17.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας…»

Ημερομηνία:

Αυτό το σημαντικό και άκρως ρεαλιστικό είπε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου. Ο οποίος υπήρξε ο καλλίτερος οικονομολόγος και συνειδητός σοσιαλιστής (ανθρωπιστής) και όχι λαϊκιστής όπως οι άδειοι γκαζοτενεκέδες τον αποκάλεσαν.

Και ερωτάμε: Το χρέος της Ελλάδας πότε ήταν μεγαλύτερο; Τότε που η χώρα μας ευημερούσε και το σύνολο των Ελλήνων περνούσε καλά, τότε που το βιοτικό επίπεδο όλων είχε ανέβει ή τώρα που το βιοτικό επίπεδο όλων έχει κατέβει τρομακτικά; Τόσο τρομακτικά που τα νέα παιδιά δεν παντρεύονται, κάνουν ένα παιδί ή καθόλου;
Και πως να κάνουν οικογένεια;

Το δυάρι διαμέρισμα νοικιάζεται με 600 ευρώ. Ο μισθός ενός νέου – νέας (αν είναι τυχερός και έχει εργασία) είναι από 700-1.000 ευρώ.

Παίρνομε το 1.000 ευρώ. Πως θα ζήσεις πληρώνοντας 600 ευρώ νοίκι με το υπόλοιπο του μισθού 400 ευρώ; Πως θα πληρώσεις ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, ντύσιμο, φαγητό; Για διασκέδαση δεν μιλάμε. Για πολιτισμό δεν μιλάμε. Για διακοπές δεν μιλάμε. Πως θα μεγαλώσεις παιδιά; Πως θα τα σπουδάσεις;

Λοιπόν, αυτή η ενιαία οικονομική πολιτική με την Ευρώπη, μας τελειώνει. Αυτή η πολιτική είναι όμοια ακριβώς με το όραμα του Χίτλερ. Κάτω απ’ το πέλμα του οι λαοί όλοι να δουλεύουν σαν είλωτες και το επιτελείο του να εισπράττει τον ιδρώτα, τον μόχθο όλων. Με τους διάφορους ‘’θεσμούς’’ του. Και αυτοί να κανονίζουν τι θα τρώνε οι άνθρωποι.

Στα συσσίτια βέβαια. Που θα ζούνε βέβαια σα σκλάβοι στις δομές. Και αυτοί να διαχειρίζονται τον πλούτο που θα παράγει η εργασία τους. Με προγράμματα. Όλα θα είναι τυποποιημένα, προγραμματισμένα, μεθοδευμένα. Όπως γίνεται τώρα.

Ποιοι αποφασίζουν για μας;

Ποιοι μας κυβερνούν;

Πότε μια χώρα ευημερεί;

Όταν παράγει πλούτο.

Ποιος παράγει τον πλούτο;

Ο λαός της.

Πότε ο λαός παράγει πλούτο;

Όταν είναι ελεύθερος.

"google ad"

Οι φόροι παράγουν πλούτο;

Όχι!

Οι υπερβολικοί φόροι τι είναι;

Ακρίδες που πίνουν το αίμα ενός λαού, που τον στραγγαλίζουν!

Ποιοι φορολογούν άγρια ένα λαό;

Οι κατοχικές δυνάμεις!

Είμαστε σε κατοχή;

Ο Χίτλερ ζει;

Ερωτάμε: Το χρέος της Ελλάδας, μετά από τις φοβερές αφαιμάξεις που έχει υποστεί ο λαός είναι μικρότερο τώρα και μετά την εφαρμογή των μνημονίων;

ΌΧΙ! Είναι πολλαπλάσιο!

Προς τι λοιπόν η άτυπη γενοκτονία που υφιστάμεθα με την εφαρμογή των οικονομικών μέτρων που κάθε χρόνο είναι και πιο άγρια;

Η εφορία μπαίνει ακόμα και στις συντάξεις. Συνταξιούχοι που παίρνουν αναδρομικά λόγω καθυστέρησης καταβολής σύνταξης μπαίνει αυτόματα η εφορεία και τα βουτά. Ενώ είναι σύνταξη! Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Είμαστε κατοχή; Τα παίρνει όλα! Και τον αέρα που αναπνέουμε και το σάλιο μας! Και ούτε ξέρομε τι χρεώνει, πως το χρεώνει και πως το ξεχρεώνει! (Αν ξεχρεώνει!)

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Πριν τα μνημόνια, πρώτα εισέπραττες το τιμολόγιο και μετά πλήρωνες το Φ.Π.Α. Τώρα, ενώ το κράτος σου χρωστά το τιμολόγιο και δύο και τρία χρόνια σου τοκίζει το Φ.Π.Α. απ’ την στιγμή που το κόβεις. Και μετά, σου κρατά την σύνταξη, που το ελληνικό κράτος το απαγορεύει αλλά το Γερμανικό το επιτρέπει. Και μαζεύει τα λεφτά μας και τα κάνει επιδόματα για προγραμματισμένες αλλαγές πληθυσμών. Και τα κάνει όπλα και τα στέλνει για να συνεχίζονται οι πόλεμοι και να σκοτώνονται οι άνθρωποι.

Τώρα απαιτεί να κλείσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι οποίες ζουν τους εαυτούς τους και κάποια λίγα άτομα. Αλλά αποφάσισε να τους φορολογήσει για 14.000 ευρώ ετησίως. Τι είναι 14.000 ευρώ μεικτά; Ούτε 1.000 ευρώ ο μήνας. Πως θα ζήσουν οι άνθρωποι; Δεν πρέπει να ζήσουν ελεύθεροι και αξιοπρεπείς με τα λίγα που βγάζουν! Τους θέλουν ζητιάνους! Να πηγαίνουν στις δομές. Να κοιμούνται στις δομές. Να τρώνε στις δομές. Να ντύνονται στις δομές. Χάι Χίτλερ! Ζει και βασιλεύει και τις ζωές μας συνεχίζει να κατασπαράσσει.

Αγαμέμνων Κουτεντάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ