15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οι εργαζόμενοι σε όλους τους Δήμους των Χανίων ζητούν τη λήψη μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊο

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ν. Χανίων καλούνται οι Δήμαρχοι του νομού Χανίων να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα «με γνώμονα ζωής την προστασία της υγείας των εργαζομένων αλλά και των πολιτών που εξυπηρετούνται από τους τους δήμους του νομού Χανίων».

Πιο αναλυτικά, στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Με γνώμονα  ΖΩΗΣ, την  προστασία της υγείας των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  αλλά και των  ΠΟΛΙΤΩΝ που εξυπηρετούνται σε όλους  τους Δήμους  του νομού Χανίων ζητάμε από όλες τις αντίστοιχες δημοτικές αρχές  την λήψη των ακόλουθων άμεσων μέτρων  προστασίας  από την πανδημία του κορωνοϊου:

– Καθημερινή απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων ευθύνης του κάθε δήμου   με χλωριούχα καθαριστικά και αλκοολούχα διαλύματα.

– Υλικά απολύμανσης για την προσωπική υγιεινή των εργαζόμενων σε όλους τους χώρους (εισόδους, τουαλέτες, διαδρόμους).

– Κλείσιμο των υπηρεσιών όπου αυτό κρίνεται εφικτό.

Θέλουμε να δηλώσουμε με έμφαση ότι πρέπει να προστατευθούν και οι συνάδελφοι-σσες που δεν έχουν παιδιά ή μικρά παιδιά.

-Άμεσος περιορισμός ή και  ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΟΙΝΟΥ στα δημοτικά κτίρια ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και η υγεία των εργαζομένων καθώς επίσης και να διασφαλισθεί η λειτουργία των υπηρεσιών.

– Αναστολή λειτουργίας της πολεοδομίας, των οικονομικών και άλλων υπηρεσιών  που εξυπηρετούν κοινό  χωρίς να υπάρχει επίπτωση, οικονομική ή άλλη στην εξέλιξη των υποθέσεων των ενδιαφερόμενων πολιτών.

– Όπου χρειάζεται να είναι ανοικτές οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού να λειτουργούν με ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ .

Ελεγχόμενη είσοδο δημοτών σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες (ΚΕΠ, υπηρεσίες πρόνοιας )

-Όσες συναλλαγές είναι επείγουσες-απαραίτητες και είναι εφικτό, να γίνονται ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.

-Προμήθεια και χορήγηση καθημερινά των απαραίτητων Μέτρων Ατομικής Προστασίας   σε μάσκες προσώπου, γάντια μιας χρήσεως, γάντια εργασίας  στις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, και όπου  αλλού είναι απαραίτητο.

-Ιδιαίτερα μέτρα στους εργαζόμενους και τα μηχανήματα στην ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, με καθημερινό πλύσιμο, απολύμανση αυτοκινήτων, μηχανημάτων και των χώρων συγκέντρωσης των εργαζόμενων, με παροχή του απαραίτητου προληπτικού υλικού (μάσκες, γάντια χαρτικά, σαπούνια, αντισηπτικά, υλικά καθαριότητας στα πληρώματα).

"google ad"

-Ειδικά για το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Καθημερινή απολύμανση όλων των χώρων, άμεση και ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού, Μέσα Ατομικής Προστασίας για τους εργαζόμενους όπως στα νοσοκομεία (μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας, στολές μιας χρήσης κ.α.).

Οι δημοτικές αρχές ΟΦΕΙΛΟΥΝ  να δράσουν και να παρέχουν όλα τα μέσα προφύλαξης και προστασίας, αλλά και οι εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε την ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ   να χρησιμοποιούμε όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και να παίρνουμε όλες  τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι- πολίτες-δημοτικές αρχές ,ενωμένοι στον πόλεμο εναντία στην πανδημία του κορωνοϊου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...