγγελματιών που αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές στον ασφαλιστικό τους Οργανισμό (ΟΑΕΕ) λόγω δυσμενών καταστάσεων που δημιούργησε η κρίση, μας αναγκάζει να προσφύγουμε δικαστικά κατά του ΟΑΕΕ.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) και ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου καλούν τα μέλη τους αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο ανασφάλιστο οφειλέτη του ΟΑΕΕ να συμμετέχει στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 στις 18.00μμ στην αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου προκειμένου να ενημερωθούν από την Νομικό της ΟΕΒΕΝΗ κ. Συγγελάκη για τις νομικές ενέργειες κατά του ΟΑΕΕ, για την ακριβή διαδικασία που θα ακολουθηθεί γι’ αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια, και να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ζητούμε την

• Θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως οφειλών
• Μείωση των πολύ υψηλών ασφαλιστικών εισφορών, τώρα που η οικονομική κρίση (για την οποία δεν ευθυνόμαστε) έχει επιφέρει δραματική μείωση του τζίρου μας
• Κατάργηση της χρέωσης των ασφαλιστικών εισφορών, στις περιπτώσεις όπου, λόγω μη καταβολής τους, ο ΟΑΕΕ παύει να παρέχει υπηρεσίες Υγείας (μη ανανέωση βιβλιαρίου υγείας).
• Κατάργηση των πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων

Η δικαστική οδός είναι μονόδρομος.

Πρέπει να γίνουν κοινές προσπάθειες, προκειμένου να είναι ανεκτό το οικονομικό κόστος, αλλά και για να υπάρξουν μαζικές δικαστικές αποφάσεις προκειμένου να πιεστούν οι αρμόδιοι και να δώσουν πολιτική λύση στο θέμα».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...