12.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Οι Γερμανοί άνεργοι απειλούνται από τη φτώχεια περισσότερο από όλες τις χώρες της ΕΕ

Ημερομηνία:

Oι άνεργοι στη Γερμανία απειλούνται από τη φτώχεια περισσότερο από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την EUROSTAT, γράφει η εφημερίδα «Die Welt». O κίνδυνος φτωχοποίησης ανέρχεται σε ποσοστό 70,8% στη Γερμανία, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 48,7%.

Η χώρα με τον μεγαλύτερο κίνδυνο να καταστούν οι άνεργοι πολίτες της φτωχοί, μετά τη Γερμανία, είναι η Λιθουανία με σαφώς μικρότερο ποσοστό, 60,5%. Ακολουθούν η Λετονία με 55,8%, η Βουλγαρία με 51,4% και η Σουηδία με 50,3%. Μικρότερο κίνδυνο διατρέχουν οι άνεργοι στη Φινλανδία και την Κύπρο με 37,3%, η Δανία με 38,6% και η Γαλλία με 38,4%.

Η Κάτια Κίπινγκ, η συμπρόεδρος της γερμανικής Αριστεράς, χαρακτήρισε τα στοιχεία «ηχηρό χαστούκι στο Χριστιανοδημοκρατικό (CDU), Χριστιανοκοινωνικό (CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD)». Ο μεγάλος συνασπισμός «φέρει την ευθύνη για την καταστροφική κατάσταση και προφανώς δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να αλλάξει σε αυτήν κάτι» πρόσθεσε η Αριστερή πολιτικός. Η κ. Κίπινγκ επανέλαβε, επίσης, την απαίτηση της Αριστεράς να καθιερωθεί ένα κατώτατο ποσό για τους ανέργους, ύψους 1050 ευρώ μηνιαίως, ώστε να εκλείψει η φτώχεια των ανέργων, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Επίσης, οι Πράσινοι αξιολόγησαν την πανευρωπαϊκή γερμανική ως «τραγική απόδειξη των αδυναμιών του κοινωνικού μας συστήματος» καταλήγει η συντηρητική «Welt».

zougla.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μύρωνας διώκεται για τις ιδέες του – Η μεγάλη αχαριστία του Κυριάκου

Του Λευτέρη Τζουανάκη Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ένα ανήκουστο δράμα...

Κρήτη: Χιλιάδες οι κενές θέσεις στα ξενοδοχεία και το 2026 – Αρχίζει το «κυνήγι» του προσωπικού

Το ζήτημα των ελλείψεων προσωπικού στα ξενοδοχεία έχει εξελιχθεί...