15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανιων τάσσονται ενάντια στην υποβάθμιση και τον υποβιβασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων

Ημερομηνία:

Με κειμενο που στάλθηκε στην εφημεριδα μας οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων καλούν τη Δημοτική αρχή και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να αποτρέψουν τον υποβιβασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου από 12/θέσιο σε 11/θέσιο μέσω της κατάργησης ενός τμήματος της Α΄τάξης.

Όπως λένε:

«Καλούμε ,να δοθεί η  ευκαιρία στα πρωτάκια να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους να φοιτήσουν στο σχολείο της γειτονιάς τους. Δημοκρατία σημαίνει ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως.»

Πιο αναλυτικά αναφέρεται ότι:

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων λειτουργεί ως 12/θέσιο από το 2011μέχρι και σήμερα, βάσει  του ΦΕΚ  1573/27-06-2011, σελ. 21319. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την κατάργηση μιας αίθουσας διδασκαλίας έχει ήδη λυθεί. Η εν λόγω αίθουσα αντικαταστάθηκε με την αίθουσα του συλλόγου διδασκόντων και ήδη χρησιμοποιείται ως αίθουσα διδασκαλίας.

Υπέρ της παραπάνω λύσης τάσσονται:

  • ο ΣΕΠΕ Χανίων
  • ο σύλλογος διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων που επίσημα και ομόφωνα αποφάσισε να παραχωρήσει την αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων και να μεταφερθεί σε άλλη μικρότερη
  • το Σχολικό Συμβούλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Ως γονείς και κηδεμόνες των παιδιών του 3ου, 4ου, 30ου και 31ου νηπιαγωγείων και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων αναρωτιόμαστε:

Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν υιοθετεί επισήμως τη λύση που προτείνεται από τον ΣΕΠΕ Χανίων και τον Σύλλογο Διδασκόντων και που ήδη εφαρμόζεται ανεμπόδιστα στο σχολείο αυτή τη στιγμή;

Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν αναγνωρίζει την προτεινόμενη αίθουσαπου πληροί τις προϋποθέσειςως αίθουσα σχολικού κτιρίου που βρίσκεται εντός του σχολικού κτιρίου και ήδη στεγάζει μαθητές.

Είναι δυνατόν ο Δήμος Χανίων να προσφέρει ως βέλτιστη, μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση, την κατάργηση ενός τμήματος σε ένα από τα κεντρικότερα σχολεία της πόλης;Mία πρακτική που θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε έξι χρόνια;

Η Δημοτική Αρχή τελικά συλλογίζεται και αποφασίζει για ζητήματα εκπαίδευσης και πολιτισμούπου αφορούν τα παιδιά μας αποκλειστικά με τεχνοκρατικά κριτήρια και όχι ψυχοπαιδαγωγικά;Με λύσεις αποκλεισμού, κατάργησης και κοινωνικού διχασμού;Ο ενδεχόμενος υποβιβασμός του σχολείου δε ζημιώνει μόνο τα 13 παιδιά, αλλά και τα 38 πρωτάκια που έχουν εγγραφεί και το σύνολο της σχολικής κοινότητας για το συμφέρον της οποίας είναι προτιμότερη η λειτουργία δύο ολιγομελών τμημάτων έναντι ενός ογκωδέστατου (25 ατόμων).

Επειδή πιστεύουμε στο κοινωνικό πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής,

Επειδή η ελπίδα γεννιέται και ανθίζει μέσα στις σχολικές τάξεις,

Καλούμε τη Δημοτική αρχή και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να στηρίξουν τη λειτουργία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων ως 12/θέσιου και να πράξουν τα δέοντα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...