17.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Οι γονείς στον Καναδά που αντιτίθονται στους εμβολιασμούς μπορεί να εξαναγκάζονται να κάνουν μαθήματα επιστήμης

Ημερομηνία:

Οι γονείς στο Οντάριο του Καναδά που επιθυμούν τα παιδιά τους να εξαιρούνται από τις απαιτήσεις για εμβολιασμούς στα δημόσια σχολεία μπορεί να αναγκάζονται να ολοκληρώνουν ειδικά μάθημα για την επιστήμη των εμβολιασμών.

Ο Υπουργός Υγείας, Eric Hoskins δημιούργησε νομοθεσία η οποία εφόσον εγκριθεί θα αναγκάζει τους γονείς που εναντιώνονται στους εμβολιασμούς, για θρησκευτικούς ή ηθικούς λόγους, να ολοκληρώνουν σχετικό μάθημα που σκοπό θα έχει να τους ενημερώνει για τη σημασία των εμβολιασμών και τους κινδύνους από την αποφυγή τους.

“Το να επιλέγεις να εμβολιάζεις το παιδί σου το προστατεύει από αρρώστιες, και προστατεύει και όλα αυτά τα ευαίσθητα παιδιά που δε μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους”, είπε ο κ. Χόσκινς σε δήλωσή του συμπληρώνοντας ότι ο νόμος σκοπεύει να βοηθήσει τους γονείς να λάβουν τις αποφάσεις τους πάνω στους εμβολιασμούς σωστα πληροφορημένοι.

Η απόφαση για τη δημιουργία του σχετικού νόμου πάρθηκε όταν 900 μαθητές αποβλήθηκαν από σχολείο για ελλιπείς εμβολιασμούς.

Τα παιδιά μπορούν να αποβληθούν έως και 20 μέρες από το σχολείο αν δεν έχουν εμβολιαστεί όπως πρέπει. Μπορούν να επιστρέψουν στα σχολείο μόνο αν οι γονείς παρέχουν απόδειξη ότι οι εμβολιασμοί έχουν γίνει ή με ειδική εξαίρεση από το Υπουργείο Υγείας.

Όταν περάσει η περίοδος αποβολής, το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο ακόμα και αν δεν έχουν γίνει οι εμβολιασμοί.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Χανιά ο Κώστας Λαπαβίτσας στις 23 Μαΐου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Κώστας Λαπαβίτσας θα βρεί...

Οι κορυφαίοι του στίβου την Κυριακή στα «Βενιζέλεια»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι διεθνείς...