23.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Οι “κραυγές” της φύσης: Πληθαίνουν τα εξαντλημένα όρνια στην Κρήτη – Φωτογραφίες

Ημερομηνία:

Μία μικρή ανάσα δροσιάς αναζήτησε στη θαλάσσια περιοχή του Κερατόκαμπου ένα διψασμένο και εξαντλημένο όρνιο.

Σε ημιθανή κατάσταση και προφανώς επειδή δεν βρήκε νερό στα βουνά, όπου είναι το φυσικό του περιβάλλον, το αρπακτικό πέταξε μέχρι τις νότιες ακτές της Κρήτης όπου έπεσε στη θάλασσα για να πιει επιτέλους λίγο νερό, έστω και θαλασσινό.

Ευτυχώς για το άγριο πτηνό έτυχε να βρίσκεται κοντά ο Αστυνομικός Νίκος Μαθιανάκης, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ο οποίος έσπευσε κοντά του, το έβγαλε από το νερό και με προσοχή αφού του έδωσαν πόσιμο νερό το παρέλαβε μία γυναίκα για να το μεταφέρει σε κτηνίατρο.

keratokampos ornio2

keratokampos ornio1

Τι λένε οι ειδικοί για το φαινόμενο άγρια πτηνά να καταρρέουν στην εθνική και σε ακτές

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την πολύωρη αναζήτηση εξαντλούν τα άγρια πτηνά και γι’ αυτό βλέπουμε εικόνες να καταρρέουν εξαντλημένα σε εθνικές οδούς και ακτές της Κρήτης.

Αναφορικά με το φαινόμενο ο υπεύθυνος περίθαλψης άγριων ζώων «Εταιρείας προστασίας περιβάλλοντος Καστοριάς», Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε: «Οι θερμοκρασίες έχουν συντελέσει σε αυτά τα φαινόμενα. Ειδικά τα νέα, όπως είναι αυτοί που έχουμε δει, που έχουν γεννηθεί στις αρχές της Άνοιξης, έχουν απειρία και οι υψηλές θερμοκρασίες τα έκαναν να φύγουν πιο γρήγορα από τις φωλιές. Πιθανόν να μην βρήκαν εκεί κοντά νερά ώστε να πιουν νερό και να συνεχίσουν τα πρώτα τους βήματα, με αποτέλεσμα να τα βλέπουμε ακόμα και στη θάλασσα».

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας: «Το αποτύπωμα της κλιματικής αλλαγής μας το δίνουν τα ζώα. Για εμάς το γνωρίζαμε, αλλά τώρα είναι εμφανές σε όλον τον κόσμο και το βλέπουμε περισσότερο, γιατί οι δείκτες μας είναι τα ζώα και η ίδια η φύση που μας δείχνει την αλλαγή».

keratokampos ornio3

keratokampos ornio4

 

 

 

 

keratokampos ornio

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...