14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Οι δημοσκοπήσεις δεν πάνε καλά για τον Μπάιντεν – 1 στους 2 διαφωνούν με την πολιτική του στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με έρευνα, οι μισοί Αμερικανοί εξακολουθούν να αποδοκιμάζουν τον τρόπο με τον οποίον ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανταποκρίνεται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καθώς η σύγκρουση μπαίνει στην τρίτη εβδομάδα.

Μια εθνική δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, η οποία διεξήχθη μεταξύ 10 και 14 Μαρτίου, διαπίστωσε ότι το 49% των ερωτηθέντων έχει αρνητική άποψη για την απάντηση του Μπάιντεν στον πόλεμο, εν συγκρίσει με το 42% εκατό που την εγκρίνει.

Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι, εν συγκρίσει με τις αρχές του τρέχοντος μηνός, οι πολίτες οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι με την αντίδραση του Μπάιντεν στη σύρραξη είναι περισσότεροι.

Κατά προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου πανεπιστημίου, η οποία έγινε μεταξύ 4 και 6 Μαρτίου, συνολικά το 45% των Αμερικανών αποδοκίμασε την απάντηση του Μπάιντεν στον πόλεμο, με το 42% να δηλώνει ότι την εγκρίνει.

Ο Μπάιντεν είχε προηγουμένως επικριθεί και από τις δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος της χώρα του, επειδή δεν είχε απειλήσει νωρίτερα να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει τα σχέδιά του να το πράξει μόλις λίγες ημέρες πριν από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

Τρεις εβδομάδες μετά από την εισβολή, μία από τις κύριες συζητήσεις είναι εάν το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εφαρμόσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, η οποία θα επέτρεπε στις χώρες εντός της Συμμαχίας να καταρρίψουν οποιοδήποτε αεροσκάφος παραβιάζει τον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 54% εκατό των Αμερικανών συμφωνεί με την απόφαση του ΝΑΤΟ να μην εφαρμόσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, έναντι μόλις 32% που την αποδοκιμάζει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...