21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Οι εργαζόμενοι που δημιούργησαν το λεγόμενο «θαύμα» της τουριστικής ανάπτυξης στην Κρήτη δε μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές υποχρεώσεις τους»

Ημερομηνία:

Σε δραματικούς τόνους η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων Μαγείρων Χανίων για την κατάσταση που βιώνουν. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Τουρισμού εμπαίζει τους εργαζόμενους στον τουρισμό – επισιτισμό ενώ αυτή τη στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι «που δημιούργησαν το λεγόμενο «θαύμα» της τουριστικής ανάπτυξης της Κρήτης», δε μπορούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές υποχρεώσεις τους.

Διαβάστε τι αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Η κατάσταση που βιώνουν τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό είναι εκρηκτική. Την ίδια στιγμή που το Υπουργείο διατυμπανίζει ότι κανείς εργαζόμενος δεν μένει απροστάτευτος ,χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που μένουν εκτός οποιουδήποτε μέτρου στήριξης. Οι εποχικά εργαζόμενοι στα 12μηνα ξενοδοχεία, οι εργολαβικοί, οι εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό, εποχικά εργαζόμενοι στα αεροδρόμια και στις μεταφορές έχουν βρεθεί στον αέρα.

Ακόμα και για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία που εντάσσονται στον μηχανισμό στήριξης η κοροϊδία δεν έχει τελειωμό καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαμε τις παλινωδίες με πλατφόρμες να πέφτουν, με την πίστωση του πενιχρού επιδόματος να αναβάλλεται από βδομάδα σε βδομάδα.

Η μετάβαση στην λεγόμενη «ψηφιακή» εποχή γίνεται από το κράτος μόνο όταν είναι να πάρουν από τους εργαζόμενους. Το κράτος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν είναι να διασταυρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, τα κόκκινα δάνεια ,να εφαρμοστούν νέοι φόροι και χαράτσια. Αντιθέτως η λεγόμενη «γραφειοκρατία» του κρατικού μηχανισμού παρατηρείται όταν είναι να προχωρήσουν μέτρα ελάφρυνσης για τους εργαζόμενους. Τα μόνα μέτρα που προχωράνε με γρήγορους ρυθμούς είναι οι επιδοτήσεις στην μεγαλοεργοδοσία, οι άδειες για νέες επενδύσεις, η χρηματοδότηση με ζεστό κρατικό χρήμα των μονοπωλιακών ομίλων στον τουρισμό και στην εστίαση.

Τρανή απόδειξη για ποιους νομοθετεί η κυβέρνηση ήταν οι εξαγγελίες από τον Πρωθυπουργό νέου πακέτου στήριξης ύψους 3,5 δίς ευρώ στην μεγαλοεργοδοσία, την ίδια ώρα που για τους εργαζόμενους περιορίζονται σε λόγια συμπάθειας. Τα ίδια λόγια συμπάθειας ακούσαμε από τον Υπουργό Τουρισμού στην πρόσφατη επίσκεψή του στα Χανιά.

Το σωματείο Επισιτισμού ενημερώνει τον Πρωθυπουργό, την κυβέρνηση , τις Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές του Νομού ότι οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό , οι εποχικά εργαζόμενοι του Νομού μας όχι μόνο δεν είναι προστατευμένοι ,αλλά έχουν μείνει χωρίς εισόδημα για μήνες με τους λογαριασμούς να τρέχουν. Οι εργαζόμενοι που δημιούργησαν το λεγόμενο «θαύμα» της τουριστικής ανάπτυξης στην Κρήτη ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ!

Την Δευτέρα 6 Ιουλίου αντιπροσωπεία των Σωματείων Επισιτισμού και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων βρέθηκε στα γραφεία της ΔΕΗ στα Χανιά ώστε να αποτραπεί η διακοπή του ρεύματος σε οικογένεια που εργάζεται εξ ολοκλήρου στον κλάδο του Τουρισμού-Επισιτισμού.  Η παρέμβαση των σωματείων οδήγησε στην αποτροπή της διακοπής ρεύματος, παρόλαυτά δεν υπήρξε καμία δέσμευση από τον προϊστάμενο της επιχείρησης ότι δεν θα προχωρήσουν οι διακοπές ρεύματος το επόμενο διάστημα , ακόμα και σε εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να απαντήσει πώς θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους εργαζόμενοι που εδώ και μήνες δεν έχουν εισόδημα. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε φωτογραφίες με συνομιλία συναδέλφου με το Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ που εδώ και μήνες ζητάει ενημέρωση για το πότε θα καταβληθεί η ενίσχυση των 800 ευρώ που δικαιούται.

Έτσι κι αλλιώς δεν μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο παρά μόνο να περιμένετε .

Στις 2020-06-16 10:15, manolisκουκουβιτάκης έγραψε:

"google ad"

Να σας ρωτήσω αυτό σημαίνει μήπως οτι δεν το δικαιούμαι ή απλά το δικαιούμαι απλα πρέπει να περιμένω;

From: TMHMA XANION <tkechan@yeka.gr>
Sent: Tuesday, June 16, 2020 8:39:59 AM
To: manolisκουκουβιτάκης<koukouvitos7@hotmail.com>
Subject: Re:Καλημέρα .Η εικόνα στην ΕΡΓΑΝΗ είναι αυτή που σας επισυνάπτω .Θα πρέπει να περιμένετε .

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό δεν είναι επαίτες! Δεν ζητιανεύουμε από κανέναν Υπουργό που ήταν ή είναι στην κυβέρνηση. Δεν θα ανεχτούμε να πληρώσουμε για ακόμα μία φορά τις συνέπειες της νέας οικονομικής κρίσης.

 Απαιτούμε:

  • ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΣΕ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
  • ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
  • ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΣΕΣ ΕΓΙΝΑΝ
  • ΑΚΥΡΩΣΗ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΕΗ ,ΝΕΡΟ , ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΕΦΟΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΣΕ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • AΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...