16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Οι Κρητικοί της Κοπεγχάγης τίμησαν την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης | Φωτός

Ημερομηνία:

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η γιορτή του Παγκρήτιου Συλλόγου Δανίας για τον εορτασμό της 78ης επετείου από  την Μάχη της Κρήτης. Το Σάββατο, 25 Μαίου 2019, o Παγκρήτιος Σύλλογος Δανίας τίμησε την επέτειο αυτή με γνήσια κρητική μουσική, πλούσιο φαγητό και ασταμάτητο χορό!

Έλληνες και Δανοί φιλέλληνες γέμισαν το σχολείο Skovbrynet Skole, στο Bagsværd της Κοπεγχάγης και απόλαυσαν μια βραδιά με όμορφες μελωδίες από παραδοσιακή, κρητική ορχήστρα που ταξίδεψε από τα Χανιά και το Ρέθυμνο της Κρήτης μοναχά για αυτόν τον σκοπό.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η αξιότιμη Πρέσβης της Ελλάδας στη Δανία, κυρία Ευθαλία Κακιοπούλου.

Στον χαιρετισμό τους στους παρευρισκομένους, η κυρία Πρέσβης και ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου, κος Γεώργιος Βουρεξάκης αναφέρθηκαν στα διαχρονικά μηνύματα της ιστορικής επετείου. Στην σύντομη ομιλία τους, υπογράμμισαν τη σημασία της Μάχης αυτής στην εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου αλλά και σαν σύμβολο αντίστασης και αγάπης για την ελευθερία. Όπως έγραψε η πένα του Καζαντζάκη, οι Κρητικοί έκαναν αυτό που δεν μπορούσαν, το αδύνατο έγινε δυνατό και μερικοί άοπλοι αλλά αποφασισμένοι Κρητικοί αντιστάθηκαν σθεναρά και προκάλεσαν οδυνηρές απώλειες σε μια τρομερή πολεμική μηχανή.

Την βραδιά ομόρφυναν μουσικά οι Νίκος Ποντικάκης (τραγούδι, λύρα), Tasos Georgakakis (λαούτο) και Lefteris Doundoulakis (κιθάρα, μαντολίνο), οι οποίοι ταξίδεψαν από την Κρήτη για να μας φέρουν γεύση πατρίδας στην μακρινή Κοπεγχάγη. Χορηγός και μεγάλος συμπαραστάτης στο ταξίδι τους ήταν η Aegean Airlines, οι αερογραμμές που στηρίζουν θερμά τον Παγκρήτιο Σύλλογο Δανίας σε όλες τις τελευταίες εκδηλώσεις μας.  Ο Σύλλογος ευχαριστεί την ορχήστρα μας, την Aegean Airlines και προσωπικά την κυρία Βαλασάκη και κυρία Μπούτση και θα χαρούμε να ξανασυνεργαστούμε στο μέλλον.

Επίσης, τον Παγκρήτιο Σύλλογο στήριξαν με γενναιώδωρες προσφορές ελληνικές επιχειρήσεις και εστιατόρια που εδρεύουν στην Δανία.  Θα ακολουθήσει ενημερωτική ανάρτηση με όλους τους χορηγούς μας και δωροθέτες μας ως ελάχιστο ευχαριστώ για την συνεισφορά τους στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...