25.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Οι κρίσεις του Καπιταλισμού – Το ευρώ ωφελεί τις πλούσιες χώρες του βορά

Ημερομηνία:

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Στην Ελληνική κρίση φταίει το κράτος με την κακοδιαχείριση, την διαφθορά, αλλά και την ταξική πολιτική των κυβερνήσεων. Άφησαν το μεγάλο κεφάλαιο ασύδοτο με μειωμένη φορολογία, και μέσω των εξωχώριων {of shore} εταιριών, να εξάγει τα κεφάλαια του σε φορολογικούς παραδείσους. Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα πηγαίνει όπου υπάρχει κέρδος. Τώρα με τη παρούσα κρίση όπου το κεφάλαιο δημιούργησε και βύθισε, στη φτώχεια και στην ανεργία τους εργαζόμενους, προσπαθεί η πολιτική εξουσία «χωρίν περίσκεψιν χωρίς λύπην χωρίς αιδώ» λες και οι σοσιαλιστές έγιναν οι αντιπρόσωποι του πιο προωθημένου και επιθετικού κεφαλαίου, να την φορτώσει ολοσχερώς στην εργατοϋπαλληλία και στα μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας.

Εκτός από την ενδογενή λειτουργία του κεφαλαίου που δημιουργεί κυκλικές κρίσεις, στο πλαίσιο της ενωμένης Ευρώπης τεράστια ευθύνη , έχουν τα μεγάλα Γερμανικά  και δευτερευόντως τα Γαλλικά μονοπώλια, τα οποία ωφελήθηκαν από το ενιαίο νόμισμα {ευρώ}και την ανοιχτή αγορά ,και πλούτισαν συσσωρεύοντας κεφάλαια σε βάρος των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, με τις μονίμως ελλειμματικές οικονομίες. Η συντηρητική  Γερμανική κυβέρνηση πιέζει, βάζοντας και το Δ.Ν.Τ στην Ευρώπη που ελέγχεται από τους Αμερικανούς, να απορυθμισθούν πλήρως οι εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα ,

και στα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, αλλά και να ξεπουληθεί ότι απόμεινε από τις δημόσιες επιχειρήσεις. Η Ελλάδα χωρίς ουσιαστική παραγωγική βάση, έρμαιο των διεθνών μονοπωλίων και της παγκοσμιοποίησης, όχι μόνο  έγινε το πειραματόζωο της Ευρώπης, αλλά προσπαθούν να την μετασχηματίσουν σε μαύρο πρόβατο και παρία της Ευρώπης, χάνοντας ότι απόμεινε από τη Εθνική της κυριαρχία, αλλά θα κάνουν και τον λαό της δουλοπάροικο χωρίς δικαιώματα, του Γερμανογαλλικού  αλλά και Ελληνικού, τραπεζικού κεφαλαίου . Χρειάζεται στην Ευρώπη, τώρα, μια γερή κινηματική βάση αντίστασης ως αντίπαλο δέος στα σχέδια τα διεθνούς ολιγαρχίας. Καιροί ου μενετοί.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα...

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για...

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα...