Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Οι γκαουλάιτερ της Ευρωζώνης, η …Αδόλφος Μέρκελ και το Γερμανικόν Ιμπέριουμ

 

Σε όποιους τυχόν γελάσουν για τον τίτλο, δεν τους το συνιστώ, γιατί το πράγμα είναι εξόχως δραματικό! Όσο για τους γκαουτλάιτερ, ας πειστούν πως ο ελληνισμός γενικά, βγάζει ανέκαθεν αρκετούς.

Το μυστήριο στην παρούσα συγκυρία, είναι πως κάποιοι δεν τους γνωρίζουν, ενώ είναι πασίγνωστοι, όμως δεν θα πω ονόματα. Αν και κάποιοι θα με ακούσετε με την καχυποψία των… εξυπνάκηδων, όπως συχνά κάνετε… Οι πλείστοι απ’ αυτούς είναι… άκρως ευυπόληπτοι  πολίτες, με αξιώματα, οικονομική επιφάνεια και ισχύ, καθώς και με επιρροή στα λαϊκά στρώματα! Υπάρχουν τέτοιοι βέβαια και στα χαμηλά στρώματα, όμως αυτοί συνήθως θέλουν ταπεινά πράγματα: Να φάνε, να αποκτήσουν ισχύ, να εκδικηθούν πολιτικά – κοινωνικά κάποια άτομα κ.α. Εμείς εδώ, θα περιοριστούμε στην πρώτη κατηγορία, μια που η ζημιά την οποία επιφέρουν στο λαό και στη χώρα, είναι σοβαρή. Έχοντας και την αναισχυντία να μιλούν εξ ονόματος και των δύο!!! Υπάρχει μια σοφή αρχαία ρήση: ουδέν καινόν υπό τον ήλιον. Δηλαδή οι καταστάσεις επαναλαμβάνονται, όπως π.χ. το Γερμανικό Ιμπέριουμ! Οι «Ηνωμένες Πολιτείες», στην Ευρώπη όμως αυτή τη φορά, καθώς και άλλα τραγικά, όπως τα βιώνουμε, πράγματα… Αλλά και οι γνωστοί μας Γκαουλάϊτερ, που διακινούν και διευθετούν, τις υποθέσεις των παραπάνω, γεωπολιτικές –οικονομικές… Τους περιέγραψα πιο πάνω, παραλείποντας τα ονόματά τους, τα οποία μπορείτε να βάλετε εσείς αγαπητοί μου. Δεν τους έχετε επισημάνει καθ’ όλην την έκταση Ελλάδας – Κύπρου; Ελάτε τώρα!!! Ψήφιζαν σχέδια Ανάν ή πρότειναν να ψηφιστούν, ήταν συνομιλητές αυτών που θελαν να περάσουν τα εν λόγω κ.λ.π. Στην πορεία λούφαξαν, περιμένοντας να τους ανατεθούν ενεργότεροι ρόλοι, μέχρι τώρα που τους ανατέθηκαν και μας πρόκοψαν!! Οι συνομιλητές τους από το χώρο του Γιούρογκρουπ, μέχρι το χώρο των επιγόνων της «Ρωσικής αρκούδας» με το μαδημένο τρίχωμα… Άλλοι εξ αυτών, μουρμουρίζουν περί … πτωχής Ελλάδας, όμως αγοράζουν τράπεζες και ομνύουν στην «Ευρώπη των λαών»!

Πόσο τέτοια είναι βέβαια, αφήστε το καλύτερα. Και ουδείς εξ αυτών (ένθεν – εκείθεν) υπέρ της ρήξης με το Γερμανικό Ιμπέριουμ! Πάνω απ’ όλα η … Ευρωπαϊκή πατρίς, στο σύνολό της!!! Κι ας πολέμησαν οι παππούδες μας υπέρ της ελληνικής πατρίδας, που φοβάμαι πως θα τρίζουν τα άγια οστά τους. .. Αιωνία τους η μνήμη και αξιομακάριστος!! Όμως διακινδυνεύω μια πρόβλεψη, που πιθανολογώ πως πολλοί θα συμφωνήσετε με αυτήν: Η ελληνική επικράτεια – στην Κύπρο- θα ‘ρθει μια μέρα που θα ανήκει στους Έλληνες!!

Γελάτε μήπως κάποιοι από σας; Ναι, σοβαρολογώ, γιατί τώρα δεν ανήκει ολοκληρωτικά, στους Έλληνες, ούτε των Ελληνοκυπρίων εξαιρουμένων! Δείτε το: Έχουμε εξασφαλίσει την οικονομική μας αυτοτέλεια; Έχουμε εξασφαλίσει τα ενεργειακά μας αποθέματα ΑΟΖ; Έχουμε Εθνική Αστική Τάξη, που θα στήριζε την οικονομία και την ανάπτυξη του ελληνισμού; Έχουμε ότι γενικά πρέπει να έχει ένας λαός, δηλαδή την αυτάρκεια και  την αξιοπρέπεια που πρέπει να έχουμε βρε αδελφέ; Μένουν τα νιάτα που ‘χουμε ξοδέψει για τις σπουδές των, στην χώρα μας; Είναι χορτάτο ένα μεγάλο τμήμα του λαού μας, που στο κάτω – κάτω παίζει αποφασιστικό ρόλο στη κάθε λογής παραγωγή; Όταν (ελπίζω και εύχομαι) τα συνειδητοποιήσουμε αυτά και άλλα, θα μείνουμε απλοί θεατές της εθνικής και κοινωνικής μας τραγωδίας;

Δεν θα ξεσκίσουμε τις αισχρές «Συμφωνίες ένταξης στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια», όπως μας… δούλεψαν χοντρά  παλιοί γκαουλάιτερ, συγχωρεμένοι κατά τα έργα τους; Δεν θα δώσουμε μια ψήφο καταλυτική και γι’ αυτή την «ένταξη», μα και ενάντια σ’ όλους αυτούς που παίζουν παραδοσιακά με την ευπιστία μας; Ως πότε θα ‘μαστε λαός «Πάντα ευκολοπίστευτος και πάντα προδομένος» κατά τον ποιητή; Όμως, ποτέ δεν είναι αργά, να το θυμάστε!! Και μακριά από μας η κατάθλιψη, που κινδυνεύει να γίνει εθνική νόσος… Δεν χρειάζεται απογοήτευση, απαιτείται Αγώνας!.. Όπως τότε που διώξαμε τους προγόνους της … Αδόλφου Μέρκελ…

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις κλοπών σε Χανιά και Ρέθυμνο – Συνελήφθησαν 5 άτομα

Πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν κατά την επιστροφή τους στο λιμάνι του…

8 hours ago

SOS εκπέμπουν οι λιμενικοί της δυτικής Κρήτης για το μεταναστευτικό

“Δοκιμάζονται οι αντοχές μας” αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού…

8 hours ago

Τέμπη: Οι 15 τόνοι ξυλόλιο «καίνε» την κυβέρνηση – Σάλος με τα στοιχεία – σοκ που ανέδειξαν οι πραγματογνώμονες

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη για τη μπάλα φωτιάς που ακολούθησε της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.…

8 hours ago

Άρθρο Β. Κοντεζάκη: Σκέψεις με αφορμή τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Το όραμα καταρχήν είναι για ένα ανεξάρτητο, μαχητικό, παραγωγικό και ανοικτό στα μέλη του και…

8 hours ago

This website uses cookies.