21.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

Οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Βάμου στηρίζουν τον διευθυντή τους και καταγγέλλουν την υποβάθμιση της εκπαίδευσης

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Βάμου εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις επειδή δεν αξιολόγησε συναδέλφους κατά τη διάρκεια της απεργίας.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την προσπάθεια υποβάθμισης των δημόσιων σχολείων και τον αυξανόμενο αριθμό των κενών, που υπονομεύει την ποιότητα της εκπαίδευσης. Επισημαίνουν επίσης τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, λόγω της έλλειψης πόρων και της αύξησης του κόστους διαβίωσης.

Ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και να σταματήσει τις διώξεις σε βάρος των εκπαιδευτικών που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους.

To ψήφισμα έχει ως εξής:

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Βάμου δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στο συνάδελφο διευθυντή του σχολείου μας Σαλταφερίδη Λουκά, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον προϊστάμενο της ΔΔΕ Χανίων, επειδή δεν δέχτηκε να αξιολογήσει συναδέλφους. Συμμετέχοντας στη νόμιμα προκηρυγμένη από το σωματείο μας απεργία/αποχή, ο συνάδελφός μας διευθυντής άσκησε το αυτονόητο, όσο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του στην απεργία, σεβόμενος τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, που υλοποιούνται από χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα, οι οποίοι δε συμφωνούν με την προσπάθεια υποβάθμισης των δημόσιων σχολείων, την κατηγοριοποίησή τους και την παραπέρα επιδείνωση των συνθηκών εργασίας μας.

Πράξη του ίδιου έργου αποτελεί το ότι τα σχολεία για μια ακόμη χρονιά ανοίγουν με εκατοντάδες κενά, ενώ ταυτόχρονα τμήματα συμπτύσσονται και «εξαφανίζονται», όπως και στο δικό μας σχολείο, για να στοιβαχτούν 25 ή και παραπάνω μαθητές σε ακατάλληλες αίθουσες, ανάμεσά τους και εκείνοι με αυξημένες μαθησιακές και άλλες ανάγκες, στους οποίους, στο όνομα του “εξορθολογισμού”, το υπουργείο αρνείται την εξατομικευμένη στήριξή τους και την κατανομή τους σε τμήματα με παιδαγωγικά, επιστημονικά  κριτήρια.

Κοντά σε όλα αυτά, η σκέψη μας βρίσκεται στους νεοδιόριστους και συμβασιούχους συναδέλφους, που, μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους,  θα έρθουν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της δυσεύρετης, όσο και πανάκριβης στέγης, αλλά και γενικότερα με το δυσβάσταχτο κόστος διαβίωσης, που “γονατίζει”  οικονομικά όλους: τους εκπαιδευτικούς,  τους μαθητές και τους εργαζόμενους γονείς τους.

Ζητάμε, λοιπόν, το υπουργείο και η Διεύθυνση να ασχοληθούν με τα τεράστια προβλήματα της Εκπαίδευσης και με την ουσιαστική στήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών. Να μην προχωρήσει καμία διαδικασία δίωξης του συναδέλφου μας διευθυντή, ο οποίος με τη στάση του, και όχι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχει αποδείξει με συνέπεια, σε σύμπλευση με το πνεύμα του συλλόγου και του κλάδου, ότι μέλημά του είναι τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και οι αξιοπρεπείς, ανθρώπινες συνθήκες διδασκαλίας και εργασίας των εκπαιδευτικών. Η συμμετοχή στην απεργία είναι αδιαπραγμάτευτο  δικαίωμα όλων μας και όχι αδίκημα που τιμωρείται. Ως εργαζόμενοι, πολύ περισσότερο ως εκπαιδευτικοί, που μας παρακολουθούν τα μάτια των μαθητών μας, των αυριανών εργαζομένων δηλαδή, έχουμε χρέος να το υπερασπιστούμε.

Βάμος, 6/9/2024

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

  1. Αγγελάκη Γεωργία
  2. Βιτωράκης Νεκτάριος
  3. Βιολάκη Ελένη
  4. Γαυγιωτάκη Μαρία
  5. Ελευθεριάδου Ειρήνη
  6. Καλλιγιάννη Δανάη
  7. Κρικώνης Ορέστης
  8. Κουφογιώργου Ανδρομάχη
  9. Λεωνιδάκη Ελισάβετ
  10. Λουλουδάκης Δημήτριος
  11. Λούπη Αικατερίνη
  12. Σούστα Ελένη
  13. Σταματάκης Δημήτριος
  14. Σταυρουλάκη Βασιλική
  15. Τριανταφύλλου Αναστάσιος
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ