19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Οι ΕΜΕΛΟΝ στα Χανιά

Ημερομηνία:

Δύο συναυλίες πρόκειται να δώσει στα Χανιά το μουσικό σχήμα ΕΜΕΛΟΝ, την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 του μήνα.Την Κυριακή, 19 Αυγούστου, στις 9:30 μ. μ., στο Δημοτικό Θέατρο στην θέση «Κρεμαστός», στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου, οι ΕΜΕΛΟΝ θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, με έργα όλων των σημαντικών συνθετών της Έντεχνης Μουσικής (Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοϊζο,  Στ. Ξαρχάκο, Γ.Μαρκόπουλο κ.α. ) και ποιητών – στιχουργών (Ο. Ελύτη, Ν. Γκάτσο, Λ. Παπαδόπουλο, Μ. Ελευθερίου κ.ά.), όπως και των εκπροσώπων της σύγχρονης Έντεχνης Μουσικής Σκηνής  (Σ. Μάλαμα, Π. Θαλασσινού, Ο. Περίδη, Α. Ιωαννίδη κ.α., ενώ το δεύτερο μέρος του οποίου θα είναι αφιερωμένο  στον κορυφαίο ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Το μουσικό αυτό αφιέρωμα  περιλαμβάνει τραγούδια σε μουσική σημαντικών δημιουργών   (Σ. Ξαρχάκου, Μ. Λοϊζου, Σ. Κουγιουμτζή  κ.ά.) που μελοποίησαν στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου και έγιναν γνωστά μέσα από τις φωνές δημοφιλών ερμηνευτών (Γ. Μπιθικώτση, Γ. Νταλάρα, Χ. Αλεξίου, Β. Μοσχολιού κ.ά.).

Γενική είσοδος 7,00 €

Την επομένη, Δευτέρα, 20 Αυγούστου, στις 9:30 μ. μ., οι ΕΜΕΛΟΝ θα εμφανιστούν στην Αίθουσα «Μάνος Κατράκης» στην Χρυσή Ακτή, όπου θα παρουσιάσουν ένα παρεμφερές πρόγραμμα που στο δεύτερο μέρος θα είναι αφιερωμένο στον συνθέτη Δήμο Μούτση με τίτλο “Βραδιά έντεχνου τραγουδιού αφιέρωμα στον Δήμο Μούτση” και περιλαμβάνει τραγούδια σε στίχους μεγάλων ποιητών-στιχουργών (Ν. Γκάτσου, Λ. Παπαδόπουλου, Μ.Ελευθερίου κ.ά.) που έγιναν γνωστά μέσα απ’ τις φωνές δημοφιλών ερμηνευτών (Γ. Μπιθικώτση, Β. Μοσχολιού, Στ. Κόκκοτα, Μ. Μητσιά κ.ά.) καθώς και αναφορές στη ζωή και το έργο του συνθέτη.

Οι ΕΜΕΛΟΝ, όπως θα εμφανιστούν στα Χανιά είναι οι:

Λευτέρης Μαυρομμάτης: Μουσική Επιμέλεια – πιάνο.

Γιάννης Σταύρου: Μπουζούκι

Κώστας Παπακωστόπουλος: Κιθάρα

Κώστας Μάντζος

Σταυρούλα Μανωλοπούλου: Τραγούδι

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2821033472 και 6975861592,

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ