18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Οι Κρητικοί αγρότες βγαίνουν στους δρόμους τη Δευτέρα και στους 4 νομούς της Κρήτης για τη λεηλασία μέσω των δασικών χαρτών

Ημερομηνία:

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις στην Κρήτη ενάντια στον νόμο για τους δασικούς χάρτες, ο οποίος χρησιμοποιείται για τη λεηλασία της δημόσιας γης από επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως καταγγέλλουν φορείς και συλλογικότητες του νησιού.

Ημέρες παγκρήτιων κινητοποιήσεων, με αίτημα την απόσυρση των δασικών χαρτών, είναι η ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου και η Τρίτη 6 Απριλίου. Με προσυγκεντρώσεις και μηχανοκίνητες πορείες, αλλά και με ενίσχυση της κατάληψης που είναι ήδη σε εξέλιξη στο Δασαρχείο Ρεθύμνου, καθώς και καταλήψεις όλων των Δασαρχείων της Κρήτης, ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος του νησιού μας θα διεκδικήσει και πάλι δυναμικά την ακύρωση των σχεδίων υφαρπαγής του 65% της Κρήτης!

Αναλυτικότερα, τη Δευτέρα προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι αγροτοκτηνοτρόφοι που ανήκουν στην Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κατά των Δασικών Χαρτών και την Τρίτη προχωρά σε κινητοποιήσεις το Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα (που ανήκει στις δυνάμεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων).

Συγκεκριμένα, η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή, με πρόεδρο τον Πρίαμο Ιερωνυμάκη, ανακοίνωσε για τη Δευτέρα την ακόλουθη δράση: Στο Ηράκλειο, η προσυγκέντρωση θα γίνει στο Παγκρήτιο Στάδιο στις 12 το μεσημέρι. Στα Χανιά, η προσυγκέντρωση θα γίνει στον κόμβο Μουρνιών την ίδια ώρα. Στο Ρέθυμνο η προσυγκέντρωση ανακοινώθηκε για τον κόμβο Πανόρμου για την επαρχία Μυλοποτάμου στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας, ενώ οι υπόλοιποι Ρεθυμνιώτες θα έχουν κατεύθυνση το Δασαρχείο, που τελεί ήδη υπό κατάληψη από την περασμένη Τρίτη 30 Μαρτίου. Στο Λασίθι θα γίνει ανάλογη διαμαρτυρία. Στη συνέχεια θα γίνει συμβολική κατάληψη όλων των Δασαρχείων της Κρήτης.

«Δε θα υποχωρήσουμε»

Σε χθεσινή γραπτή του δήλωση, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κατά των Δασικών Χαρτών Πρίαμος Ιερωνυμάκης, μέσω της οποίας ανακοίνωσε και το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων της Δευτέρας, τόνισε τα εξής: «Μετά από πολυήμερες προσπάθειες και πάρα πολλές συζητήσεις με διάφορους “αρμόδιους”, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλοι αυτοί οι αρμόδιοι μαζί και ενορχηστρωμένα αρνούνται να δώσουν απάντηση στο πολύ μεγάλο πρόβλημα όλων των Κρητικών που δημιούργησε και ανέδειξε η ανάρτηση των δασικών χαρτών από τα Δασαρχεία όλων των νομών της Κρήτης. Επειδή πιθανόν να μην έχει γίνει αντιληπτό από το κεντρικό κράτος το μέγεθος του προβλήματος που έχουμε σχεδόν όλοι οι Κρητικοί, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και ιδιότητας, θεωρούμε ότι πρέπει να το δείξουμε για να το καταλάβουν όλοι.

Καλούμε όλους τους Κρητικούς να δώσουν τη δέουσα σημασία στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να στηρίξουν τον αγώνα κατά των δασικών χαρτών. Το πρόβλημα δεν είναι αγροτοκτηνοτροφικό, αλλά είναι ιδιοκτησιακό και μας αφορά όλους ανεξαιρέτως…».

Ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης καταλήγει με την παράκληση «προς όλους τους συμμετέχοντες να τηρήσουν τα μέτρα προφύλαξης για την πανδημία της COVID (μάσκες, δύο άτομα ανά αυτοκίνητο, αποστάσεις κ.λπ.)».

Το Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων

Για την ερχόμενη Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, το Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους όλης της Κρήτης να δώσουν μαχητικό “παρών” στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που διοργανώνει.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε να μας δώσουν και αυτό το “χτύπημα” χωρίς να αντισταθούμε. Μαζικά και οργανωμένα μέσα από τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς μας Συλλόγους παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που μας ξεκληρίζει και απαιτούμε:

* Για όλες τις εκτάσεις που ήταν και είναι αγροτικές και δεν αμφισβητείται ο αγροτικός τους χαρακτήρας, ενώ περιλαμβάνονται στις εκτάσεις που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, το κράτος με δική του ευθύνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα.

* Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των εξαιρέσεων από μεγάλες αναδασωτέες εκτάσεις από πυρκαγιά, χωρίς να ευνοηθούν καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομες αλλαγές χρήσης, χαρακτήρα και προορισμού εκτάσεων.

"google ad"

* Να μην χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες και γενικότερα η δασική πολιτική ως εργαλείο “ομηρίας” των λαϊκών στρωμάτων και επιτάχυνσης των κερδοφόρων επενδυτικών σχεδίων των ομίλων.

* Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούμε από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος μάς ανάγκασε να μπούμε και χωρίς δική μας ευθύνη.

* Να εξασφαλιστεί παράταση του χρόνου ενστάσεων-αντιρρήσεων λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν από την πανδημία.

* Εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού, μέσων και πόρων στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για να ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.

* Να αντιμετωπιστούν οι καταπατήσεις των μεγαλοαγροτών, μεγαλοκτηνοτρόφων, μεγαλοξενοδόχων, μεγαλοκατασκευαστών και λοιπών επιχειρηματικών ομίλων. Καμιά αναγνώρισή τους.

* Ριζική αναθεώρηση του πλαισίου, των κριτηρίων και των στόχων των δασικών χαρτών στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Στον κόμβο Μουρνιών συγκεντρώνονται οι αγροτες στα Χανιά

Σε αντίστοιχη ανακοίνωση η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, σημειώνει ότι κατόπιν συνεννόησης αποφασίστηκε η μεταφορά της κινητοποίησης από την Τρίτη στη Δευτέρα, με σημείο συγκέντρωσης τον κόμβο Μουρνιών στις 12 το μεσημερι.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΩΝ ΜΟΥΡΝΙΩΝ

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική συμμετοχή των συναδέλφων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεκλήρισμα μας με εργαλείο τους δασικούς χάρτες. Ενώνουμε την φωνή μας με αυτή των συναδέλφων από το Ρέθυμνο που έχουν προχωρήσει εδώ και ημέρες σε κατάληψη της διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου. Συντονιζόμαστε με το οργανωμένο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από την υπόλοιπη Κρήτη και προχωράμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ο αγώνας μας για να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα πρέπει να δυναμώσει, να ενταθεί και να μαζικοποιηθεί. Η ανάρτηση των δασικών χαρτών είναι η αιχμή του δόρατος για να «ξεκαθαρίσει» το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να ανοίξει ο δρόμος για τις πολυπόθητες «επενδύσεις» που επιθυμεί η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες να ξεκινήσει. Για να έρθουν λοιπόν οι «πολυπόθητοι» επενδυτές και να φτιάξουν ξενοδοχεία με γήπεδα γκολφ, χωριά πολυτελών κατοικιών και επιχειρηματικά πάρκα εκτός από το τζάμπα εργατικό δυναμικό και τις φοροελαφρύνσεις τα οποία τους τα έχουν ήδη εξασφαλίσει πρέπει να ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία.

Βρήκαν λοιπόν τις ιδανικές συνθήκες για να προχωρήσουν αυτό το μνημονιακό τους καθήκον. Τα προϊόντα μας συνεχίζουν πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές, κάτω του κόστους παραγωγής ενώ πολλά από αυτά μένουν αδιάθετα, η απληρωσιά και τα φέσια πάνε και έρχονται. Ταυτόχρονα τα χρέη και οι υποχρεώσεις μας τρέχουν και δεν υπάρχει καμία στήριξη από το κράτος.

Η συνθήκες τις πανδημίας αλλά και η οικονομική κρίση που την ζούμε μέρα με την μέρα όλο και πιο βαθιά στο πετσί μας λειτουργούν εις βάρος μας. Μας καλούν να αποδείξουμε ότι είμαστε ιδιοκτήτες της γης μας, της γης που καλλιεργούμε όλα αυτά τα χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες. Μας καλούν να πληρώσουμε ένα κάρο λεφτά την ίδια στιγμή που η τιμές των προϊόντων μας κατρακυλούν ενώ τα αγροεφόδια και συνολικά το κόστος παραγωγής ανεβαίνει συνεχώς.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Η κυβέρνηση έτσι και αλλιώς μας έχει δείξει τις προθέσεις της, θέλει να προχωρήσει άμεσα αυτή η διαδικασία.

Απαιτούμε:

• Για όλες τις εκτάσεις που ήταν και είναι αγροτικές και δεν αμφισβητείται ο αγροτικός χαρακτήρας ενώ περιλαμβάνονται στις εκτάσεις που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, το κράτος με δική του ευθύνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα.
• Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των εξαιρέσεων από μεγάλες αναδασωτέες εκτάσεις από πυρκαγιά, χωρίς να ευνοηθούν καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομες αλλαγές χρήσης, χαρακτήρα και προορισμού εκτάσεων.
• Να μην χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες και γενικότερα η δασική πολιτική ως εργαλείο ομηρίας των λαϊκών στρωμάτων και επιτάχυνσης των κερδοφόρων επενδυτικών σχεδίων των ομίλων.
• Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούμε από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος μας ανάγκασε να μπούμε και χωρίς δική μας ευθύνη.
• Να εξασφαλιστεί παράταση του χρόνου ενστάσεων – αντιρρήσεων λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν από την πανδημία.
• Εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού, μέσων, πόρων στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για να ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.
• Να αντιμετωπισθούν οι καταπατήσεις των μεγαλοαγροτών μεγαλοκτηνοτρόφων, μεγαλοξενοδόχωνμεγαλοκατασκευαστών και λοιπών επιχειρηματικών ομίλων. Καμιά αναγνώρισή τους.
• Ριζική αναθεώρηση του πλαισίου, των κριτηρίων και των στόχων των δασικών χαρτών στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/4 ΣΤΙΣ 11 π.μ.

«Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν κάθε λόγο να κινητοποιούνται ενάντια στους δασικούς χάρτες. Δεν γίνονται για να ξεκαθαρίσουν τον χαρακτήρα της γης ή να προστατέψουν τα δάση. Ξεκαθαρίζουν το τοπίο για να γίνουν πιο εύκολα επενδύσεις που θέλει η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες. Για να στήσουν οι επενδυτές ανεμογεννήτριες και ξενοδοχεία, πρέπει να αναρτηθούν δασικοί χάρτες, για να τους δώσει πιο εύκολα το κράτος γη. Η προηγούμενη κυβέρνηση έβαλε μπρος, η σημερινή τους ολοκληρώνει, αφού δεσμεύτηκαν και οι δύο από το 3ο μνημόνιο.

Ζητούν να αποδείξουμε ότι είμαστε ιδιοκτήτες γης που καλλιεργούμε και βόσκουμε από τους παππούδες μας! Να πληρώσουμε παράβολα, τοπογραφικά! Θα μας γυρέψουν και επιδοτήσεις!

Πρέπει να παλέψουμε! Οι Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού συνεχίζουν τον αγώνα τους!

Το δίκιο δεν κρίνεται σε δικαστήρια, ούτε με συνθήματα που «ψαρεύουν» στα θολά νερά του εθνικισμού, ούτε με τη διάσπαση του αγροτικού κινήματος. Ο αγώνας για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να είναι μαζικός, να αγγίζει την αιτία του προβλήματος, να έχει καθαρό ποιος ευθύνεται. Να βάζει μπροστά αιτήματα που απαντάνε στο πρόβλημα.

Ζητάμε δασικούς χάρτες που θα υπηρετούν τις ανάγκες των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων:

  • Κανένα νέο χαράτσι σε βάρος μας.

  • Καμία επιβάρυνση από διαδικασίες που το κράτος μας ανάγκασε να μπούμε χωρίς δική μας ευθύνη. Νομοθετική ρύθμιση για δωρεάν αντιρρήσεις χωρίς παράβολα.

  • Παράταση προθεσμίας τουλάχιστον 1 χρόνου για δωρεάν αντιρρήσεις, σε όλες τις περιοχές που αναρτήθηκαν δασικοί χάρτες και για τις παλιές αναρτήσεις.

  • Καμία επιβάρυνση για αναδασωτέες εκτάσεις που δεν αμφισβητείται ο αγροτικός χαρακτήρας.

  • Καμία επιστροφή ενίσχυσης/επιδότησης που πήραν βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι λόγω ανάρτησης δασικών χαρτών.

  • Να δοθεί δυνατότητα χρήσης δασικών εκτάσεων που είχαν εκχερσωθεί χωρίς άδεια και καλλιεργούνται για λόγους επιβίωσης.

  • Να μην αναγνωρισθούν και στους δασικούς χάρτες οι καταπατήσεις μεγαλοαγροτών, μεγαλοκτηνοτρόφων, μεγαλοξενοδόχων, μεγαλοκατασκευαστών κλπ.· Να λυθεί το πρόβλημα εξαιρέσεων από αναδασωτέες εκτάσεις από πυρκαγιά, χωρίς να ευνοηθούν καταπατήσεις, παράνομες αλλαγές χρήσης, χαρακτήρα, προορισμού.

  • Εξασφάλιση αναγκαίου προσωπικού/πόρων στις υπηρεσίες για προστασία των δασών.

Κινητοποίηση τη Δευτέρα και από την “Αυτόνομη Πρωτοβουλία για τη Γη και την Ελευθερία”

Την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, διοργανώνεται κινητοποίηση από την «Αυτόνομη Πρωτοβουλία για τη Γη και την Ελευθερία»

Σε ανακοίνωση – κάλεσμα της Πρωτοβουλίας αναφέρεται:

Πίσω από την αρπαγή της γης μας από το κράτος με τους “δασικούς χάρτες”, κρύβεται το σχέδιο λεηλασίας των τόπων μας, από τους κάθε λογής επενδυτές.

Με την πρόφαση τnς αναγκαιότητας για την εκπόνηση των δασικών χαρτών, το «κράτος των επενδυτών» προχωράει εν μέσω πανδημίας, τα σχέδια για την λεηλασία των τόπων μας. Μέσα από αυτούς τους χάρτες που βγήκαν στη δημοσιότητα, γίνεται ξεκάθαρο, πως στόχος τους είναι να βάλουν χέρι στην περιουσία, που κατέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι για βιοποριστικούς λόγους, βαφτίζοντας τα πάντα “δασικές εκτάσεις” (ακόμα και τμήμα του ΒΟΑΚ που περιλαμβάνουν οι χάρτες!!), για να περιέλθουν στην κυριότητα τους και να μπορούν μετά, με όλη τους την άνεση, να τις παραχωρήσουν στα επιχειρηματικά, “επενδυτικά και αναπτυξιακά” συμφέροντα,  που περιμένουν στη γωνία, τρίβοντας τα χέρια τους με προσμονή…

Ήδη μια σειρά από νόμοι (που επίσης πέρασαν νύχτα με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, εν μέσω πανδημίας και με μια κοινωνία σε εγκλεισμό, όπως πχ. ο αντιπεριβαλλοντικός νόμος Χατζηδάκη) έχουν προετοιμάσει το έδαφος, για την επερχόμενη λεηλασία κάθε σπιθαμής γης, νερού και αέρα!  Βιομηχανικά πάρκα ανεμογεννητριών, τεράστιες  εκτάσεις σπαρμένες με φωτοβολταϊκά, παραλίες και πλαγιές που γίνονται προέκταση ξενοδοχείων, γήπεδα γκολφ και υποδομές στη στεριά για τις επικείμενες εξορύξεις υδρογονανθράκων στα “θαλάσσια οικόπεδα” ,που έχουν ήδη παραχωρηθεί με νόμο, στις πολυεθνικές του πετρελαίου, είναι  τα στοιχεία που συνθέτουν τη νέα μακέτα του τόπου.

Είναι προφανές, πως για όλους αυτούς δουλεύει το κράτος και γι’ αυτό χρησιμοποιούμε τον όρο «κράτος των επενδυτών». Οπότε, η πρεμούρα να τελειώνουν, έτσι γρήγορα και βιαστικά, με το κόλπο που ονομάζεται “δασικοί χάρτες”, είναι γιατί αποτελεί γι’ αυτούς , την τελευταία λεπτομέρεια , πριν ανοίξουν τις σαμπάνιες με τους κολλητούς τους, στην υγειά των κορόιδων, που νομίζουν πως έπιασαν στον ύπνο.

Υποτιμούν την νοημοσύνη μας όμως και θα φάνε τα μούτρα τους! Φαίνεται πως ξεχνάνε, ότι σε αυτά τα χώματα έχει χυθεί αίμα για τη γη και την ελευθερία, ενάντια σε τσιφλικάδες και πασάδες, ενάντια σε χαράτσια και νόμους, ενάντια σε κατακτητές και στρατούς κατοχής. Αυτό που ονειρεύονται, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πραγματικότητα, γιατί θα σκοντάψει και πάλι, πάνω στις αντιστάσεις ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, που επιδεικτικά αγνοούν και αποφασίζουν πάντοτε, ερήμην και εναντίον της.

Η αφίσα για την κινητοποίηση της Δευτέρας 5/4/21

Γι’ αυτό και εμείς με τις όποιες δυνάμεις μας, θα συνταχθούμε στο πλευρό των συντοπιτών μας, που αγωνίζονται για να σώσουν τους τόπους  που τους επιτρέπουν ακόμα, να βγάζουν με αξιοπρέπεια το ψωμί τους.  Δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους , που κατέχουν έναν μικρό κλήρο για τον βιοπορισμό τους, και βλέπουν αυτούς που έχουν κατασπαράξει τα πάντα, να τους απειλούν ανοιχτά με την αρπαγή του. Θα βγούμε στο δρόμο για να πούμε ένα: «Φτάνει πια! Ξεχάστε το!» , προς όλους αυτούς, που θέλουν το νησί μας να γίνει μια ενεργειακή αποικία, μια μπαταρία για ολόκληρη την Ευρώπη, ένα νησί κρανίου τόπος,  όπου τα βουνά θα ναι γεμάτα θεόρατους σβούρους, η ενδοχώρα κατειλημμένη από καθρέφτες που θα συλλέγουν τον ήλιο, οι πεδιάδες με φαραωνικού τύπου αεροδρόμια, οι παραλίες ένα απέραντο ξενοδοχείο και οι θάλασσες εργοτάξιο για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου…

Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται! Οι “δασικοί χάρτες” και τα σχέδια τους θα μείνουν στα χαρτιά!
Έχουνε το νόμο, Έχουμε το δίκιο! Θα νικήσουμε!

Ραντεβού στο δρόμο…

Δευτέρα  5 Απριλίου και ώρα 12.00 πμ.  προσυγκέντρωση στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ενάντια στης Φύσης την λεηλασία, Αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία!

Αλληλεγγύη – Αντίσταση – Αξιοπρέπεια!

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...