18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Οι Γερμανοί μπέρδεψαν τις κατοχικές αποζημιώσεις με «Ταμείο Ελεημοσύνης»

Ημερομηνία:

Μέσω ενός «Ταμείου για το Μέλλον» η γερμανική κυβέρνηση επιχειρεί να απαντήσει στο ελληνικό αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Όπως γράφει το Bloomberg και η Die Welt   το Βερολίνο προωθεί το Ταμείο για το Μέλλον «για να προωθήσει κοινωνικό έργο στην Ελλάδα ως κίνηση συμφιλίωσης για τα ναζιστικά εγκλήματα» κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Μάλιστα, Γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνδέουν το εν λόγω Ταμείο με τις διαπραγματεύσεις, λέγοντας πως όσο δεν κλείνει η συμφωνία «το σχέδιο δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή». Σημειώνεται πως το κεφάλαιο του «Ταμείου για το Μέλλον», το οποίο δημιουργήθηκε πέρυσι από το γερμανικό κοινοβούλιο, είναι μόλις 1 εκατ. κατά έτος, για τρία έτη από το 2014 έως 2017. Τα χρήματα, σύμφωνα με το σχέδιο, θα δοθούν για «κοινά αναπτυξιακά έργα» σε μαρτυρικά χωριά.

Όπως αναφέρει η Welt, ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Τόμας Στέφεν δήλωσε σχετικά την προηγούμενη εβδομάδα: «Έχουμε πολλές δυνατότητες να συνεργαστούμε με τους Έλληνες μέσω έργων για τους νέους και ενός ταμείου για το μέλλον. Όμως το να μιλάμε για τις (πολεμικές) αποζημιώσεις είναι ο λάθος δρόμος».

Σχετικά αναλυτικά δημοσιεύματα έχει γράψει και ο “Αγώνας της Κρήτης”:

– Ελληνογερμανικό Ταμείο Για το Μέλλον: Λήθη για το παρελθόν;

– Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον

– To «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον» ενεργοποιήθηκε με την παρουσία Παπούλια στο Βερολίνο

– Ο Δούρειος Ίππος του Ελληνογερμανικου Ταμείου για το Μέλλον

– Η Καγκελάριος κ. Μέρκελ υποκριτικά εκφράζει προς τους Κρητικούς τη «βαθιά της οδύνη», για τις θηριωδίες των ναζί – Προαναγγέλλει «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον»

tvxs.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ