22.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Οι διαφορετικές στρατηγικές των κομμάτων στον προεκλογικό αγώνα στα Χανιά και μία σημείωση για την Ντόρα Μπακογιάννη

Ημερομηνία:

Eίναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις προεκλογικές καμπάνιες των κομμάτων και στα Χανιά. Στο ΚΚΕ λ.χ. απουσιάζουν οι μεμονωμένες περιοδείες των υποψήφιων. Πηγαίνουν μαζί και επισκέπτονται δομές, υπηρεσίες, χωριά για να αναλύσουν τις θέσεις του κόμματός τους. Και στο ΜέΡΑ25 αποτυπώνεται ένα παρόμοιο μοτίβο αν και ο αριθμός των επισκέψεων που πραγματοποιούν οι υποψήφιοί του είναι πολύ μικρότερος (ή απλά εμείς δεν ενημερωνόμαστε).

Στο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη ακολουθούν ένα μεικτό σύστημα με ομάδες βουλευτών να επισκέπτονται διαφορετικά σημεία. Προφανώς με αυτό τον τρόπο καλύπτονται και περισσότερες περιοχές, όμως αποτυπώνεται ίσως και μία ιδιαίτερη “συμπάθεια” μεταξύ κάποιων υποψηφίων; Πάντως, υπάρχουν και επισκέψεις κατά τις οποίες οι υποψήφιοι βουλευτές πάνε μαζί αποτυπώνοντας την ενότητα του κόμματος στον προεκλογικό αγώνα.

Διαφορετικά είναι τα πράγματα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εκεί οι υποψήφιοι λειτουργούν περισσότερο ως μονάδες. Υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός ενώ είναι ξεκάθαρο ότι πολλοί υποψήφιοι (όσοι τουλάχιστον έχουν την οικονομική δυνατότητα) έχουν ρίξει πολλά λεφτά στη μάχη για το ποιος θα επικρατήσει στις εκλογές.

Όλα αυτά αποτυπώνουν αν μη τι άλλο όχι μόνο διαφορετικές στρατηγικές προσέγγισης των πολιτών αλλά και διαφορετικές προσεγγίσεις εντός των κομμάτων σε σχέση με τις ισορροπίες που τηρούνται σε σχέση με τους υποψήφιους. Στα κόμματα της κεντροαριστεράς και της αριστεράς είναι ξεκάθαρο ότι η επιλογή που έχει γίνει φέρνει μία ισορροπία στη μάχη των υποψήφιων δίχως να ευνοεί κάποιους περισσότερο από άλλους. Βεβαίως, αναμφίβολα, υπάρχουν υποψήφιοι που θα έχουν το πάνω χέρι λόγω δημοφιλίας.

Αξίζει να κάνουμε εδώ μία ξεχωριστή αναφορά στη Ντόρα Μπακογιάννη. Οι θέσεις της εφημερίδας μας βρίσκονται τις περισσότερες φορές απέναντι από αυτές που εκφράζει τόσο το κόμμα της όσο και η ίδια όμως πρέπει να επισημάνουμε τον αξιοπρεπή πολιτικό αγώνα που κάνει τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο ότι δίνει μία μεγάλη μάχη σε σχέση με την υγεία της.

Και στην χθεσινή ομιλία της στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης ήταν εμφανές στο πρόσωπό της ότι υπήρχε μία δυσφορία την οποία προσπαθούσε να καλύψει με το χαμόγελό της. Ο προεκλογικός αγώνας είναι σκληρός, ειδικά σε κόμματα όπου ο ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων είναι πιο έντονος, κι ως εκ τούτου η μάχη που δίνει η Ντόρα Μπακογιάννη είναι πιο μεγάλη. Τις ευχόμαστε να βγει πρώτα και κύρια νικήτρια στον πιο σημαντικό αγώνα. Αυτόν που αφορά την υγεία της.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Γιάννης Κουράκης για τον Φοίβο Ιωάννιδη

Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον Αντιστασιακό, ευπατρίδη της πολιτικής και...