20.5 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τον εμπορικό πόλεμο με τη Κίνα – Ανέβασαν στο 245% τους δασμούς

Ημερομηνία:

Από τον Λευκό Οίκο ανακοινώθηκε πως οι δασμοί στη Κίνα αυξάνονται σε 245%, αποτέλεσμα «των αντίμετρων που έθεσε» το Πεκίνο.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, υπογράφτηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ το σχετικό διάταγμα, αναφέροντας πως ταυτόχρονα ξεκίνησε έρευνα για τους «κινδύνους εθνικής ασφάλειας που εγκυμονεί η εξάρτηση των ΗΠΑ από εισαγόμενα επεξεργασμένα ορυκτά κρίσιμης σημασίας και τα παράγωγά τους προϊόντα».

Η Κάρολιν Λέβιτ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχολίασε ότι «το μπαλάκι είναι πλέον στη Κίνα».

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιν Ζιαν ρωτήθηκε για το ποσοστό 245% και απάντησε πως «μπορείτε να ζητήσετε από την πλευρά των ΗΠΑ τα συγκεκριμένα στοιχεία φορολογικού συντελεστή».

«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν αληθινά να επιλύσουν το πρόβλημα μέσω του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης, οφείλουν να πάψουν να ασκούν μέγιστη πίεση, να πάψουν να απειλούν και να κάνουν εκβιασμούς, και να συζητήσουν με την Κίνα στη βάση της ισότητας, του σεβασμού και του αμοιβαίου οφέλους» πρόσθεσε.

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...