19.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Οι Γιατροί του Κόσμου στα Χανιά: Εξετάσεις από παθολόγο, γυναικολόγο και παιδίατρο

Ημερομηνία:

Οι Γιατροί του Κόσμου/Médecins du Monde, είναι μία διεθνής, ιατρική, ανθρωπιστική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Δραστηριοποιείται τηρώντας αυστηρά την επιχειρησιακή της ανεξαρτησία, με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες των πληθυσμών και τις δυνατότητες των ομάδων της να προσφέρουν βοήθεια σε μεγάλες αλλά και σιωπηρές κρίσεις του πλανήτη μας. Οι Γιατροί του Κόσμου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και πιστοί στην ιδέα πως η υγεία αποτελεί πανανθρώπινο δικαίωμα, υλοποιούν στα πλαίσια των δράσεων τους, δωρεάν προληπτική και διαγνωστική εξέταση.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, κλιμάκιο της οργάνωσής θα επισκεφθεί περιοχές της Ελλάδας καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015, μεταξύ αυτών και τα Χανιά.

Το Ανοιχτό Πολυιατρείο Χανίων λειτουργεί από το 2007 με πρωταρχικό σκοπό την ενίσχυση της  πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων κατοίκων, των ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας και όλων όσων έχουν περιορισμένη ή και μηδενική πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στην προστασία του «ευαίσθητου» πληθυσμού (γυναίκες, παιδιά και ασυνόδευτοι ανήλικοι) και στην υποστήριξη των τοπικών δομών.

Από την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, η   Οργάνωση Εθελοντές Γιατροί – Κύπρος, πρόκειται να συμβάλει στο έργο του παραρτήματος των Γιατρών του Κόσμου στα Χανιά με την προσφορά εθελοντικής εργασίας.

Την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου από τις 9π.μ. έως τις 2μμ στο χώρο του Ανοικτού Πολυιατρείου των Γιατρών του Κόσμου στα Χανιά (Μπονιαλή 11) θα πραγματοποιείται εξέταση από παθολόγο, γυναικολόγο και παιδίατρο. Επιπλέον, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Γηροκομείο Χανίων. Τέλος, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, οι Εθελοντές Γιατροί Κύπρου θα προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες στο αγροτικό ιατρείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φαλελιανών « Η Δημιουργία», ενώ η κοινωνική λειτουργός των Γιατρών του Κόσμου σε συνεργασία με τον παιδίατρο κ. Πέτρο Ιακωβίδη αφενός θα πραγματοποιήσουν ενημέρωση στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δραπανιά για τον εθελοντισμό και αφετέρου ο παιδίατρος θα προβεί σε παιδιατρική εξέταση στους μαθητές/τριες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο Ανοικτό Πολυιατρείο Χανίων στο 2821023110 ή στο email chania@mdmgreece.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στιγμές από την ιστορία της Πρωτομαγιάς στον κόσμο και στην Ελλάδα!

Του Σπύρου Δαράκη * Πρώτη του Μάη! Μια μέρα κόκκινη,...

Λούης Τίκας και Εργατική Πρωτομαγιά

Του Γιώργου Σταυρουλάκη, Οικονομολόγος-Συγγραφέας - Ανιψιός Λούη Τίκα Πρωτομαγιά. Παγκόσμια...

Σούδα: Το μυστικό του κρηπιδώματος Κ-14 και το θηριώδες Αϊζενχάουερ

Η βάση της Σούδας είναι ίσως η μοναδική βάση στη Μεσόγειο που...

Χανιά: Ένας 15χρονος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του – Θύμα οικογενειακής βίας στο παρελθόν ο ανήλικος

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικοενειακής βίας με πρωταγωνιστή ανήλικο και...