19.8 C
Chania
Wednesday, May 29, 2024

Οι εργοδότες που πήραν ΤΥΝ σεζόν στα Χανιά

Ημερομηνία:

Η σελίδα στο facebook “Thank you Next” είναι “ένα ημερολόγιο για όλα τα δράματα που ζούμε στη (πρώην) δουλειά μας…”

Δράματα που απ’ ότι φαίνεται υπάρχουν και στα Χανιά.

Χαρακτηριστική και η παρακάτω ανάρτηση:

Οι εργοδότες που πήραν ΤΥΝ σεζόν στα Χανιά…

  • κατάστημα με αθλητικά και δερμάτινα παπούτσια όπου θα πληρωνόμασταν κάθε Σάββατο μαύρα, 6ημερο με ρεπό όποτε και αν βολευει, με μισά ένσημα και θα ήμασταν μια στο ένα μια στο άλλο μαγαζί, η αγγελία έλεγε €900 αλλα τελικά ήταν γύρω στα 750-800 ανάλογα (το το εστι ανάλογα δεν κατάλαβα ποτε).
  • παγωτατζιδικο που ήθελε απογευματινό 13:00-21:00 αλλα τελικά έκανες όλες τις βάρδιες και όταν ρώτησα δηλαδή η βραδινή τι ώρες είναι; μου είπε «ανάλογα το κλείσιμο, καταλαβαίνεις σεζόν είναι μπορεί να κλείσουμε και 5 και 6, κατά τις 8 πιάνει βάρδια ο πρωινός άρα μένουμε μέχρι τις 8 στο μαγαζί σιγά μωρε ένα 2ωρο είναι να το κλεινουμε για τόσο λίγο ας περιμένουμε να έρθει ο πρωινός» και εννοειται έκανες εξυπηρέτηση, λατζα, τον κλόουν την ώρα που έφτιαχνες τα παγωτά.
  • τουριστικό στο λιμάνι που ήθελε 5νθημερο αλλα «βλέπουμε ποσα ρεπό θα παιρνεις» από 1-4 το μήνα, θα το κανονίζουμε» με €3,60/ωρα
  • τουριστικό με δερμάτινα είδη που ενώ έλεγε η αγγελία €1100 5νθημερο φουλ ένσημα στο κέντρο τελικά σε ήθελαν σε παράρτημα στην Αγία Μαρίνα με €900, 4 ρεπό το μήνα, μισά ένσημα και όχι στάνταρ ημέρες ρεπό, το κανονίζουμε και αν είναι δεν παίρνεις και ρεπό σιγά μωρε εδώ περνάμε ωραία. Όταν του είπα ότι εγώ με μισά ένσημα δεν δουλεύω και η αγγελία έλεγε €1100 μου είπε θα το σκεφτεί, το σκέφτηκε, είπε ναι αλλα τα έβαλα κάτω και δεν έβγαινα και όταν του είπα με την μια ότι συγγνωμη αλλα δεν μπορώ να μην έχω στάνταρ ρεπό μου έστελνε κατεβατά λες και τον χώρισα από γκόμενο. σουβλατζίδικο που δεν είπε ποτε τι μισθό θα παίρνω γιατί «λιμάνι είμαστε ξέρεις ποσα τιπς θα παιρνεις;; Ουυυυυ» και ότι κανεις στο λιμάνι σεζόν δεν παίρνει κάτω από όσο θυμαμαι €7 ΑΛΛΑ εσυ θα παιρνεις λιγότερα γιατί έχεις τιπς άρα μπορεί να παιρνεις και περισσότερα από τους άλλους που έχουν σταθερό μισθό.
  • καραβάκι εκδρομών που τελικά δεν ήταν κάτω στο λιμάνι αλλα στο Κολυμβαρι και ζητούσαν social media manager. Ήθελε διαχείριση των social, αλλα αν είναι να μένεις μαζί του  (αυτό το είπε τελευταίο σαν έκπληξη), να είσαι και πάνω στο καράβι στις εκδρομές, να σερβίρεις τους πελάτες, αν είναι να ψήνεις και καμία πατάτα, να έχεις συνεχή σπαμ επικοινωνία με τους πελάτες στα emails τους, μισθό δεν έχει. Αλήθεια δεν έχει. Τον πρώτο με δεύτερο μήνα να παιρνεις αν σου δίνουν τιπς οι πελάτες και αν αυξήσεις τις πωλήσεις βλέπουμε αλλα αν τα πας καλά και με κανεις το πρώτο καραβάκι στα Χανιά θα παίρνουμε παρά πολλά λεφτά.
  • ξενοδοχείο που ήθελε 4ωρη ρεσεψιόν με €650 5νθημερο αλλα τελικά ήθελε 8-9-10-12-17 ώρες την ημέρα να είσαι και στεντ μπαι με €450 και μισά ένσημα.
  • τουριστικά που το πιο απλό ήταν μισά ένσημα και ρεπό όταν και αν.
  • αεροσυνοδός εδάφους στο αεροδρόμιο, 6ημερο, €560 χωρίς έξτρα για τα πήγαινε έλα, ώρες εργασίας όταν δεν έχει λεωφορείο για την μετακίνηση σου προς και απο το αεροδρόμιο αλλα αν είναι κανονίζεις με κάποιον συναδερφο που έχει αυτοκίνητο και μοιράζεστε την βενζίνη.
  • κατάστημα εντός αεροδρομίου, η αγγελία έλεγε €1100 με φουλ ένσημα και μπόνους. Εκ των έσω έμαθα ότι παίρνουν λιγότερα, ξεμαλλιάζονται μεταξύ τους μπροστά στους πελάτες με ανταγωνιστικές εταιρίες και μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει τον πελάτη. Πρέπει να είσαι γύπας και με κακή συμπεριφορά για να επιβληθείς κάτι που δεν μου ταιριάζει. Ο πληροφοριοδότης μου παραιτήθηκε ενα μήνα μετά.
  • κατάστημα με ακριβά παπούτσια, 6ημερο €580 και οι ερωτήσεις ήταν αν μένω μόνη μου, αν πληρωνω ενοίκιο, έχω σχέση; γιατί δεν μένω με την σχέση μου για να βγαίνουμε οικονομικά, ποσο ύψος έχω (από κοντά οι ερωτήσεις) γιατί είμαι ψηλή και θα έχω θέματα με το πατάρι που είναι χαμηλοτάβανο και εντάξει μπορεί να με πιάσει η μεση μου μιας και θα σκύβω.
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ