20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Οι λογιστές και στα Χανιά απεργούν την Τετάρτη

Ημερομηνία:

Την Τετάρτη 17 Μαρτίου οι λογιστές και στα Χανιά δε θα είναι στα γραφεία τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα όσα βιώνει ο κλάδος των λογιστών – φοροτεχνικών και ως συμπαράσταση σε παράλληλες αντιδράσεις.

Σε σχετικό κείμενο ο Σύλλογο Αδειούχων Λογιστων Φοροτεχνικών Χανίων αναφέρει οτι:

Ο Σύλλογος μας υποστηρίζει και συμμετέχει σε κάθε συλλογική προσπάθεια που γίνεται ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνει το επάγγελμά μας.  Δεν αναστέλλει την υποστήριξή του αν σε κάποια σημεία των όποιων προσπαθειών, του όποιου συλλογικού οργάνου  υπάρχει έστω κάποια διαφοροποίηση. Για τον Σύλλογο μας μετράει η ουσία, η κατεύθυνση της αντίδρασης. Διαμαρτύρεται και  καταγράφει μια κατάσταση που βιώνουν οι λογιστές; Αντιδρά γι αυτό; Μας αρκεί !!  Είμαστε μαζί τους !!

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, όπως γνωρίζεται, έχει προβεί σε διαδικασία επίδοσης ψηφίσματος στην διοίκηση της ΠΟΦΕΕ, σε συνεργασία και με άλλους συλλόγους και συνεπώς  κινείται προς την ίδια κατεύθυνση. Ίσως το ψήφισμά μας να είναι και πιο απαιτητικό όσο αφορά τις προϋποθέσεις εφαρμογής των MyData αλλά είπαμε οι τυχόν διαφοροποιήσεις είναι το ελάχιστο σε αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Η θέση μας για την στάση της Ομοσπονδίας μας στα προβλήματα που μας κατακλύζουν είναι η εξής:

Η Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) είναι ο χώρος της συμμετοχής και συνεργασίας όλων των συλλόγων λογιστών της Χώρας μας άρα είναι ο  χώρος ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Η εκάστοτε διοίκηση της κρίνεται ανάλογα με τις αποφάσεις της. Και η δική μας θέση είναι επικριτική. Η Διοίκηση της ΠΟΦΕΕ έχει επιλέξει την διπλωματική οδό για να επιτύχει τους στόχους της αλλά πιστεύουμε ότι αυτήν την στάση της, την έχουν  εκμεταλλευτεί στο έπακρο οι Νομοθέτες, τα Υπουργεία και οι Γραμματείς τους και «βαράνε» αλύπητα την ζωή και την ψυχική ισορροπία των συναδέλφων. Γνωρίζουμε για τους κόπους της Διοίκησης για ένα καλύτερο αύριο στους λογιστές όμως τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι οι φόβοι μας είναι πραγματικότητα.

Για να μπορούσαμε να εμπιστευτούμε τους Υπουργούς και τους Παρατρεχάμενους τους πως σχεδιάζουν ένα καλύτερο μέλλον  για τους λογιστές του αύριο, έπρεπε να δείξουν την καλή τους διάθεση στους λογιστές του σήμερα. Στο σήμερα όμως τελικά δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο,  αυτό δηλαδή  που θα δείξουν  και στο αύριο.

Συνεπώς, ΟΧΙ ποια σε αυτήν την κατάσταση.

          Αντιδρούμε με όποιον πρόσφορο τρόπο.

Υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια ενάντια σε όλη αυτήν την κατάσταση, από όποια δημοκρατική συλλογικότητα σηκώσει το κεφάλι. Καλούμε οι πέντε συλλογικότητες να γίνουν δέκα και δέκα εβδομήντα δηλαδή να αντιδράσουν όλοι  οι σύλλογοι της Χώρας. Να απαντήσουμε και εμείς με τον δικό μας «διπλωματικό» τρόπο διεκδικώντας πρώτα τον σεβασμό ως άνθρωποι και μετά και ως επαγγελματίες. Διότι τα πράγματα έχουν φτάσει τόσο χαμηλά ώστε να  πρέπει να διεκδικούμε εν έτη 2021 θέματα που άπτονται των ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας και ψυχικής υγείας

Κατόπιν των προαναφερθέντων καλούμε τα μέλη μας, σε ένδειξη  διαμαρτυρίας, να κλείσουν τα γραφεία τους την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 και να μείνουν στα σπίτια τους με την οικογένεια τους. Μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες  (ας βάλουμε για αρχή, ως ενδεικτική ημερομηνία, την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021) θα κάνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Χανίων και επίδοση  του ψηφίσματος του Συλλόγου μας στην Προϊστάμενη της Δ.Ο.Υ. για να το επιδώσει στον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.)

**** Καλούμε τους Συλλόγους της Χώρας να αντιδράσουν άμεσα και να διεκδικήσουν αυτό που μας αξίζει.

          ****  Καλούμε την Ομοσπονδία ΠΟΦΕΕ να καλέσει άμεσα συνέλευση των αντιπροσώπων, με όποιο τρόπο επιτρέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

**** Το ελάχιστο που πρέπει να απαιτήσουμε σήμερα είναι (βλέπε  Κάλεσμα της  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (παράταξη που δρα στα πλαίσια της Ε.Φ.Ε.Ε.Α., της μεγαλύτερης Ένωσης Λογιστών- Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών της χώρας.)

1.  Αναστολή εφαρμογής των  MY DATA. Πιλοτική εφαρμογή μετά το πέρας της πανδημίας και  μόνο για  τα έσοδα. Απλοποίηση της διαδικασίας για τις μικρές επιχειρήσεις.

"google ad"

2.  Η προθεσμία διαβίβασης στο mydata  να είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις προθεσμίες ενημέρωσης των λογιστικών βιβλίων που προβλέπονται στα Ε.Λ.Π.

3.   Δωρεάν εκπαίδευση για την εφαρμογή των ΜΥ DATA από το υπουργείο για όλους τους λογιστές. Δημιουργία ειδικού γραφείου υποστήριξης (help desk) για την πλατφόρμα από το υπουργείο.

4. Επιδότηση των λογιστών και των μικρών επιχειρήσεων προκειμένου να ανταποκριθούν στην αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού και το στήσιμο της εφαρμογής.

5.   Κατοχύρωση  άδειας των λογιστών σε περίπτωση ασθένειας με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων των πελατών τους.

Επίσης υπενθυμίζουμε και τα προαπαιτούμενα για την εφαρμογή των MyData  στο προ μηνός ψήφισμα του Συλλόγου μας με την συνυπογραφή κι άλλων συλλόγων της Χώρας (αναμένουμε άλλον έναν) το οποίο απευθύνεται στην ΠΟΦΕΕ

Ακολουθεί το κάλεσμα του Δικτύου Συνεργασίας και Παρέμβασης (Παράταξη που δρα στα πλαίσια της Ε.Φ.Ε.Ε.Α., της μεγαλύτερης Ένωσης Λογιστών- Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών της χώρας.)

«H εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων περιλαμβάνεται στην προσπάθεια της Πολιτείας να εντάξει την ψηφιακή τεχνολογία στο πλαίσιο λειτουργίας των  Δημοσίων Εσόδων της Χώρας.

Ταυτόχρονα είναι μια συνειδητή ενέργεια εκ μέρους της που σκοπό έχει να μετακυλήσει το κόστος εφαρμογής τους με την παράλληλη εξοικονόμηση δημοσιονομικού κόστους για την ΑΑΔΕ και το Υ.Ο (που θα προέλθει από την στόχευση των φορολογικών ελέγχων ) στις επιχειρήσεις και τον κλάδο των Λογιστών.

Οι επιπτώσεις στο λογιστικό επάγγελμα ( είτε στον τομέα των ελευθέρων επαγγελματιών-αυτοαπασχολουμένων ,είτε μισθωτών ) θα είναι κατακλυσμιαίες.

Είναι κοινά αποδεκτό από την έως τώρα παγκόσμια εμπειρία ότι η ευρεία χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών ( της λεγόμενης Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης ) μειώνει τις θέσεις απασχόλησης και υφίσταται η εκτίμηση ότι εντείνει την άνιση κατανομή και ανακατανομή εισοδήματος υπέρ των οικονομικών ελίτ.

Η αυτοματοποίηση ( αφού ξεπερασθεί ένα αρχικό στάδιο παραμετροποίησης το οποίο θα επωμισθεί αποκλειστικά ο κλάδος ) θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της εργασίας των απασχολουμένων στην αγορά λογιστικών υπηρεσιών.

Με την προωθούμενη από την Α.Α.Δ.Ε και το Υ.Ο εφαρμογή ΜΥ DATA από 1/4/2021(*1) ο κλάδος επωμίζεται μια σειρά υποχρεώσεων και εργασιών που στην παρούσα φάση της πανδημίας είναι αδύνατον να διεκπεραιωθούν.

Η ανάγκη παραμετροποίησης από την πλευρά των Λ-Φ των εφαρμογών εμπορικής διαχείρισης και τιμολόγησης είναι μια κοστοβόρα και χρονοβόρα διαδικασία και υπάρχει ορατός κίνδυνος να μην υπάρξει ανάλογη ανταμοιβή των υπηρεσιών από τους εντολείς-πελάτες μας την στιγμή που η Οικονομία βιώνει τις βαρύτατες συνέπειες από την κρίση της πανδημίας που έχει οδηγήσει το σύνολο των επιχειρήσεων στα όρια τους.

Πέραν τούτου τα κόστη εναρμόνισης στις απαιτήσεις της εφαρμογής των ηλεκτρονικών βιβλίων που καλείται να καταβάλλει ο κλάδος είναι μεγάλα μιας και αφορούν αγορά,είτε ανανέωση εξοπλισμού software και ενίοτε hardware .

Η αναγκαστική συμμόρφωση των λογιστικών γραφείων στις διατάξεις του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων ( GDPR) θα οδηγήσει σε μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις .

Η ανάγκη αυτή θα προκύψει από την ίδια την λειτουργία του MYDATA που απαιτεί την διαβίβαση από τους Λ-Φ κρίσιμων οικονομικών δεδομένων των επιχειρήσεων σε μια πλατφόρμα που θα βρίσκεται εκτός Ελλάδος και δεν θα υπάρχει κανένας έλεγχος και καμία ρυθμιστική εποπτεία από τα αρμόδια κρατικά όργανα με τον άμεσο κίνδυνο τα δεδομένα αυτά να τύχουν εμπορικής εκμετάλλευσης.

Το μεγάλο κενό στην πληροφόρηση του κλάδου θα καλυφθεί από τα σεμινάρια τα οποία θα είναι ένα επιπλέον έξοδο στην παρούσα δύσκολη κατάσταση για τους Λ-Φ.

Σε αυτό το δυστοπικό περιβάλλον πρέπει να επισημάνουμε με έκδηλη ανησυχία την απαράδεκτη πριμοδότηση εκ μέρους της Α.Α.Δ.Ε και του Υ.Ο των εταιρειών Παρόχων ηλεκτρονικής τιμολόγησης που σε συνδυασμό με τις μονοπωλιακές τάσεις που αρχίζουν να επικρατούν στην αγορά των εταιρειών πληροφορικής που υποστηρίζουν τα λογιστικά γραφεία , ενέχουν τον υπαρκτό κίνδυνο να προκύψουν εταιρικά σχήματα αυτών των επιχειρήσεων που θα παρέχουν και λογιστικές υπηρεσίες στερώντας τεράστια ύλη από την αγορά για τους αυτοαπασχολούμενους και τα μικρά λογιστικά γραφεία.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη πιέσεων από τις εταιρείες πληροφορικής προς το Υ.Ο για άμεση έναρξη εφαρμογής του MYDATA.

Τέτοια γεγονότα καταδεικνύουν τον ύποπτο ρόλο που διαδραματίζουν οι εταιρείες πληροφορικής που στην προσπάθεια τους να αποσβέσουν γρήγορα την επένδυση που έχουν κάνει στα προϊόντα διαβίβασης στην πλατφόρμα του Μydata δεν εξετάζουν σε τι βάσανο θέτουν τις επιχειρήσεις και τους Λογιστές που τις εξυπηρετούν.

Όσον αφορά την παρούσα συγκυρία είναι απαραίτητο να γίνει η διαπίστωση ότι η ΑΑΔΕ σε καμία περίπτωση δεν είναι έτοιμη να εφαρμόσει τα ηλεκτρονικά βιβλία γιατί παρουσιάζονται τεράστια προβλήματα ιδιαίτερα στην διαβίβαση μη αντικριζόμενων παραστατικών.

Μια σειρά από παραστατικά είναι αδύνατον να διαβιβαστούν και άλλα απαιτούν πρόσθετες εργασίες.

Ως εκ τούτου η εμμονή για εφαρμογή από 1 Απριλίου 2021[1] δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν (λόγω της πανδημίας και την οικονομική καταβαράθρωσης του συνόλου των επιχειρήσεων) είναι παντελώς ακατανόητη.

Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις είναι απαραίτητο να υπάρξει επ αόριστον αναβολή της εφαρμογής των ηλεκτρονικών βιβλίων έως ότου ξεπεραστεί η πανδημία και υπάρξει ανάταξη της οικονομίας.

Παράλληλα πρέπει να καταστεί σαφές προς κάθε πλευρά ότι ο κλάδος δεν θα συναινέσει και δεν θα παίξει τον ρόλο της Ιφιγένειας για να ευοδωθεί η εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων.

Οι ηγεσίες του κλάδου εθελόδουλες και υποτακτικές στα κελεύσματα της ΑΑΔΕ και του Υ.Ο , πιστές στην λογική των ΄΄συνεργατών ΄΄ που έχει επιφέρει την διαχρονική απαξίωση του κλάδου στην συνείδηση και την πρακτική της ΑΑΔΕ (γιατί μας θωρούν δεδομένους και βολικούς ) καλλιεργούν τον εφησυχασμό στους συναδέλφους ,επικοινωνούν την ψευδαίσθηση ότι θα ΄΄βρεχει λεφτα ΄΄ και φροντίζουν κωλυσιεργώντας να μην υπάρξει καμία φωνή αντίδρασης απέναντι στο μέτρο των ηλεκτρονικών βιβλίων και την εμμονή για την εφαρμογή τους από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ διοργανώνει τηλεδιάσκεψη μέσω ZOOM την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 και ώρα 19:00 με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τα ηλεκτρονικά βιβλία και το μέτρο MYDATA.

Λεπτομέρειες για την εκδήλωση θα υπάρξουν με ανακοίνωση που θα δημοσιευθεί στην σελίδα της παράταξης στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Καλούμε τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Α.Α.Δ.Ε και το Υ.Ο την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 και ώρα 10:00.

Συνάδελφοι της ΑΤΤΙΚΗΣ ελάτε να απαιτήσουμε την επ αόριστον αναβολή των ηλεκτρονικών βιβλίων έως ότου επέλθει το τέλος της πανδημίας και παράλληλα αναταχθεί πλήρως η οικονομική ζωή της Χώρας.»

(*1) Σημ. Συλλόγου Χανίων: Το ότι άλλαξε η ημερομηνία σε 1/7 δεν αλλάζει τίποτα στο σκεπτικό.

Ακολουθεί το Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα του Συλλόγου Αθηνών (ΕΦΕΕΑ):

Αυτή την περίοδο οι κρατικές αρχές, οι επιχειρήσεις και οι λογιστές-φοροτέχνες προετοιμάζονται για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων, το γνωστό mydata.

Πράγματι είναι ένα μεγάλο βήμα, στα πλαίσια της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής, που δεν είναι άλλη από την ενίσχυση της φορομπηξίας για τα λαϊκά στρώματα από τη μια και τη διευκόλυνση των μεγάλων επιχειρήσεων να κερδίζουν μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά από την άλλη. Αυτό εξάλλου αποδεικνύει περίτρανα και ο φετινός προϋπολογισμός που ψηφίστηκε, αλλά και πολλοί άλλοι νόμοι, όπως ο νέος πτωχευτικός κώδικας.

Όλες οι κυβερνήσεις, προηγούμενες και σημερινή, κομπάζουν ότι εκσυγχρονίζουν και ψηφιοποιούν το κράτος, αλλά στην πραγματικότητα το κάνουν πιο αντιλαϊκό και πιο φιλικό στους μονοπωλιακούς ομίλους. Στην ουσία μειώνεται το κόστος λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, αλλά ιδιωτικοποιείται η γραφειοκρατία, μεταβιβάζοντας την σε λογιστές-φοροτέχνες, τους οποίους προσπαθούν να μετατρέψουν σε γρανάζι για την εφαρμογή της αντιλαϊκής δημοσιονομικής πολιτικής.         Την ίδια ώρα δίνουν ένα εύρος αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών σε μεγάλες εταιρείες, ελεγκτικές και λογιστικές, εξασφαλίζοντας τους ένα σίγουρο πεδίο κερδοφορίας με τις πλάτες του κράτους.

Μέχρι σήμερα, η εφαρμογή της τεχνολογίας, των ηλεκτρονικών πλατφορμών, των ηλεκτρονικών διαδικασιών, η ψηφιοποίηση της οικονομίας, αντί να διευκολύνουν, έκαναν το βίο αβίωτο στους λογιστές. Και το πρόβλημα προφανώς δεν είναι η ψηφιοποίηση και η νέα τεχνολογία, αλλά οι στόχοι που εξυπηρετεί η χρήση τους στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομίας.

Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου, γιατί η αξιοποίηση εξελιγμένων ψηφιακών εφαρμογών στα πλαίσια του καπιταλιστικού ανταγωνισμού και της αγοράς διευκόλυνε τη συγκέντρωση της αγοράς σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους και μεγάλες εταιρείες, όπως πρόσφατα στις εταιρείες πληροφορικής. Συνοδεύτηκε από εντατικοποίηση της εργασίας με λιγότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Να θυμηθούμε ότι την περίοδο της κρίσης 2009-2016, ο κλάδος των ελεγκτικών ήταν από τους πέντε πιο ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους. Ο ρόλος τους αναβαθμίζεται περαιτέρω με μια σειρά νόμους που ψηφίστηκαν (Αναπτυξιακός-Απελευθέρωση επαγγελμάτων και λογιστικών υπηρεσιών-ανάθεση ελέγχου από το κράτος κ.α.) σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και ωθούν στον εξοβελισμό αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες.

Για όλη αυτή την κατάσταση αυτή την περίοδο, σε πλήρη συνεννόηση και επικοινωνία η πλειοψηφία του ΟΕΕ, η ΠΟΦΕΕ και η κυβέρνηση, στήνουν κοινές επιτροπές για να εκτονώσουν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των λογιστών. Όντως κάτι κάνουν. Διευκολύνουν την κυβέρνηση για την πιο αποτελεσματική εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, βάζοντας μπροστά το τυράκι της παράτασης φορολογικών υποχρεώσεων προκειμένου να κάνουν τους λογιστές-φοροτέχνες συνένοχους στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. Επιταχύνουν την εφαρμογή του κατάπτυστου Κώδικα Δεοντολογίας λογιστών για να «ξεκαθαρίσουν» το τοπίο από τους αυτοαπασχολούμενους.

Οι λογιστές σήμερα είναι και Δ.Ο.Υ. και ΚΕΠ και ΕΦΚΑ και ότι άλλο σκεφτεί το κάθε υπουργείο, μετακυλώντας τις δικές του υποχρεώσεις σε ελεύθερους επαγγελματίες ή και μισθωτούς.

Πολύ περισσότερο σε συνθήκες πανδημίας, έχοντας κλειστό το δημόσιο, έχουν φορτώσει τα πάντα στους λογιστές. Υποχρεώσεις τα Σαββατο-Κύριακα, τις αργίες κλπ.

Και μόνο επιγραμματικά να αναφερθούν οι υποχρεώσεις γράφεις βιβλίο.

Με τον τρόπο που πάει να γίνει (πλήρης αυτοματοποίηση και σύνδεση με όλα τα φορολογικά έντυπα) είναι εμφανώς απραγματοποίητο. Καμία εταιρεία δεν είναι έτοιμη να υποστηρίξει πλήρως τις επιχειρήσεις. Είναι τέτοιος ο όγκος της προετοιμασίας που πρέπει να γίνει, που οι ίδιες οι εταιρείες λογισμικού φορτώνουν μεγάλο όγκο δουλειάς στους λογιστές (συμπλήρωση κωδικών εντύπων σε όλους τους λογαριασμούς- αλλαγή τρόπου καταχώρησης παραστατικών κλπ).

Ούτε η ΑΑΔΕ δεν είναι έτοιμη και έχουν πετάξει το μπαλάκι στα συνήθη υποζύγια.

Και σε ένα μήνα θέλουν να επιβάλλουν μια εφαρμογή που δεν εφαρμόζεται πουθενά στον κόσμο, ακόμα και σε χώρες με πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών.

Το ελάχιστο που πρέπει να απαιτήσουμε σήμερα είναι:

1.  Αναστολή εφαρμογής των  MY DATA. Πιλοτική εφαρμογή μετά το πέρας της πανδημίας και  μόνο για  τα έσοδα. Απλοποίηση της διαδικασίας για τις μικρές επιχειρήσεις.
2.  Η προθεσμία διαβίβασης στο mydata  να είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις προθεσμίες ενημέρωσης των λογιστικών βιβλίων που προβλέπονται στα Ε.Λ.Π.
3.   Δωρεάν εκπαίδευση για την εφαρμογή των ΜΥ DATA από το υπουργείο για όλους τους λογιστές. Δημιουργία ειδικού γραφείου υποστήριξης (help desk) για την πλατφόρμα από το υπουργείο.
4. Επιδότηση των λογιστών και των μικρών επιχειρήσεων προκειμένου να ανταποκριθούν στην αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού και το στήσιμο της εφαρμογής.
5.   Κατοχύρωση  άδειας των λογιστών σε περίπτωση ασθένειας με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων των πελατών τους.

Παρά τις επανειλημμένες  προσπάθειες να πάρει απόφαση το ΔΣ της ΕΦΕΕΑ, η πλειοψηφία, πλήρως υποταγμένη στη λογική της ΠΟΦΕΕ, αρνείται οποιαδήποτε πρωτοβουλία από τους λογιστές. Σήμερα έστειλαν ένα υπόμνημα «ωδή» στα ηλεκτρονικά βιβλία, πασπαλισμένο με κάποια αιτήματα στο τέλος, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των λογιστών. Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε από τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα την Τετάρτη 17 Μαρτίου στις 10.00 στην ΑΑΔΕ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους πανελλαδικά να πρωτοστατήσουν σε αντίστοιχες δράσεις στις κατά τόπους υπηρεσίες.

Να πάρουν οι Ενώσεις αποφάσεις. Να απαιτήσουμε από την ΠΟΦΕΕ άμεσα συνέλευση των αντιπροσώπων, με όποιο τρόπο επιτρέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...