27.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Οι δανειολήπτες θα λάβουν γράμμα

Ημερομηνία:

Επιστολές από τις τράπεζες θα λάβουν μέχρι το τέλος του χρόνου όσοι έχουν κόκκινα δάνεια, με τις οποίες θα καλούνται να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Στο μεταξύ, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη με τους δανειστές για το κατά πόσο κάποια από τα δάνεια θα πωληθούν σε distress funds

Όπως σημειώνει το Έθνος, μέσα στην εβδομάδα θα δημοσιευτούν στο ΦΕΚ οι αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές θα παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η υποχρέωση των τραπεζών να αποστείλουν επιστολές στους δανειολήπτες και τους εγγυητές δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση, ενημερώνοντάς τους για το ύψος των οφειλών τους.

Με τις επιστολές, θα τους καλούν να προσκομίσουν τα οικονομικά τους στοιχεία και θα προτείνουν τρόπους ρύθμισης των δανείων.

Μείωση επιτοκίου και επιμήκυνση

Ανάμεσα στις προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι η μείωση του επιτοκίου, η επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου, η καταβολή μόνο τόκων, η καταβολή κλασματικής δόσης (τόκοι και τμήμα του κεφαλαίου).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα, τα κόκκινα δάνεια μέχρι το τέλος του 2014 άγγιζαν τα 85,5 δισ. ευρώ, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2015 έφτασαν τα 100 δισ. ευρώ.

thepressproject.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ