14.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

“Οι Δυστυχισμένοι”: Οι 15 χειρότερες οικονομίες σύμφωνα με το Bloomberg – Στην 5η θέση στον δείκτη δυστυχίας η Ελλάδα

Ημερομηνία:

Με μία απλή εξίσωση: «ανεργία+αλλαγή στον δείκτη καταναλωτή=δυστυχία» το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg δημοσιεύει έρευνα με τις 15 χειρότερες οικονομίες για το 2015.

«Ο πληθωρισμός είναι μία ασθένεια που μπορεί να διαλύσει μία κοινωνία», γράφει επικαλούμενο το νομπελίστα οικονομολόγο Μίλτον Φρίντμαν και σημειώνει ότι εάν προσθέσεις την ολοένα αυξανόμενη ανεργία στη ”διάγνωση” τότε οδηγείσαι στη δυστυχία. Κάτι τέτοιο θα είναι περισσότερο έντονο για τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή, τη Νότιο Αφρική, την Ουκρανία αλλά και την Ελλάδα. Ακολουθούν, η Ισπανία, η Ρωσία, η Κροατία, η Τουρκία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Κολομβία, η Βραζιλία, η Σλοβακία και η Ινδονησία.

Για την Ουκρανία το Bloomberg σημειώνει ότι ο πόλεμος θα φέρει ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες με την ανεργία να αυξάνει στο 9.5% το 2015 και ο ρυθμός πληθωρισμού να αγγίξει το 17.5%. Η Νότιος Αφρική, η Βενεζουέλα και η Αργεντινή, σημειώνει το Bloomberg, θα βιώσουν ίσως τη μεγαλύτερη οικονομική μιζέρια το 2015 χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη διαφορά από το 2014 όπου καταλάμβανα πάλι τρεις από τις 4 χειρότερες θέσεις.

Ελλάδα(5η), Ισπανία (6η), Πορτογαλία (10η) και η Ιταλία (11η) στην κατάταξη παραμένουν σε δεινή κατάσταση και για το 2015 με την Ιρλανδία να έρχεται στην 16η θέση.

Το γράφημα του Bloomerg με τις 15 χειρότερες οικονομίες για το 2015

bloomberg

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...