16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Οι ΗΠΑ στέλνουν σοβιετικά συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Οι ΗΠΑ πρόκειται να στείλουν μέρος σοβιετικών συστημάτων αεράμυνας που απέκτησαν μυστικά πριν από δεκαετίες για να ενισχύσουν τον στρατό της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι πρόκειται για μία κίνηση ενίσχυσης του ουκρανικού στρατού, καθώς προσπαθεί να αποκρούσει ρωσικές αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις.

Τα συστήματα, τα οποία περιλαμβάνουν και το SA-8, είναι αρκετών δεκαετιών και αποκτήθηκαν από τις ΗΠΑ, προκειμένου να αξιολογήσουν τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

Τα όπλα είναι γνωστά στον ουκρανικό στρατό, ο οποίος κληρονόμησε αυτόν τον τύπο εξοπλισμού μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Κατά την πάροδο του χρόνου, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέκτησαν έναν μικρό αριθμό σοβιετικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, ώστε να μπορούν να εξεταστούν από τις υπηρεσίες πληροφοριών και να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των αμερικανικών δυνάμεων.

Οι μυστικές προσπάθειες της Ουάσιγκτον ήρθαν στη δημοσιότητα το 1994, όταν ένα τεράστιο αεροπλάνο σοβιετικής κατασκευής εθεάθη στο αεροδρόμιο Huntsville. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι το αεροπλάνο μετέφερε ένα σύστημα αεράμυνας S-300 που είχε αποκτηθεί από τη Λευκορωσία.

Οι S-300 δεν βρίσκονται μεταξύ των συστημάτων που θα σταλούν στην Ουκρανία, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...