18.8 C
Chania
Wednesday, October 2, 2024

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για πόλεμο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενάντια στις στρατιωτικές τους βάσεις μετά και το κτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ

Ημερομηνία:

Οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις θα ενισχυθούν σύντομα με επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο πλαίσιο της στρατηγικής του Πενταγώνου για την αντιμετώπιση των απειλών που συνιστούν οι ομάδες που συνδέονται με το Ιράν στη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Telegraph.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος Replicator, το οποίο αρχικά είχε ως στόχο την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών για πιθανές επιχειρήσεις εναντίον της Κίνας.

Γιατί οι ΗΠΑ εγκαθιστούν εκ νέου επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις βάσεις τους

Αυτή η νέα φάση του προγράμματος θα δώσει προτεραιότητα στην εγκατάσταση αμυντικών drones σε αμερικανικές εγκαταστάσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η ανακοίνωση ακολουθεί μια σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού τον Ιανουάριο στην Ιορδανία που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών. Το πιο πρόσφατο χτύπημα σημειώθηκε σε βάση στην Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, αν και καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν επί του παρόντος μια ποικιλία αμυντικών μέσων κατά των λεγόμενων «μη επανδρωμένων αεροσκαφών αυτοκτονίας», τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν εκρηκτικά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Περιλαμβάνει συσκευές ηλεκτρονικής παρεμβολής και αντιαεροπορικά πολυβόλα. Τώρα τα επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα αποτελέσουν μέρος αυτού του πυροβολικού και δείχνει ότι το Πεντάγωνο αναμένει ότι ο πόλεμος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα γίνεται όλο και πιο συνηθισμένος γύρω από τις βάσεις του στο εγγύς μέλλον.

Στο υπόμνημά του, ο Όστιν τόνισε ότι «το επόμενο στάδιο του Replicator θα αντιμετωπίσει την προτεραιότητα του πολεμιστή να αντιμετωπίσει την απειλή που συνιστούν τα μικρά μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα στις πιο κρίσιμες εγκαταστάσεις και συγκεντρώσεις δυνάμεων μας».

Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν επικυρωθεί ως «κενά κοινών δυνατοτήτων» που μπορεί να καλύψει ο Replicator 2, δήλωσε ο Austin. Η προσέγγιση των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που πετούν σε ύψος περίπου 180 ποδιών με ταχύτητες περίπου 250 μίλια την ώρα ήταν πολυεπίπεδη – ηλεκτρονικός πόλεμος και κινητικά αποτελέσματα.

Η προστασία των αμερικανικών στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή έχει καταστεί ύψιστη προτεραιότητα, ιδίως μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Διάφορες ομάδες που συνδέονται με το Ιράν έχουν βάλει στο στόχαστρο τις δυνάμεις των ΗΠΑ στη Συρία, το Ιράκ και την Ιορδανία, θεωρώντας τις τρέχουσες γεωπολιτικές εντάσεις ως ευκαιρία για να εκδιώξουν τη δυτική στρατιωτική παρουσία από την περιοχή.

Πλέον, μετά και την εισβολή του Ισραήλ στη Λίβανο και την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, αυτές οι επιθέσεις αναμένεται να αυξηθούν.

3ήμερο συνέδριο του ΝΑΤΟ για τη χρήση νέων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης – Συγκέντρωση στα Χανιά

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα στα Χανιά ξεκίνησε 3ήμερο συνέδριο του ΝΑΤΟ στο επίκεντρο του οποίου είναι οι εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη και ο αντίκτυπός της στις μελλοντικές επιχειρήσεις, η ασφάλεια, η χρήση των AxS ως θανατηφόρα όργανα, η ασφάλεια της αεροπορίας, η αυτόνομη τακτική συμπεριφορά, η Τεχνητή Νοημοσύνη/μηχανική μάθηση των συστημάτων μέσω M&S, η ανάπτυξη ικανοτήτων στο πλαίσιο των μελλοντικών επιχειρήσεων και του κοινωνικού περιβάλλοντος, η διαδικασία επικύρωσης και επαλήθευσης για αυτόνομες λειτουργίες (V&V μέσω M&S), κ.λπ.

Όπως είναι προφανές, πρόκειται για συνέδριο που αφορά την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών που βασίζονται στη τεχνητή νοημοσύνη σε στρατιωτικές επιχειρήσεις αλλά και στην προστασία στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Μάλιστα, εξ αυτού αλλά και των εξελίξεων με την εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο πραγματοποιήθηκε σήμερα αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά με τους Χανιώτες να βροντοφωνάζουν την αντίθεσή τους στη χρήση των βάσεων της Σούδας στον πόλεμο που βρίσκεται σε διεξαγωγή αλλά και την αλληλεγγύη τους προς τους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ