14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Οι εκβιασμοί συνεχίζονται – Συναγερμός στην κυβέρνηση με τις νέες απαιτήσεις της τρόικας

Ημερομηνία:

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Και τρίτο πακέτο με προαπαιτούμενα ζητάει η τρόικα, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται  στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών τηςευρωζώνης που ελήφθη ξημερώματα της 13ης Ιουλίου.

Το γεγονός προκαλεί ασφυκτικές πιέσεις στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες στάθηκε η αφορμή για το χθεσινό τηλεφώνημα Τσίπρα Ολάντ στην διάρκεια του οποίου ο έλληνας πρωθυπουργός είπε στον Πρόεδρο της Γαλλίας ότι είναι απαράδεκτο να ξεφυτρώνει από το πουθενά τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων, ιδίως όταν είναι γνωστό στην Ευρώπη πως η συγκυβέρνηση κρατιέται οριακά με τις ψήφους και την ανοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Ολάντ φάνηκε να συμφωνεί με όσα του είπε ο Αλέξης Τσίπρας κάτι που αποτυπώνεται και στο ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με την επικοινωνία των δύο ανδρών: «Ο γάλλος πρόεδρος συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την συνεπή υλοποίηση των συμφωνηθέντων σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στο γραπτό κείμενο της Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της ευρωζώνης. Και οι δύο επιβεβαίωσαν την σημασία του να τηρηθούν αμοιβαία και κατά γράμμα οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο εν λόγω γραπτό κείμενο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Μαξίμου.

Οι ίδιες πληροφορίες εμφανίζουν τους θεσμούς να θέλουν να ψηφιστεί το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου το θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων μαζί με τις αλλαγές στα αγροτικά.

Το Μαξίμου εμφανίζεται αποφασισμένο να συνεχίσει τις πιέσεις προς τις Βρυξέλλες για να αποτραπεί και τρίτο πακέτο μέτρων πριν από τη μεγάλη συμφωνία καθώς πιστεύει ότι μία τέτοια εξέλιξη εκτός προγράμματος και εκτός συμφωνίας στις αποφάσεις της ευρωζώνης μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα και ανταρσίες βουλευτών που ψηφίζουν με βαριά καρδιά τα νομοθετήματα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...