20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οι γυναίκες του Σελίνου ράβουν μάσκες προσώπου που θα τις προσφέρουν δωρεάν – Καλούν τις γυναίκες να συμμετάσχουν | Φωτός

Ημερομηνία:

Σε μία πραγματικά αξιέπαινη πρωτοβουλία προχωρούν γυναίκες από τον Δήμο Καντάνου Σελίνου. Προχωράνε στη δημιουργία υφασμάτινων μασκών προσώπου

Στον Δήμο Καντάνου Σελίνου ράβονται υφασμάτινες μάσκες προσώπου και οι γυναίκες που πήραν την πρωτοβουλία ζητούν και από άλλες γυναίκες να συμμετάσχουν.

Εδώ το κάλεσμα:

Ψάχνουμε εθελοντές /ντριες για να ράβουν υφασμάτινες μάσκες.

Θέλουμε να πάρουμε μια πρωτοβουλία να δραστηριοποιηθούμε στις δύσκολες εποχές του κορονοϊού, για να μειώσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης και με αυτό τον τρόπο να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Είμαστε ακόμα στην αρχή και προσπαθούμε να προχωρήσουμε βήμα – βήμα με το σύνθημα: «Το Σέλινο δραστηριοποιείται – βοηθάει τον εαυτό του και τους άλλους.»

Οι μάσκες προσώπου αποτελούν μια προστασία ενάντια στον κορονοϊό, και παγκόσμια υπάρχει έλλειψη. Ιδιαίτερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τις χρειάζεται, για να αυτοπροστατευτεί με σκοπό να συνεχίζει το πολύτιμο έργο του.

Οι υφασμάτινες μάσκες είναι μια εναλλακτική λύση. Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν αμφιβολίες, εν τω μεταξύ και οι ιολόγοι τις θεωρούν χρήσιμες για τη μείωση της μετάδοσης.

Πχ. Στην Αυστρία το να φοράει κάνεις μάσκα, όταν πάει στο σουπερμάρκετ είναι πια υποχρεωτικό, και όλο και περισσότεροι τις βάζουν από μόνοι τους.

Ενδεχομένως να είναι κάποια μέρα υποχρεωτικές και εδώ. Θέλουμε λοιπόν να είμαστε προετοιμασμένοι και ψάχνουμε για αυτό τον σκοπό άτομα, που θέλουν να ράβουν μάσκες ,τις οποίες θα να τις δίνουμε δωρεάν ή με προαιρετική συνεισφορά.

Για να ράψεις μια μάσκα χρειάζεται περίπου μίση ώρα όπως μας πληροφόρησε μια εθελόντρια από την Παλαιόχωρα, η οποία ξεκίνησε ήδη να ράβει μαζί με μια άλλη κοπέλα που προετοιμάζει το ύφασμα κτλ. Υπέροχη συνεργασία! Κι άλλες μοδίστρες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ποιος/ Ποια έχει όρεξη να συμμετέχει; Όλοι έχουμε τις καθημερινές ασχολίες μας , αλλά κατασκευάζοντας έστω μια ή δυο μάσκες την ημέρα ή τη βδομάδα προσφέρουμε κάτι.

Για πληροφορίες ή δήλωση ενδιαφέροντος περάστε από το ΚΗΦΗ (δίπλα στο ταχυδρομείο, ανοιχτό Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2μμ. Τηλ. 2823042232) Εδώ μπορεί να δώσει κανείς υφάσματα και να φέρει τις έτοιμες μάσκες.

Τι μας προσφέρει μια ραμμένη μάσκα από ύφασμα:

"google ad"

  • Έτσι παραμένουν οι πλήρεις προστατευτικές μάσκες για τα νοσοκομεία και το προσωπικό τους, που τις χρειάζονται όσο κάνεις άλλος.
  • Η υφασμάτινη μάσκα εγκλωβίζει τυχών σταγονίτσες , που δημιουργούνται όταν φτερνιζόμαστε, βήχουμε και ακόμα όταν μιλάμε. Προστατεύει πρώτα από όλα τους άλλους αλλά στη συνεχεία και εμάς τους ίδιους.
  • Μια υφασμάτινη μάσκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερες φορές. Μετά τη χρήση τη βράζουμε για πέντε λεπτά ή τη σιδερώνουμε μετά το πλύσιμο σε πολύ ψηλή θερμοκρασία.
  • Μπορεί να φαίνονται δημιουργικές και πολύχρωμες.

Ρωτήσαμε μια γιατρό κατά πόσο μια υφασμάτινη μάσκα είναι χρήσιμη – εδώ είναι η απάντησή της:

«Μια υφασμάτινη μάσκα αποτελεί μια σύντομη προστασία για τους άλλους. Μετά από λίγο διάστημα χάνει όμως αυτήν την προστασία, διότι με την υγρασία, που δημιουργείται όταν την φοράμε, περνάνε ιοί.

Σίγουρα έχουν νόημα:

  • Όταν πάμε για ψώνια, για να προστατέψουμε το προσωπικό του καταστήματος.
  • Όταν πάμε στον γιατρό, για να προστατέψουμε τον γιατρό.
  • Όταν πάμε για επίσκεψη στο νοσοκομείο ,για να προστατέψουμε τους αρρώστους.

Αυτό σημαίνει ότι όταν τις φοράμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πρέπει να τις αλλάζουμε κάθε 15 λεπτά και να τις πλένουμε στους 60 βαθμούς τουλάχιστον ή να τις βράζουμε.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...