19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια”, κ. Χρυσοχοΐδη;

Ημερομηνία:

O πολιτικός που είπε εν μέσω μνημονιων και λαϊκών διαμαρτυριών ότι «δεν διάβασα το Μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη» λίγα χρόνια μετά ως Υπουργός Προστασίας της Νέας Δημοκρατίας πλέον είπε:

“Η Αστυνομία είναι, στην πανδημία, το ΕΣΥ της προστασίας μας”.

Και τώρα με αφορμή την επέτειο της 17 Νοέμβρη προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι:

“Οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια”.

Μέσα από αυτές τις τρεις προτάσεις αναδύεται μία ολόκληρη αντιλαϊκή φιλοσοφία αποδοχής αρχικά της αναγκαστικότητας εφαρμογής αντιλαϊκών πολιτικών, μετά της αντικατάστασης της ανάγκης ενδυνάμωσης του συστήματος υγείας με την ανάληψη του ρόλου της προστασίας της υγείας των πολιτών από την αστυνομία για να φθάσουμε τελικώς στο συμπέρασμα ότι στα πλαίσια της διασφάλισης της υγείας τους εν μέσω λαίλαπας αντιλαϊκών πολιτικών,  οι λαϊκές διαμαρτυριες και οι διαδηλωσεις οφειλουν να κατασταλούν μιας και “κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια”.

Oι λαϊκες διαμαρτυρίες ταυτίζονται με την αρρώστια και γι’ αυτό οφείλουν να αντιμετωπιστούν ως υγειονομικός κίνδυνος;

Αν μη τι άλλο, ο Όργουελ θα ήταν περήφανος από τον Υπουργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι πολιτες όμως, δεν πρέπει επουδενί να επιτρέψουν σε τέτοιες επικίνδυνες αντιλήψεις που αμφισβητούν στον πυρήνα τους το δικαίωμα στη διαμαρτυρία να γίνουν αποδεκτές.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...